Libra Internet Bank

Știri financiare

Libra Internet Bank finanțează cu 8 mil. euro construcția unui parc fotovoltaic cu peste 27.000 de panouri

București, 9 iunie 2023: Un parc fotovoltaic ce se va întinde pe o suprafață de aproape 200.000 de metri pătrați va fi construit în România printr-o finanțare de 8 milioane de euro, oferită de Libra Internet Bank. Compania care va construi proiectul este GalicSud SRL.

Libra Internet Bank relansează pachetele de cont curent pentru IMM-uri, care includ acum beneficii suplimentare

București, 24 mai 2023 - Libra Internet Bank vine cu o variantă îmbunătățită a pachetelor de cont curent dedicate IMM-urilor, cu avantaje mai clare, în funcție de profilul companiilor. Astfel, Rise IMM este conceput pentru firmele care au activități în special în România. Shine IMM are pe lista beneficiilor inclusiv încasările și plățile în Euro, fiind ideal pentru firmele aflate în proces de extindere și care au parteneriate comerciale la nivel european.

Libra Internet Bank devine prima bancă din România înscrisă în programul Mastercard Digital First

București, 22 mai 2023. Libra Internet Bank a fost înscrisă în programul Mastercard Digital First Card, ca recunoaștere a eforturilor depuse în realizarea unei experiențe digitale la cele mai bune standarde pentru clienții băncii, de la deschiderea contului online până la obținerea și utilizarea unui card digital.

Rezultate financiare Libra Internet Bank: profit net de 238 milioane lei și o creștere a creditării cu 10%

București, 28 aprilie 2023: Libra Internet Bank, membră a grupului american de investiții New Century Holdings, a obținut un profit net de 238,18 milioane lei în 2022, a atins 9,72 miliarde lei active nete și a reușit să mențină o rată scăzută a creditelor neperformante, de 1,16%, considerabil mai favorabil decât media pieței care s-a situat la un nivel de 2,65% la finalul anului.

Libra Internet Bank obține două premii la Gala Online Banking, pentru aplicațiile sale de Internet și Mobile Banking

București, 25 aprilie 2023: Libra Internet Bank a fost premiată pentru aplicațiile sale de Internet și Mobile Banking, în cadrul celei de-a XV-a ediții a Galei Online Banking, organizată de Revista Piața Financiară. Gala se desfășoară anual, obiectivul acesteia fiind de a premia progresul înregistrat în oferirea de servicii de plăți electronice la nivel bancar în România.

Libra Internet Bank lansează „Libra mPOS”, soluția digitală prin care telefonul mobil devine terminal de plată

București, 07 martie 2023: Libra Internet Bank face disponibilă aplicația „Libra mPOS”, prin care comercianții care au nevoie de mobilitate crescută pot înlocui POS-ul clasic cu dispozitive mobile Android (minimum versiunea 8.0). Noua aplicație este o alternativă sigură și flexibilă de acceptare la plată a cardurilor bancare contactless și a device-urilor (dotate cu tehnologia NFC) care utilizează metode alternative de plată (telefon, smartwatch).

Libra Internet Bank susține Prima Development Group în dezvoltarea proiectului rezidențial PRIMA Vista, cel mai modern din portofoliul dezvoltatorului imobiliar

București, 21 februarie 2023: Libra Internet Bank și Prima Development Group anunță încheierea unui acord de finanțare în valoare de 16,8 milioane de euro, pentru construirea primei faze a proiectului PRIMA Vista, situat în zona de nord a Bucureștiului, lângă cel mai important centru de business al Capitalei. Faza 1 a proiectului va cuprinde 2 clădiri cu un total de 242 de apartamente. Finalizarea acestei prime etape este programată pentru primăvara anului 2024, lucrările fiind deja demarate de către dezvoltator.

Cardul Avanpost digital - premiat la Gala Premiilor e-Finance 2023

București, 07 februarie 2023: Cardul Avanpost este din nou premiat în România, de această dată pentru versiunea sa digitală. Astfel, cel mai bun card de debit din România primește astăzi și premiul categoriei e-Products a Galei Premiilor e-Finance 2023.

Libra Internet Bank își continuă creșterea organică și deschide o nouă sucursală, în nordul Capitalei

București, 1 februarie 2023: Libra Internet Bank își continuă dezvoltarea echilibrată și deschide o nouă sucursală, Sucursala Pipera, într-una dintre cele mai dinamice zone de dezvoltare din București, pe latura nordică a lacului Tei.

Se lansează Creditul Solar, produsul Libra Internet Bank pentru achiziționarea panourilor solare

București, 25 ianuarie 2023: Libra Internet Bank anunță lansarea Creditului Solar, produsul bancar prin care persoanele fizice pot primi până la 70 mii de lei finanțare pentru a-și achiziționa panouri solare. Acțiunea se înscrie în strategia băncii de susținere activă a producției de energie regenerabilă din România și pune accent pe dezvoltarea locală a pieței prosumatorilor, în scopul creșterii sustenabilității consumului național de energie.