Libra Internet Bank

Cum procedez

Online
Descarcă una dintre aplicațiile băncii (Libra Mobile Banking sau Libra Journey) și deschide rapid un cont online, fie că e vorba de persoană fizică, cabinete de profesii liberale sau SRL-uri. Durează doar câteva minute. Dacă ești persoană fizică trebuie să ai la îndemână actul de identitate, fiindcă vei parcurge o secvență de identificare la distanță prin mijloace video. Dacă ești persoană juridică va trebui să ai la îndemână și actele firmei.

Vezi în video câteva detalii despre cum poți deshide un cont online pentru firme:În sucursale
Pentru cei care doresc să discute cu un consultant bancar la deschiderea contului, colegii noștri din sucursale vă stau cu drag la dispoziție.

Intră în aplicația de mobile banking sau în internet banking și caută meniul ”Economisire”.

Sunt 3 opțiuni pe care le poți alege pentru un cont de economii la Libra:

  • Cont de economii Nelimitat, pe care îl poți folosi ca soluție de economisire până când ai nevoie de bani, fără scadențe sau alte condiții. Dobânda se calculează la soldul zilnic și se plătește la sfârșitul fiecărei luni.
  • Contul de economii Eveniment (3-6 luni), care este util pentru a economisi în vederea unui eveniment care va avea loc în următoarele 3-6 luni. Poți adăuga bani în contul de economii oricând, dar îi vei scoate doar la data setată de tine pentru evenimentul viitor.
  • Contul de economii Eveniment (6-12 luni) funcționează la fel ca produsul pentru 3-6 luni, doar că are o dobândă mai mare :)

La efectuarea unei plăți (OP – ordin de plată) prin mobile banking sau internet banking poți alege opțiunea de a primi o copie a OP-ului prin email. Trebuie doar să completezi adresa ta de email sau a persoanei către care ai efectuat plata. Imediat ce ordinul tău este procesat, vom transmite prin email copia OP-ului. Este o modalitate rapidă și elegantă de a confirma plata efectuată. Serviciul este oferit gratuit.

La deschiderea contului
Cea mai bună variantă este să alegi un card încă de la deschiderea contului. Poți preciza acest lucru în sucursală, la deschiderea contului sau poți alege unul dintre cardurile afișate în aplicație, la deschiderea contului online. Pentru a deschide cont online, descarcă una dintre aplicațiile băncii (Libra Mobile Banking sau Libra Journey).

Poți alege și ulterior, nici o grijă
Intri în aplicația de mobile banking, accesezi meniul Carduri, apeși pe ”+” și alegi cardul dorit.

Toate cardurile Libra sunt livrate gratuit la orice adresă din România.

Află cum poți să transferi instant bani de pe cardul tău pe un alt card și descoperă aplicația Libra Journey


Cashback înseamnă să primești înapoi o parte din suma cheltuită. Află cum:


Pentru a primi cadoul de casă nouă de la Libra este necesară obținerea și utilizarea unui credit cu ipotecă imobiliară. Acesta poate să fie un credit ipotecar, pentru investiții imobiliare sau un credit de consum garantat cu ipotecă.

Pentru a avea acces la suma de 1000 lei este de asemenea necesar să ai un card activ la Libra, debit sau credit. În momentul în care vei utiliza creditul, vei primi cei 1000 lei pe cardul Libra, pe care să îi folosești oricum dorești.
Este important să știi că această promoție se acordă o singură dată și nu se cumulează cu alte promoții active.

Actualizarea datelor este o obligație legală. În plus, vei primi notificări privind tranzacțiile efectuate, la datele de contact cele mai recente. Actualizarea datelor este un proces simplu, care poate fi efectuat online, din aplicațiile Libra. Cerințele privind obligativitatea actualizării periodice a datelor, informațiilor clienților si posibilitatea documentarii sursei fondurilor sunt prevăzute în Directiva (UE) 2015/849 AML 4, Legea nr.129/2019 și în Regulamentul BNR nr.2/2019.

Având în vedere că actualizarea datelor este o obligație legală, neîndeplinirea acesteia pune banca în situația de a limita sau restricționa accesul la cont, până ce datele sunt actualizate la zi.