Simplificam bankingul pentru tine
CONTURI

Cont online

Conturi persoane fizice Zero comisioane
deschidere, administrare, incasari si plati in lei

Vei putea imediat:

 • - sa portezi bani din alta banca
 • - sa-ti faci un cont de economii
 • - sa soliciti un credit online
 • [+] oferta completa
ECONOMII

Comision ZERO la scadenta depozit

Dobanzi depozite 5.95% la un an
si o luna pentru
depozite in lei
CREDITE

0% comision
acordare / administrare

Credit de consum de pana la 70.000 lei
pe maxim 5 ani
Card de debit online si credit online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.
Mizam pe RAPIDITATE
 • Comision 3 lei pentru plati
  sub 50.000 lei
 • Zero comision depunere numerar
 • Zero costuri de deschidere cont
 • Platforma schimburi valutare (tranzactionare timp real)
 • [+] oferta completa
DEPOZITE
Dobanzi depozite persoane juridice 5.25% pentru
un depozit pe
18 luni in Lei
Cont online, credit online, depozite online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.

Foreign Account Tax Compliance Act / Legea conformitatii fiscale a conturilor din strainatate

Ce este FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act)?

FATCA reprezinta un set de masuri legislative adoptate de Senatul Statelor Unite ale Americii cu scopul de a preveni si reduce evaziunea fiscala generata de activitatea transfrontaliera a rezidentilor americani.

FATCA instituie obligatia pentru institutiile financiare nerezidente in SUA (asadar, inclusiv pentru institutiile financiare romane) de a transmite in mod automat, direct sau prin intermediul autoritatilor fiscale ale statelor lor de rezidenta, informatii financiare legate de cetatenii sau rezidentii americani respectivi, persoane fizice si juridice.

Neconformarea institutiilor financiare nerezidente in SUA la aceasta obligatie se sanctioneaza prin aplicarea unui impozit cu retinere la sursa de 30% asupra oricaror plati de natura dobanzilor, dividendelor, chiriilor, primelor, anuitatilor, compensarilor, remuneratiilor, onorariilor si altor castiguri anuale sau periodice fixe sau determinabile, obtinute din surse americane de respectivele institutii financiare nerezidente in SUA.

Termenul de la care se aplica prevederile FATCA: 01 iulie 2014.

Aplicarea FATCA de catre Libra Internet Bank S.A.

Libra Internet Bank se conformeaza reglementarilor FATCA si este inregistrata pe site-ul IRS cu statutul FATCA Reporting Model 1, avand alocat codul GIIN 2W30UU.99999.SL.642.

In baza prevederilor FATCA, asa cum au fost acestea transpuse in legislatia romana, inclusiv a ordinului 1939/2016 emis de catre Ministerul Finantelor Publice, institutiile financiare au obligatia:

 • de a identifica clientii raportabili ce prezinta Indicii SUA;
 • de a obtine de la acestia informatii privind Numarul de identificare al contribuabilului ("TIN=tax identification number") etc;
 • de a raporta catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), in calitate de autoritate competenta desemnata pentru efectuarea raportarilor catre IRS (Internal Revenue Service - autoritatea fiscala americana), informatii financiare privind contribuabilii ce prezinta indicii SUA.

Prelucrarea si raportarea informatiilor financiare de catre Libra Internet Bank S.A. are loc cu respectarea prevederilor Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Astfel, mentionam ca Libra Internet Bank S.A. prelucreaza doar datele pe care are obligatia sa le raporteze conform legii. Refuzul clientilor ca datele lor personale sa fie prelucrate de catre Libra Internet Bank S.A. in scop FATCA poate conduce la incetarea relatiei contractuale cu banca. Libra Internet Bank S.A. va continua sa prelucreze (inclusiv sa raporteze) conform legii datele inregistrate pana la momentul exercitarii refuzului.

Clientii au dreptul de a solicita oricand confirmarea ca datele lor personale le sunt prelucrate in scop FATCA, in conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si a Contractului General Cadru privind serviciile bancare oferite de Libra Internet Bank S.A.

Ai nevoie de ajutor?