Libra Internet Bank

Libra Internet Bank finanțează cu 8 mil. euro construcția unui parc fotovoltaic cu peste 27.000 de panouri

București, 9 iunie 2023: Un parc fotovoltaic ce se va întinde pe o suprafață de aproape 200.000 de metri pătrați va fi construit în România printr-o finanțare de 8 milioane de euro, oferită de Libra Internet Bank. Compania care va construi proiectul este GalicSud SRL.

Parcul fotovoltaic va fi construit în județul Mehedinți, comuna Izvoru Bârzii, satul Halânga și va avea în componență peste 27.000 de panouri fotovoltaice. Acestea vor genera o putere electrică de aproape 15 MW și o energie medie anuală de aproximativ 19.000 MWh, adică suficient cât să acopere consumul necesar pentru aproximativ 10.000 de locuințe (cu un consum mediu de 150 KWh/lună).

„Libra Internet Bank demonstrează, prin finanțarea acestui proiect al GalicSud SRL, că are resursele și expertiza necesare pentru a contribui într-un mod consistent la dezvoltarea sectorului energiei verzi în România. Este una dintre misiunile pe care ni le-am asumat, în condițiile în care consumul tot mai mare de energie poate fi acoperit din surse nepoluante, iar orice investiție în energie verde este o investiție într-un viitor mai bun”, a declarat Cristina Mahika-Voiconi, Director General Adjunct al Libra Internet Bank.

„Proiectul are o importanță capitală pentru societatea noastră, deoarece este unul de o anvergură considerabilă, cu efecte pozitive și îndelungate pentru sustenabilitate și pentru dezvoltarea durabilă. De aceea, identificarea unui partener de încredere precum Libra Internet Bank a facilitat procesul pe care trebuie să îl urmăm în vederea construirii parcului fotovoltaic”, spun reprezentanții GalicSud SRL.

Libra Internet Bank susține în mod activ dezvoltarea proiectelor de producere a energiei verzi, prin echipe specializate în acest domeniu. Oferta permite finanțarea de la zero a proiectelor fotovoltaice și eoliene. Mai multe detalii pot fi obținute la adresa de email energie@librabank.ro și pe site-ul băncii: librabank.ro/credite-energie.

Randamentul investițiilor în energie verde este unul foarte bun, asigurând o dezvoltare durabilă și sustenabilă a comunității. Iar fiecare MWh produs de o centrală fotovoltaică înseamnă cu 850 de kilograme de dioxid de carbon mai puțin în atmosferă, cât ar ajunge în cazul unui singur MWh produs din cărbune.

Despre Libra Internet Bank

Libra Internet Bank a fost înființată în 1996 în București. Banca s-a specializat în oferirea de produse și servicii dedicate profesiilor liberale și companiilor din Real Estate și Agribusiness. Unul dintre liderii digitalizării în bankingul din România, Libra Internet Bank este, de asemenea, partenerul celor mai importante fintech-uri internaționale prezente în țară. Libra Internet Bank are o rețea de 55 de sucursale și a fost desemnată, în ultimii trei ani, cel mai bun angajator din România în domeniul financiar-bancar.

Despre GalicSud SRL

Compania GalicSud SRL a identificat oportunitatea pentru acest proiect fotovoltaic și l-a dezvoltat, cu obiectivul final de a produce energie electrică din surse regenerabile și a crește nivelul de utilizare al acestor surse. Compania GalicSud SRL este deținută de un grup cu experiență semnificativă în domeniul energiei regenerabile, având un portofoliu de peste 100 MW, compus din proiecte aflate în diferite etape de dezvoltare.


Publicat pe: 09 Iunie 2023