Libra Internet Bank

Despre noi

Conducere

Radu Grațian Ghețea

Președintele Consiliului de Administrație


Radu Grațian Ghețea este unul dintre cei mai cunoscuți și reputați bancheri români. Cu o carieră de excepție în domeniul financiar-bancar, domnul Radu Grațian Ghețea a obținut performanțe remarcabile în calitate de lider al unor instituții financiare importante din România.


Doctor în economie, absolvent al Facultății de Matematică din cadrul Universității București și al Facultății de Sțiinte Economice – Academia de Știinte Economice București, domnul Radu Grațian Ghețea s-a alăturat echipei Libra Internet Bank în vara anului 2019. Printre numeroasele distincții primite de domnul Ghetea, de-a lungul timpului, se numără „Medalia Regele Mihai pentru Loialitate”, Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler sau titlul de „Doctor Honoris Causa”, acordat de către Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad.

În prezent, domnul Radu Grațian Ghețea este președintele Consiliului de Administrație Libra Internet Bank și Președintele de onoare al Asociației Române a Băncilor.

Cristina Mahika Voiconi

Director General


Cristina Mahika-Voiconi face parte din echipa Libra Internet Bank din 1999. În calitate de Director General, coordonează Aria de Vânzări și Diviziile Juridic, Resurse Umane, Marketing și DPO. În perioada 1999 - 2010, a ocupat funcția de Director General Adjunct - Coordonator Aria Risc, iar în 2010 a preluat coordonarea Ariei de Vânzări.


Doamna Voiconi a absolvit Facultatea de Comerț - secția Relații Economice Internaționale, din cadrul Academiei de Studii Economice București. Cu o experiență vastă în domeniul financiar-bancar, începută în anul 1993, doamna Voiconi este absolventă a programul ASEBUSS Executive MBA, organizat în parteneriat cu Kenesaw State University, Atlanta, SUA. În perioada 2010 – 2014, a urmat cursurile unui „Stagiu de auditor financiar” organizat de CAFR București (Camera Auditorilor Financiari din România), iar în decembrie 2014 a absolvit cursul „Strategies and Sales” al Harvard Business School Executive Education (USA).

Doamna Voiconi este Vicepreședinte (Membru Executiv) al Consiliului de Administrație al Băncii și membru al Comitetului de Direcție, participând ca membru și în câteva comitete operaționale ale Băncii, precum Comitetul de Credite, Comitetul de Administrare a Activelor și Pasivelor, Comitetul de Administrare a Riscurilor sau Comitetul IT.

Eugen Goga

Director General Adjunct


Eugen Goga și-a început activitatea în cadrul Libra Internet Bank în anul 2000, unde a ocupat, pe rând, rolul de Șef Departament Arbitraj - Trezorerie (2000-2002), Director Operațiuni (2002-2004) și Director de Trezorerie (2004-2007). Din 2007, domnul Goga ocupă funcția de Director General Adjunct al băncii.


În 1997, domnul Goga a absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice București, în același an debutând și în activitatea bancară. În 2006, domnul Goga a absolvit programul de master Managementul Sistemelor Bancare MS Bank al ASE București, iar în 2010 a absolvit programul ASEBUSS Executive MBA, organizat în parteneriat cu Kenesaw State University, Atlanta, SUA.

Domnul Goga este Vicepreședinte (Membru Executiv) al Consiliului de Administrație, membru în Comitetul de Direcție și membru în câteva dintre comitetele operaționale ale băncii, precum Comitetul de Credite, Comitetul de Administrare a Activelor și Pasivelor, Comitetul de Administrare a Riscurilor, Comitetul IT, Comitetul de Securitate.

Ionel Umbreș

Director General Adjunct


Ionel Umbreș s-a alăturat echipei Libra în ianuarie 2018, îndeplinind pentru o scurtă perioadă funcția de Manager Proiecte IT, pentru a fi ulterior cooptat rapid în echipa de management, doar câteva luni mai târziu, în rolul de Director General Adjunct.


Domnul Umbreș este absolvent al Institutului Politehnic București - Facultatea de Electronică și Telecomunicații. Și-a început cariera bancară în anul 1998, ocupând succesiv funcții cu responsabilități IT, precum și în zona de inovație, cercetare și dezvoltare pentru implementarea noilor tehnologii. În perioada 2012-2014, domnul Umbreș a urmat cursurile Universității Sheffield din Regatul Unit, absolvind programul Executive MBA cu specializarea MBA - Management General.

În prezent, domnul Umbreș este membru al Comitetului de Direcție și membru executiv al Consiliului de Administrație.