Libra Internet Bank

Cum procedez

Online, pe site-ul www.librabank.ro
Accesează secțiunea Conturi, pe site-ul Libra Internet Bank și alege dacă vrei să deschizi un cont în calitate de persoană fizică, practicant al unei profesii liberale sau pentru o companie. Pentru cei care doresc să discute cu un consultant bancar la deschiderea contului, colegii noștri din sucursale vă stau cu drag la dispoziție.

Online, pe telefonul mobil
Descarcă una dintre aplicațiile băncii (Libra Mobile Banking sau Libra Journey) și deschide rapid un cont online, fie că e vorba de persoană fizică, cabinete de profesii liberale sau SRL-uri.

Orice variantă alegi, deschiderea unui cont online la Libra Internet Bank durează doar câteva minute. Dacă ești persoană fizică trebuie să ai la îndemână actul de identitate, fiindcă vei parcurge o secvență de identificare la distanță prin mijloace video.
Dacă ești persoană juridică va trebui să ai la îndemână și actele firmei.

Vezi în video câteva detalii despre cum poți deshide un cont online pentru firme:În sucursale
Pentru cei care doresc să discute cu un consultant bancar la deschiderea contului, colegii noștri din sucursale vă stau cu drag la dispoziție.

Intră în aplicația de mobile banking sau în internet banking și caută meniul ”Economisire”.

Sunt 3 opțiuni pe care le poți alege pentru un cont de economii la Libra:

 • Cont de economii Nelimitat, pe care îl poți folosi ca soluție de economisire până când ai nevoie de bani, fără scadențe sau alte condiții. Dobânda se calculează la soldul zilnic și se plătește la sfârșitul fiecărei luni.
 • Contul de economii Eveniment (3-6 luni), care este util pentru a economisi în vederea unui eveniment care va avea loc în următoarele 3-6 luni. Poți adăuga bani în contul de economii oricând, dar îi vei scoate doar la data setată de tine pentru evenimentul viitor.
 • Contul de economii Eveniment (6-12 luni) funcționează la fel ca produsul pentru 3-6 luni, doar că are o dobândă mai mare :)

Intră în aplicația de mobile banking sau în internet banking și caută meniul "Economisire" -> "Constituie Depozit".

Din acel pas, începi configurarea depozitului: selectezi valuta, perioada și tipul de depozit. Cu cât perioada aleasă este mai mare, cu atât și dobânda va fi mai avantajoasă.

Totuși, nu te feri de perioadele mai lungi, căci la Libra avem o funcționalitate unică în piață, "Depozitul la nevoie se cunoaște", prin care poți retrage bani din depozit fără să pierzi dobânda.

Suntem singura banca din România care oferă această opțiune de retragere bani din depozit înainte de termen. Opțiunea este valabilă doar din aplicația de mobile banking, pentru depozitele în lei, constituite pe o perioadă de minimum 3 luni, după 30 de zile de la constituire. Selectezi depozitul din care vrei să retragi bani și alegi opțiunea "Retrage".

Pentru suma retrasă vei primi 25% din dobânda acumulată până la momentul în care faci retragerea, iar pentru suma ramasă vei continua să acumulezi dobândă. Suma rămasă în depozit trebuie să fie de minimum 100 lei.

Intră în aplicația de mobile banking sau în internet banking și caută meniul ”Schimb Valutar”.
În formularul afișat parcurgi următorii pași:

 • Alegi contul de vânzare – astfel, implicit, alegi valuta din care faci schimbul valutar
 • Alegi contul de cumpărare – astfel, implicit, alegi valuta în care faci schimbul valutar
 • Introduci suma pe care dorești să o cumperi – implicit îți va apărea suma vândută, în funcție de cursul valutar.

Le găsești pe site, secțiunea "Mai multe servicii – Servicii de plată".

Din această pagină poți descărca sau completa aceste instrumente.

La efectuarea unei plăți (OP – ordin de plată) prin mobile banking sau internet banking poți alege opțiunea de a primi o copie a OP-ului prin email. Trebuie doar să completezi adresa ta de email sau a persoanei către care ai efectuat plata. Imediat ce ordinul tău este procesat, vom transmite prin email copia OP-ului. Este o modalitate rapidă și elegantă de a confirma plata efectuată. Serviciul este oferit gratuit.

Principalele comisioane bancare sunt de două tipuri: comisioane asociate contului și comisioane asociate cardului.

Majoritatea comisioanelor asociate contului de persoană fizică sunt ZERO, cu unele excepții de operațiuni care implică taxe și pentru bancă. Toate comisioanele pentru persoane fizice sunt listate aici.

Cardurile Libra în lei pentru persoane fizice sunt de două tipuri:

 • Avanpost Free, care are comisioane de administrare ZERO și trei retrageri gratuite oriunde în lume. Toate comisioanele pot fi consultate aici.
 • Avanpost Gold, care are comisioane de administrare 4 lei / lună și trei retrageri gratuite oriunde în lume. Toate comisioanele pot fi consultate aici.

Cardul în euro are comisioane diferite, listate aici.

Principalele comisioane bancare sunt de două tipuri: comisioane asociate contului și comisioane asociate cardului.

Comisioanele asociate contului pentru persoane juridice pot fi consultate aici .

Cardurile pentru persoane juridice sunt de trei tipuri si au comisioane diferite:

 • Card Business Standard: este un card Visa, cu următoarele comisioane.
 • Card Business Gold: este un card Visa, premium, cu mai multe beneficii decât cel standard și are următoarele comisioane.
 • Card Business Medical: este un card Visa, dedicat clienților din sectorul medical și are următoarele comisioane.

Dacă ai orice nemulțumire cu privire la serviciile Libra, poți trimite un email către adresa reclamatii...librabank.ro. Descrie situația întâmpinată, precizează când s-a întâmplat, ce anume te-a nemulțumit și cum ai dori să procedăm mai bine.

La deschiderea contului
Cea mai bună variantă este să alegi un card încă de la deschiderea contului. Poți preciza acest lucru în sucursală, la deschiderea contului sau poți alege unul dintre cardurile afișate în aplicație, la deschiderea contului online. Pentru a deschide cont online, descarcă una dintre aplicațiile băncii (Libra Mobile Banking sau Libra Journey). Pentru a deschide cont online, accesează secțiunea dedicată pentru Persoane fizice, Profesii Liberale sau Companii, de pe site-ul www.librabank.ro sau descarcă una dintre aplicațiile băncii (Libra Mobile Banking sau Libra Journey).

Poți alege și ulterior, nici o grijă
Intri în aplicația de mobile banking, accesezi meniul Carduri, apeși pe ”+” și alegi cardul dorit.

Toate cardurile Libra sunt livrate gratuit la orice adresă din România.

Află cum poți să transferi instant bani de pe cardul tău pe un alt card și descoperă aplicația Libra Journey


Cashback înseamnă să primești înapoi o parte din suma cheltuită. Află cum:


Cardul este cel mai important instrument de plată, fie că vorbim de plasticul pe care îl utilizăm, ori telefonul mobil cu care plătim prin intermediul unor aplicații de plată.
Acesta poate fi configurat în funcție de nevoile tale, prin aplicația de mobile banking sau în internet banking, meniul ”Carduri” și ai următoarele variante

 • Blochează card – este opțiunea la care apelezi în cazul în care ai pierdut cardul, ți-a fost furat sau a fost fraudat. Dacă îl blochezi pe acest motiv, atunci acesta va fi blocat definitiv, fără posibilitatea de a-l debloca și îți vom emite unul nou. Dacă nu ești sigur de motiv, poti bloca temporar cardul, acesta putând fi deblocat tot online, în aceeasi modalitate.
 • Schimbă PIN – este opțiunea prin care poți să îți pui un cod PIN poate mai ușor de reținut. Pentru schimbare, este nevoie să știi PIN-ul vechi. Dacă nu mai știi PIN-ul vechi, atunci apelezi la opțiunea ”Regenerează PIN”.
 • Modifică limite – cardul vine în mod automat cu limită de număr de tranzacții pe zi cât și cu limită de valoare a tranzacțiilor pe zi. În cazul în care ai nevoie să modifici aceste limite, o poți face pentru fiecare tip de utilizare în parte: cumpărături, retrageri ATM sau retrageri POS.
 • Stare utilizare internet – în mod automat, cardul vine cu opțiunea Activ pentru utilizare pentru plăți pe internet. Dacă nu dorești să îl utilizezi astfel, îl poți dezactiva, astfel încât cardul nu va accepta efectuarea de tranzacții online.
 • Alerte card – este printre cele mai apreciate opțiuni, deoarece ești la curent în permanență cu toate plățile pe care le efectuezi cu cardul. Alertele pot fi prin email (gratuite) sau prin SMS (5 lei / lună). De asemenea, poți alege pentru ce tip de operațiune dorești alertele: plăți la comercianți, retrageri ATM, cumpărături online, operațiuni pe cont.

La următorul link ai toată rețeaua de ATM-uri Euronet pe care o poți utiliza pentru retrageri: www.librabank.ro/retea_ATM.
Harta îți va afișa numărul sucursalelor din zona ta și poți fi direcționat către cel mai apropiat ATM.

Libra iti ofera optiunea de plata cu telefonul prin Google Pay sau ApplePay

GooglePay

Cum platesti:

 • Pas 1: Deblochezi telefonul folosind parola sau datele biometrice
 • Pas 2: Apropii telefonul de POS

Cum activezi:

 • Verifica daca dispozitivul tau este compatibil cu Google Pay*
 • Adauga cardul Libra in aplicatia Google Pay
 • Gata. Acum poti plati din doar cateva clickuri sau cu telefon oriunde vezi simbolurile Google Pay

*Functioneaza pe dispozitive Android care ruleaza Lollipop 5.0 sau o versiune superioara

ApplePay

Cum platesti:

 • Pas 1: Te autentifici in aplicatie cu datele biometrice sau parola
 • Pas 2: Atingi device-ul** Apple de POS

Cum activezi:

 • Deschide aplicatia Apple Wallet
 • Scaneaza cardul Libra Mastercard/Visa sau introdu datele manual. Urmeaza instructiunile
 • Platesti oriunde in lume, acolo sunt afisate simbolurile Apple Pay

**Lista device-urilor compatibile cu Apple Pay, poate fi verificata aici

Pentru a primi cadoul de casă nouă de la Libra este necesară obținerea și utilizarea unui credit cu ipotecă imobiliară. Acesta poate să fie un credit ipotecar, pentru investiții imobiliare sau un credit de consum garantat cu ipotecă.

Pentru a avea acces la suma de 1000 lei este de asemenea necesar să ai un card activ la Libra, debit sau credit. În momentul în care vei utiliza creditul, vei primi cei 1000 lei pe cardul Libra, pe care să îi folosești oricum dorești.
Este important să știi că această promoție se acordă o singură dată și nu se cumulează cu alte promoții active.

Aplici la credit ipotecar din diaspora online, ne vedem doar la semnare:

 • Completezi formularul pe site: www.librabank.ro/credit-ipotecar
 • Te contactăm telefonic pentru a verifica dacă ești eligibil
 • În caz afirmativ, ne trimiți toate documentele online (fără drumuri in țară)
 • Aștepți rezultatul analizei și ne vedem la semnare.

Analiza finală a creditului o putem face doar dacă ai ales imobilul pe care dorești să îl achiziționezi, iar aprobarea este valabilă 6 luni. După aceasta perioadă, este necesar să refacem analiza.

Dacă îți dorești să afli dacă te încadrezi la un credit ipotecar, înainte de a aplica, fă o simulare online.

Actualizarea datelor este o obligație legală. În plus, vei primi notificări privind tranzacțiile efectuate, la datele de contact cele mai recente. Actualizarea datelor este un proces simplu, care poate fi efectuat online, din aplicațiile Libra. Cerințele privind obligativitatea actualizării periodice a datelor, informațiilor clienților si posibilitatea documentarii sursei fondurilor sunt prevăzute în Directiva (UE) 2015/849 AML 4, Legea nr.129/2019 și în Regulamentul BNR nr.2/2019.

Având în vedere că actualizarea datelor este o obligație legală, neîndeplinirea acesteia pune banca în situația de a limita sau restricționa accesul la cont, până ce datele sunt actualizate la zi.