Libra Internet Bank

Libra Internet Bank pregătește cea de-a treia emisiune de obligațiuni din istoria sa

București, 30 iunie 2022: Libra Internet Bank pregătește lansarea unei noi emisiuni de obligațiuni, în valoare de 4 milioane euro, cu posibilitatea majorării sumei până la 10 milioane euro. Obligațiunile vor fi subordonate, eligibile pentru fonduri proprii de nivel 2, neconvertibile și negarantate, cu o dobândă fixă plătibilă semestrial, ce va fi cuprinsă în intervalul 5,5% - 6,5% pe an. Obligațiunile vor fi denominate în euro, cu o maturitate de 10 ani și o valoare nominală de 500 EUR. Plasamentul privat urmează să aibă loc în perioada următoare și va fi intermediat de către TradeVille.

"Cea de-a treia emisiune de obligațiuni, în al treilea an consecutiv, reflectă consistența în strategie a băncii și angajamentul nostru de a ne consolida planurile de dezvoltare pe nișele în care suntem specializați, cu rezultate pozitive pe termen lung în economia românească", a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

În ultimii ani, Libra Internet Bank s-a afirmat drept un finanțator important al economiei românești, pe fondul unei strategii de nișă echilibrate și responsabile. În 2021, banca a obținut un profit net de 181,14 milioane lei și a înregistrat creșteri semnificative ale principalilor indicatori financiari:

  • active de 9,59 miliarde lei (+31% față de 2020)
  • sold surse atrase de 7,78 miliarde lei (+21% fata de 2020)
  • sold credite nete de 5,44 miliarde lei (+17% fata de 2020)

Primele două emisiuni de obligațiuni ale Libra Internet Bank (lansate în 2020 și 2021), cu o valoare nominală cumulată de 44,29 milioane euro, sunt listate la Bursa de Valori București, sub simbolul bursier LIBRA30E (emisiunea din 2020, pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare), respectiv LIBRA28E (emisiunea din 2021, pe segmentul principal).

Detalii despre emisiunile de obligațiuni ale Libra Internet Bank, precum și rezultatele financiare complete aferente anului 2021 pot fi consultate, aici: www.librabank.ro/obligatiuni

TradeVille este cel mai mare broker de retail din România, având o prezență activă de peste 27 de ani pe piața de capital. TradeVille a intermediat cu succes prima emisiune de obligațiuni derulată de Libra Internet Bank în martie 2020 și listată în septembrie 2020. În 2021, TradeVille a primit din partea Bursei de Valori București premiul pentru "Participantul anului 2020 pe segmentul de retail" și "Intermediarul companiilor antreprenoriale la BVB în 2020 pe segmentul de obligațiuni”, iar anul acesta a primit premiul pentru “Intermediarul companiilor antreprenoriale pe piața AeRO în 2021".

Libra Internet Bank, membră a grupului american de investiții New Century Holdings, este una dintre cele mai dinamice bănci din România în ultimii ani, fiind specializată în domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari și agribusiness-ul. Banca acordă o atenție deosebită tehnologiei moderne și parteneriatelor cu fintech-urile.


Publicat pe: 30 Iunie 2022