Simplificam bankingul pentru tine
CONTURI
Conturi persoane fizice Zero comisioane
deschidere, administrare, incasari si plati in lei

Vei putea imediat:

ECONOMII

Comision ZERO la scadenta depozit

Dobanzi depozite 8.39% la un an
si o luna pentru
depozite in lei
CREDITE

0% comision
acordare / administrare

Credit de consum de pana la 70.000 lei
pe maxim 5 ani
 

Stiri financiare

Libra Internet Bank pregateste cea de-a treia emisiune de obligatiuni din istoria sa

Bucuresti, 30 iunie 2022: Libra Internet Bank pregateste lansarea unei noi emisiuni de obligatiuni, in valoare de 4 milioane euro, cu posibilitatea majorarii sumei pana la 10 milioane euro. Obligatiunile vor fi subordonate, eligibile pentru fonduri proprii de nivel 2, neconvertibile si negarantate, cu o dobanda fixa platibila semestrial, ce va fi cuprinsa in intervalul 5,5% - 6,5% pe an. Obligatiunile vor fi denominate in euro, cu o maturitate de 10 ani si o valoare nominala de 500 EUR. Plasamentul privat urmeaza sa aiba loc in perioada urmatoare si va fi intermediat de catre TradeVille.

"Cea de-a treia emisiune de obligatiuni, in al treilea an consecutiv, reflecta consistenta in strategie a bancii si angajamentul nostru de a ne consolida planurile de dezvoltare pe nisele in care suntem specializati, cu rezultate pozitive pe termen lung in economia romaneasca”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

In ultimii ani, Libra Internet Bank s-a afirmat drept un finantator important al economiei romanesti, pe fondul unei strategii de nisa echilibrate si responsabile. In 2021, banca a obtinut un profit net de 181,14 milioane lei si a inregistrat cresteri semnificative ale principalilor indicatori financiari:

  • active de 9,59 miliarde lei (+31% fata de 2020)
  • sold surse atrase de 7,78 miliarde lei (+21% fata de 2020)
  • sold credite nete de 5,44 miliarde lei (+17% fata de 2020)

Primele doua emisiuni de obligatiuni ale Libra Internet Bank (lansate in 2020 si 2021), cu o valoare nominala cumulata de 44,29 milioane euro, sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul bursier LIBRA30E (emisiunea din 2020, pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare), respectiv LIBRA28E (emisiunea din 2021, pe segmentul principal).

Detalii despre emisiunile de obligatiuni ale Libra Internet Bank, precum si rezultatele financiare complete aferente anului 2021 pot fi consultate, aici: www.librabank.ro/obligatiuni

TradeVille este cel mai mare broker de retail din Romania, avand o prezenta activa de peste 27 de ani pe piata de capital. TradeVille a intermediat cu succes prima emisiune de obligatiuni derulata de Libra Internet Bank in martie 2020 si listata in septembrie 2020. In 2021, TradeVille a primit din partea Bursei de Valori Bucuresti premiul pentru “Participantul anului 2020 pe segmentul de retail” si “Intermediarul companiilor antreprenoriale la BVB in 2020 pe segmentul de obligatiuni”, iar anul acesta a primit premiul pentru “Intermediarul companiilor antreprenoriale pe piata AeRO in 2021”.

Libra Internet Bank, membra a grupului american de investitii New Century Holdings, este una dintre cele mai dinamice banci din Romania in ultimii ani, fiind specializata in domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari si agribusiness-ul. Banca acorda o atentie deosebita tehnologiei moderne si parteneriatelor cu fintech-urile.

30-06-2022

Cu ce te mai
putem ajuta?