Simplificam bankingul pentru tine
CONTURI

Cont online

Conturi persoane fizice Zero comisioane
deschidere, administrare, incasari si plati in lei

Vei putea imediat:

 • - sa portezi bani din alta banca
 • - sa-ti faci un cont de economii
 • - sa soliciti un credit online
 • [+] oferta completa
ECONOMII

Comision ZERO la scadenta depozit

Dobanzi depozite 5.95% la un an
si o luna pentru
depozite in lei
CREDITE

0% comision
acordare / administrare

Credit de consum de pana la 70.000 lei
pe maxim 5 ani
Card de debit online si credit online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.
Mizam pe RAPIDITATE
 • Comision 3 lei pentru plati
  sub 50.000 lei
 • Zero comision depunere numerar
 • Zero costuri de deschidere cont
 • Platforma schimburi valutare (tranzactionare timp real)
 • [+] oferta completa
DEPOZITE
Dobanzi depozite persoane juridice 5.25% pentru
un depozit pe
18 luni in Lei
Cont online, credit online, depozite online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.

Printr-un imprumut flexibil un doctor poate oferi bolnavilor de diabet o viata mai sanatoasa

Logo Uniunea Europeana Logo FEI

Proiect COSME

Tara: Romania

Intermediar financiar: Libra Internet Bank

IMM: Silvmed Nutritie SRL

Creare de locuri de munca: mai putin de 10 persoane

Scopul finantarii: Achizitionarea de echipamente necesare in laborator.

Incidenta diabetului este in crestere in randul tuturor grupelor de varsta din cauza stilului de viata nesanatos. In Romania, un doctor si-a parasit locul de munca dintr-o corporatie farmaceutica pentru a-si deschide un cabinet specializat si a-i ajuta pe cei care sufera de diabet si de alte boli metabolice.

Dupa obtinerea diplomei de medic generalist, dr. Silvia Badita s-a angajat intr-o companie farmaceutica multinationala. Dupa 13 ani in acest sector, si-a schimbat cariera pentru a se concentra asupra pasiunii ei.

"M-am intors la Facultatea de Medicina si m-am specializat in boli metabolice, pentru ca era ceea ce imi placea sa fac si ceea ce ma facea sa ma simt cel mai in largul meu. Ulterior, am decis sa imi deschid propriul cabinet unde puteam sa ofer diverse tratamente si, de asemenea, sa intervin preventiv in cazul celor care doresc sa duca o viata mai sanatoasa" - dr. Badita.

In 2014, dr. Badita si-a deschis propriul cabinet, denumit Silvmed Nutritie, in Craiova, Romania. Acest lucru a fost posibil doar dupa achizitionarea de echipamente de ultima generatie, printre care un ecograf, un electrocardiograf, un doppler vascular si un oscilometru.

"Un diagnostic corect este adesea posibil numai dupa diferite teste" - dr. Badita. De cand dispun de toate echipamentele, este mult mai usor, mai eficient si mai rapid sa fac toate investigatiile".

Pentru a finanta achizitionarea unor echipamente atat de costisitoare, dr. Badita s-a adresat Libra Internet Bank, prima banca din Romania care are ca strategie de nisa sprijinirea IMM-urilor din sectorul medical. Libra i-a acordat dr. Badiaa un imprumut de 43 655 EUR, garantat prin programul COSME al Uniunii Europene.

"Obiectivul nostru este acela de a oferi produse adaptate si solutii de finantare flexibile, pentru a veni in intampinarea nevoilor individuale ale fiecarui client. Prin sprijinul oferit dr. Badita pentru achizitionarea de echipamente de inalta tehnologie, programul a contribuit la imbunatatirea calitatii actului medical prestat de aceasta. Totodata, locuitorii Craiovei au in prezent sansa unei vieti mai sanatoase, deoarece isi pot trata bolile metabolice la Silvmed Nutritie SRL" este de parere Elena Ionescu, Director Divizia Fonduri europene la Libra.

In anul 2015, Fondul European de Investitii (FEI) si Libra Internet Bank au semnat un acord de garantare a imprumuturilor prin programul COSME, care ii permite bancii sa ofere sprijin unui numar mai mare de IMM-uri in urmatorii doi ani. Acordul poate fi spre beneficiul a maximum 1 650 de mici intreprinderi, permitandu-le accesul la finantare si sporindu-le competitivitatea.

Dr. Badita este de parere ca acum poate oferi cele mai bune tratamente diabeticilor, precum si celor care sufera de afectiuni cardiovasculare si neurologice.

"Este o mare implinire sa vezi ca pacientii au o evolutie pozitiva si sa ii ajuti sa duca o viata fericita si mai sanatoasa."

Intreprinderile pot contacta institutiile financiare selectate din tara lor pentru a accesa finantare UE: www.access2finance.eu

Top

Ai nevoie de ajutor?