Simplificam bankingul pentru tine
CONTURI

Cont online

Conturi persoane fizice Zero comisioane
deschidere, administrare, incasari si plati in lei

Vei putea imediat:

 • - sa portezi bani din alta banca
 • - sa-ti faci un cont de economii
 • - sa soliciti un credit online
 • [+] oferta completa
ECONOMII

Comision ZERO la scadenta depozit

Dobanzi depozite 5.95% la un an
si o luna pentru
depozite in lei
CREDITE

0% comision
acordare / administrare

Credit de consum de pana la 70.000 lei
pe maxim 5 ani
Card de debit online si credit online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.
Mizam pe RAPIDITATE
 • Comision 3 lei pentru plati
  sub 50.000 lei
 • Zero comision depunere numerar
 • Zero costuri de deschidere cont
 • Platforma schimburi valutare (tranzactionare timp real)
 • [+] oferta completa
DEPOZITE
Dobanzi depozite persoane juridice 5.25% pentru
un depozit pe
18 luni in Lei
Cont online, credit online, depozite online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.

Patiseria Casandra: produse de patiserie – noi idei

Logo Uniunea Europeana Logo FEI

Proiect COSME

Tara: Romania

Intermediar financiar: Libra Internet Bank

Companie: Patiseria Casandra

Finantare EIF: SME Initiative Romania

Tipul afacerii: alimente si bauturi

"Mama mea a gestionat "unitatea de productie" din centrul Bucurestiului pana la prabusirea comunismului, iar in 1991, atunci cand au inceput privatizarile, avea de luat o decizie: sa cumpere unitatea si sa continue sa o mentina in functiune sau sa mearga mai departe. Pentru a o pastra, ea trebuia sa garanteze achizitia cu casa ei si cu ajutor din partea prietenilor si a vecinilor. A fost un risc foarte mare la momentul respectiv, dar a trecut cu bine prin asta", explica Octavian Popescu, care gestioneaza Patiseria Casandra in prezent.

Octavian, mama lui, Alexandrina - de unde provine numele patiseriei - si sotia lui lucreaza impreuna pentru a tine in viata afacerea de familie. Sunt specializati în produse de patiserie traditionale din Romania, precum cozonacul, dulciurile, torturile si deserturile, toate din ingrediente locale si incercand sa pastreze lucrurile simple si naturale, fara aditivi. "Acesta este motivul pentru care avem o singura locatie", adauga Octavian, "o a doua ar insemna congelarea produselor, iar noi nu vrem să facem asta. Preferam sa asiguram calitatea si prospetimea produselor noastre, concentrandu-ne pe o singura locatie."

Patiseria, o atractie turistica in centrul Bucureștiului, si-a mentinut autenticitatea originala cu retete traditionale si produse lucrate manual. Cu toate astea, in acelasi timp, ea avanseaza impreuna cu vremurile: "Impreuna cu sotia mea, am devenit mult mai implicati pentru a moderniza afacerea. Am inceput sa importam ciocolata din Belgia, am renovat facilitatile, am dezvoltat prezenta online si am introdus noi linii de afacere, precum ar fi livrarea, colaborand cu UberEats si Glovo. Livrarea, in special, creste foarte repede. Dar nu vrem sa pierdem legatura cu trecutul. Patiseria Casandra are un brand puternic si clienti foarte loiali, care ne-au trecut pragul de-a lungul a intregi generatii."

Cativa dintre angajați le-au fost alaturi de la inceput, iar precum explica Octavian, inlocuirea celor care se pensioneaza este o provocare in sine. "Este foarte dificil sa gasesti lucratori cu abilitati in ziua de azi. Multi romani aleg sa plece in strainatate, iar scolile de patiserie au disparut din Romania. Astfel, ne bazam foarte tare pe personalul mai in varsta, ca ei sa isi impartaseasca cunostintele si sa instruiasca nou-venitii. Functioneaza, dar este greu."

Cu un credit garantat de UE de la Libra Internet Bank, sustinut de BEI, Octavian a putut sa renoveze biroul, sa reorganizeze spatiul de lucru si sa profesionalizeze partea de afaceri a patiseriei. "Cererea se schimba in Romania. De exemplu, avem mai multe cereri de torturi personalizate, iar oamenii cauta lucruri noi, precum biscuitii de Haloween. Desi inima ne ramane in patiseria traditionala, este important sa ramanem la curent cu tendintele in schimbare ale societatii, iar profesionalizand totul, suntem mult mai in masura sa facem asta.

Top

Ai nevoie de ajutor?