Libra Internet Bank

Mastercard si Rakuten Viber extind Moneytou in Romania, un serviciu de transfer de bani direct in aplicatia de mesagerie

Bucuresti, 26 februarie 2020 - Mastercard anunta extinderea parteneriatului cu Rakuten Viber, pentru a crea Moneytou, serviciul de plata peer-to-peer (P2P) disponibil in Viber, aplicatia de mesagerie cu peste un miliard de utilizatori din intreaga lume. Ca o continuare a lansarii Moneytou in Ungaria si Ucraina de anul trecut, serviciul este de astazi disponibil in Romania, urmand a fi extins si catre alte tari din Europa.

Moneytou este rezultatul inovatiei si al parteneriatului puternic dintre Mastercard, Viber, startup-ul maghiar NeoPay, Libra Internet Bank si Wirecard Romania. Serviciul folosește platforma Mastercard Send care permite transferuri de bani in timp real* catre orice card eligibil. Prin intermediul unei singure conexiuni, Mastercard Send le permite atat indivizilor cat si organizatiilor sa faca transferuri de bani oricum, oriunde si oricand doresc. Platforma joaca un rol cheie in diversificarea fluxurilor de plati Mastercard si le ofera clientilor o experienta imbunatatita atunci cand executa o plata.

Utilizatorii Viber al caror cont este asociat unui numar de telefon mobil din Ungaria, Ucraina sau Romania pot efectua transferuri rapid si usor, intre carduri de debit si carduri de credit emise domestic, fara a mai fi nevoiti sa introduca detaliile tranzactiei sau sa alimenteze un alt portofel electronic.

Consumatorii pot introduce pur si simplu datele cardului in aplicatie, prin accesarea serviciului Moneytou in sectiunea Gif+ din orice chat Viber, unde au la dispozitie inclusiv optiunea de inregistrare a mai multor carduri. O data ce cardul a fost inregistrat, utilizatorii vor putea trimite si primi bani fara efort in timp ce transmit mesaje prin intermediul aplicatiei.

Destinatarii vor primi ulterior o notificare prin care se anunta transferul, suma fiind disponibila in cont in cateva minute, la orice ora sau zi a saptamanii, chiar si seara sau in weekend.

Libra Internet Bank

"Rezultatele celui mai recent studiu derulat de Mastercard ne arata ca serviciile de transfer P2P sunt din ce in ce mai imbratisate de consumatori, numarul utilizatorilor crescand in ultimii ani cu aproape 10%. De asemenea, aproximativ 75% dintre romani folosesc zilnic aplicatiile de mesagerie. Asadar, noua solutie lansata in parteneriat cu Rakuten Viber vine in intampinarea dorintelor consumatorilor, oferindu-le, datorita tehnologiei Mastercard Send, securitatea si rapiditatea de care au nevoie atunci cand efectueaza transferuri de bani. Acest parteneriat este un alt exemplu al modului in care, alaturi de colaboratorii nostri, dam nastere unor noi solutii inovatoare pentru consumatori, care permit trimiterea si primirea banilor oriunde, oricand si oricum doresc", a declarat Gabriel Ghita, Vice President, Business Development Mastercard.

"Rakuten Viber si-a insusit nu doar misiunea de a-i conecta pe oameni intr-o maniera sigura si accesibila, indiferent de locul in care se afla, ci si pe aceea de a le facilita, mai mult ca oricand, accesul la un numar tot mai mare de servicii digitale utile. Ca atare, serviciile de transfer de bani peer-to-peer, o zona in care inovatia se afla pe un trend ascendent, reprezinta, in mod natural, urmatoarea frontiera de dezvoltare pentru noi. Ne declaram mai mult decat entuziasmati sa aducem la un loc fintech-ul si comunicarea in Moneytou - o experienta exceptionala care aduce chiar in chat-ul consumatorilor acele servicii financiare odinioara considerate extrem de complexe", a declarat Atanas Raykov, Senior Director Rakuten Viber pentru regiunea EEMENA.

"Suntem extrem de mandri si incantati sa fim prima banca din Romania care a contribuit cu propria tehnologie bancara in cadrul unui proiect international de plati instant, care acum debuteaza pe piata locala. LIBRA INTERNET BANK este despre nevoile consumatorilor si dezvoltarea unor solutii care sa vina in intampinarea acestora, astfel ca aportul nostru in realizarea unei solutii de plata inovatoare precum Moneytou este pe cat se poate de firesc", a declarat Radu Sabau, Manager Card Division LIBRA INTERNET BANK.

"Unul dintre avantajele Moneytou este ca functioneaza incredibil de simplu: utilizatorii trebuie doar sa se inregistreze o singura data si, din acel moment, banii devin doar "unul dintre numeroasele lucruri" pe care le pot transfera prin intermediul Viber. Conceptul este demonstrat deja de zeci de mii de utilizatori inregistrati pe parcursul catorva saptamani in primele doua tari unde a fost lansat. Securitatea fondurilor si a canalelor de transfer este o prioritate cheie pentru noi, prin urmare utilizam numai soluții a caror eficienta este deja demonstrata la cele mai inalte standarde. In prima faza a expansiunii, scopul companiei noastre este sa ajungem in dispozitivele a milioane de utilizatori Rakuten Viber din Romania, Ucraina, Serbia si Bulgaria", a declarat Gergely Benda, CEO, NeoPay.

*Timpii efectivi de inregistrare pentru tranzactiile aprobate depind de institutia financiara primitoare.

Sursa: Mastercard


Publicat pe: 26 Februarie 2020