Simplificam bankingul pentru tine
CONTURI

Gratuitate extinsa

Conturi persoane fizice Zero comisioane
deschidere, administrare, incasari si plati in lei

Vei putea imediat:

  • - sa portezi bani din alta banca
  • - sa-ti faci un cont de economii
  • - sa soliciti un credit online
  • [+] oferta completa
ECONOMII

Comision ZERO la scadenta depozit

Dobanzi depozite 3% la un an
si o luna pentru
depozite in lei
Card de debit online si credit online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.
Mizam pe RAPIDITATE
  • Comision 3 lei pentru plati
    sub 50.000 lei
  • Zero comision depunere numerar
  • Zero costuri de deschidere cont
  • Platforma schimburi valutare (tranzactionare timp real)
  • [+] oferta completa
DEPOZITE
Dobanzi depozite persoane juridice 2.62% pentru
un depozit pe
18 luni in Lei
Cont online, credit online, depozite online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.
Solutii pentru finantarea proiectelor

Politica generala privind protectia datelor cu caracter personal

In conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind prelucrarea si libera circulatie a datelor cu caracter personal (denumit in continuare "GDPR"), aplicabil incepand cu data de 25 mai 2018, LIBRA INTERNET BANK SA, cu sediul in str. Semilunei, nr. 4-6, sector 2, Bucuresti, in calitate de "Operator", prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal cu buna credinta si in realizarea scopurilor specificate in prezenta politica.

Ati furnizat datele cu caracter personal ce va apartin, in calitate de persoana vizata de prelucrarea acestora, catre LIBRA INTERNET BANK SA, la data incheierii Contractului cadru general privind serviciile bancare cu aceasta sau la data formularii unei cereri prin care se solicita prestarea unor servicii de catre Operator.

1. Datele cu caracter personal, denumite in continuare "date cu caracter personal", pe care LIBRA INTERNET BANK SA le poate prelucra sunt urmatoarele: numele si prenumele, pseudonimul, sexul, data si locul nasterii, cetatenia, semnatura, datele din actele de stare civila si din actele de identitate, numarul de telefon/fax, adresa de domiciliu/resedinta, adresa de e-mail, profesia/ocupatia, locul de munca, formarea profesionala (diplome de absolvire, studii), veniturile, sursa veniturilor, situatia economica si financiara, datele privind bunurile detinute, datele bancare, functia publica detinuta, expunerea politica, fotografia sau inregistrarea video a imaginii faciale, codul numeric personal, seria si numarul actului de identitate, datele privind savarsirea de infractiuni. Acestea difera, in functie de produsele si serviciile oferite, precum si de scopurile prelucrarii.

2. Scopurile prelucrarii datelor cu caracter personal pot include:

  • a) realizarea analizei de cunoastere a clientelei, respectiv de raportare a tranzactiilor suspecte, in temeiul art. 6 alineat 1), litera c) din GDPR, respectiv pentru indeplinirea unei obligatii legale, coroborat cu legislatia privind cunoasterea clientelei in scopul prevenirii spalarii banilor si finantarii terorismului (Regulamentul BNR nr. 9/2008 privind cunoasterea clientelei in scopul prevenirii spalarii banilor si finantarii terorismului si Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism);
  • b) analiza a riscului de creditare, conform art. 6 alineat 1), litera c) din GDPR, respectiv Regulamentul nr. 5/2013 privind cerinte prudentiale pentru institutiile de credit si Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului;
  • c) incheierea si executarea contractelor de servicii financiar-bancare incheiate cu dumneavoastra, conform art. 6 alineat 1, litera b) din GDPR;
  • d) realizarea raportarilor de credit sau a altor informatii catre institutiile de stat conform art. 6 alineat 1), litera c) din GDPR si a legislatiei speciale aplicabile;
  • e) colectarea debitelor/recuperarea creantelor pe care le datorati catre Libra Internet Bank SA, conform contractelor incheiate si a interesului legitim al LIBRA INTERNET BANK SA de a recupera creantele aferente relatiei contractuale existente cu dumneavoastra, conform art. 6 alineat 1), litera b) si f) din GDPR;
  • f) in scopuri privind analiza financiar-bancara, precum cele de analiza a riscului, de lichiditate, de analiza a garantiilor depuse etc., conform art. 6 alineat 1), litera c) si litera f) din GDPR;
  • g) in scopuri statistice, conform art. 6 alineat 1), litera f) si art. 89 din GDPR.
  • h) pentru acordarea anumitor beneficii precum asigurari de calatorie, dobanzi preferentiale pentru anumite categorii de clienti, etc;

3. Durata prelucrarii datelor cu caracter personal
Prelucrarea (inclusiv stocarea) datelor cu caracter personal se realizeaza pe durata de valabilitate a contractelor incheiate cu Libra Internet Bank SA, si ulterior, conform prevederilor Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism, precum si Regulamentului BNR nr. 9/2008 privind cunoasterea clientelei in scopul prevenirii spalarii banilor si finantarii terorismului.
Prelucrarea datelor (inclusiv stocarea) in cazul in care nu s-a incheiat o relatie contractuala cu dumneavoastra, va fi realizata pe durata prevazuta de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism.

4. Necesitatea prelucrarii datelor cu caracter personal
In situatia in care refuzati sa comunicati datele mentionate pentru scopurile stipulate la literele a) - f) de mai sus, nu veti putea initia raporturi juridice cu Libra Internet Bank SA, intrucat aceasta va fi in imposibilitatea de a respecta cerintele reglementarilor speciale in domeniul financiar-bancar privind cunoasterea clientelei, cerintele prudentiale si a altor prevederi legale, inclusiv de a analiza cererea privind prestarea unor servicii de catre LIBRA INTERNET BANK SA, de a incheia, derula si executa contractul solicitat de dumneavoastra.

5. Persoanele Imputernicite si Destinatarii datelor
Datele cu caracter personal pot fi transmise catre: persoana vizata, reprezentantii persoanei vizate, Centrala Riscului de Credit, Biroul de Credit, agentii de colectare a debitelor/ recuperare a creantelor, organe de executare silita, notari publici, Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare (AEGRM), agenti /operatori autorizati sa efectueze inregistrari in AEGRM, partenerii contractuali (avocati, consultanti, contabili, cenzori si auditori si alti parteneri tinuti de obligatia de confidentialitate cu privire la datele transmise) implicati in executarea contractului incheiat cu LIBRA INTERNET BANK SA sau care asigura furnizarea de produse si servicii aflate in legatura cu activitatea Operatorului (ex. servicii de curierat, paza, protectie si monitorizare, asigurari, procesari de plati, tiparire carduri, etc), societati de asigurare, institutii bancare corespondente, instantele de judecata si organele de urmarire penala, Fonduri de Garantare Interne (ex. FGDB, FNGCIMM etc) si internationale (ex. Fondul European de Investitii).
De asemenea, datele cu caracter personal vor putea fi dezvaluite catre autoritatile de stat conform competentelor acestora si legislatiei aplicabile, cum ar fi Banca Nationala a Romaniei, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, etc.
Datele transmise tertilor vor fi adecvate, relevante si neexcesive prin raportare la scopul in care au fost colectate si care permite transmiterea catre un anumit tert.

6. Transferul International
Datele furnizate pot fi transferate catre entitati din Uniunea Europeana/ Spatiul Economic European, in cazul efectuarii operatiunilor de plati externe si a finantarii din fonduri europene.
Datele vor fi transferate catre SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication), avand calitatea de operator, in cazul in care solicitati operatiuni privind platile externe ce includ procesarea prin sistemul SWIFT.
Exista posibilitatea ca datele transferate catre SWIFT, in calitate de operator, sa fie accesibile Departamentului Trezoreriei SUA. Mentionam ca pentru transferul international in SUA, exista Decizia Comisiei Europene din 12 iulie 2016, emisa in temeiul Directivei 95/46/CE a Parlamentului European si a Consiliului, privind caracterul adecvat al protectiei oferite de Scutul de confidentialitate UE-SUA.
In situatia in care sunteti cetatean al Statelor Unite ale Americii (SUA) sau rezident pe teritoriul SUA, va informam ca, potrivit FATCA (the US Foreign Account Tax Compliance Act), va sunt aplicabile direct dispozitiile legale privind regimul fiscal statului US, datele dumneavostra fiind transmise catre autoritatile fiscale din SUA.

7. Drepturile persoanei vizate
In calitate de persoana vizata, aveti urmatoarele drepturi cu privire la datele dumneavoastra cu caracter personal, prevazute de GDPR: dreptul la informare si acces, dreptul la restrictionarea si rectificarea datelor, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul la stergerea datelor, dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care ar putea produce efecte juridice in privinta dumneavoastra, dreptul de a va adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal si justitiei, dreptul de a va opune in orice moment prelucrarii datelor, in situatiile prevazute de lege.
Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, transmisa catre Libra Internet Bank prin intermediul serviciului de internet banking/mobile banking, in oricare dintre sucursalele bancii, la adresa de e-mail protectiadatelor...librabank.ro sau pe adresa postala: str. Semilunei nr. 4-6, sector 2, Bucuresti.
Operatorul de date cu caracter personal garanteaza faptul ca prelucreaza datele dumneavoastra in conditii de legitimitate, implementand totodata masuri tehnice si organizatorice adecvate pentru asigurarea integritatii si confidentialitatii datelor conform art. 25 si 32 din GDPR.
In situatia in care operatiunea de prelucrare a datelor se bazeaza pe temeiul art. 6 alineat 1), litera a) din GDPR, respectiv consimtamantul dumneavoastra expres, liber si specific exprimat, LIBRA INTERNET BANK SA o sa va informeze printr-un document separat, conform art. 13 din GDPR, urmand sa va exprimati optiunea prin acel document.

Ai nevoie de ajutor?

08008 55555