Libra Internet Bank

Libra Internet Bank continua finantarea prin bursa si listeaza a doua emisiune de obligatiuni, in valoare de 40 milioane de euro

Bucuresti, 3 decembrie 2021: Libra Internet Bank, prima banca din Romania care a oferit contul bancar 100% online si creditul 100% online, continua finantarea prin bursa si listeaza a doua sa emisiune de obligatiuni, in valoare de 40 milioane de euro. Obligatiunile se tranzactioneaza pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul bursier LIBRA28E. Prima emisiune de obligatiuni Libra Internet Bank, in valoare de 4,29 milioane euro, se tranzactioneaza pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare, din 3 septembrie 2020, sub simbolul bursier LIBRA30E.

"Ne bucura revenirea Libra Internet Bank la Bursa de Valori Bucuresti cu o noua emisiune de obligatiuni. Listarea obligatiunilor Libra in valoare de 40 milioane de euro demonstreaza ca piata de capital locala este, inclusiv pentru sistemul bancar, un partener de incredere pentru finantare si dezvoltare. Obligatiunile corporative si titlurile de stat listate in acest an insumeaza peste 7 miliarde de lei, fonduri care au mers spre sustinerea economiei si planurile de dezvoltare ale emitentilor", a declarat Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

"Intregul sistem bancar din Romania a demonstrat deopotriva forta si siguranta, in acesti aproape 2 ani de pandemie. In ceea ce priveste Libra Internet Bank, ne-am afirmat fara echivoc drept unul dintre cei mai dinamici si mai inovatori actori financiari, demonstrand totodata soliditate si consistenta. Performanta noastra se reflecta perfect in reusita deplina a plasamentului de anul acesta, urmata de cea de a doua listare de obligatiuni din istoria bancii", a declarat Radu Gratian Ghetea, Presedintele Consiliului de Administratie al Libra Internet Bank.

Libra Internet Bank a vandut anul acesta un numar de 400 de obligatiuni senioare eligibile MREL, nominative, dematerializate, negarantate si neconvertibile, denominate in euro, in valoare totala de 40 milioane de euro. Investitorii au cumparat obligatiunile in cadrul unui plasament privat derulat in 22-23 septembrie 2021 si 11 noiembrie 2021.

"Libra Internet Bank este o banca de succes, aflata in plina ascensiune. Avem planuri mari de dezvoltare si detinem fundamentul solid necesar pentru implementarea lor: agilitatea derivata din strategia bine aleasa, nivelul tehnologic si capacitatea de valorificare a oportunitatilor. Perioada pandemica a demonstrat ca investitiile in banci raman sigure si profitabile, iar Libra Internet Bank este fara indoiala unul dintre performerii acestei perioade", a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

"Fiecare nou emitent reprezinta pentru noi deopotriva un motiv de bucurie, pentru ca a ales Bursa pentru a se finanta, precum si o obligatie. Libra Internet Bank listeaza astazi a doua sa emisiune de obligatiuni, care este in acelasi timp a 28-a emisiune de obligatiuni corporative listata anul acesta la Bursa. Prin aceasta noua emisiune, compania a strans fondurile necesare pentru a-si duce planurile de dezvoltare mai departe. Este si o obligatie pentru noi, intrucat ne indeamna sa cream si sa dezvoltam proiecte noi in beneficiul tuturor celor prezenti la bursa, companii si investitori. Din 2017 dezvoltam proiectul Made in Romania dedicat antreprenorilor, anul trecut am lansat o prima initiativa care promoveaza investitiile responsabile si standardele ESG, iar anul acesta proiectul prin care ne dorim profesionalizarea consiliilor de administratie. Credem cu tarie ca prezenta la bursa reprezinta un beneficiu pentru emitenti, mult mai mare decat valoarea in sine a finantarilor pe care le atrag", a declarat Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

Obligatiunile LIBRA28E au o valoare nominala de 100.000 euro, cu scadenta de 7 ani, la 28 septembrie 2028, si o rata a cuponului fixa de 4,25% pe an. Intermedierea ofertei a fost realizata de catre Raiffeisen Bank, in calitate de coordonator global si manager, si Alpha Bank Romania, in calitate de manager, iar listarea obligatiunilor la BVB s-a facut cu sprijinul Alpha Bank Romania. Asistenta juridica a fost acordata emitentului de catre firma internationala de avocatura CMS.

"Admiterea la tranzactionare a noilor obligatiuni emise de Libra Internet Bank demonstreaza preocuparea emitentului pentru transparenta in relatia cu investitorii sai, precum si angajamentul pentru dezvoltarea pietei de capital locale. Pentru noi, ca intermediari, contributia la structurarea si vanzarea emisiunii de obligatiuni LIBRA28E reprezinta ocazia de a sprijini, indirect, clientii Libra Internet Bank, in mare parte profesii liberale si antreprenori romani, sa traverseze aceasta perioada dificila si sa investeasca in proiecte noi", a comentat Iuliana Musat, Senior Director, Raiffeisen Investment Banking.

"Ne bucuram ca ne-am adus contributia, in calitate de intermediari ai emisiunii de obligatiuni, la consolidarea angajamentului Libra Internet Bank de finantare prin intermediul pietei de capital. Eforturile noastre de vanzare au atras o gama diversificata de investitori care sprijina viziunea emitentului si au incredere in strategia sa de dezvoltare", a declarat Nicoleta Ruxandescu, Director Investment Banking Unit din cadrul Alpha Bank Romania.

"Suntem onorati ca am putut fi alaturi de Libra Internet Bank in acest proiect de succes care reprezinta o noua etapa in evolutia emitentului, dar si a acestui tip de obligatiuni, foarte importante pentru institutiile de credit si pentru diversificarea tipologiei instrumentelor admise pe piata de capital", a declarat Horea Popescu, Managing Partner, CMS Romania.

Libra Internet Bank este una dintre cele mai agile banci din regiunea est europeana si prima banca din Romania care a adoptat o abordare de nisa. Primul segment deservit in mod specializat cu produse si servicii bancare a fost cel medical (incepand cu 2004), iar apoi succesiv alte profesii liberale, dezvoltatori de proiecte imobiliare si fermieri.

Din 2011, odata cu rebrandingul din "Libra Bank", in "Libra Internet Bank", banca si-a consolidat pozitia de lider si inovator in digital banking, mizand pe o experienta completa a clientului, in jurul aplicatiilor online, pe automatizare si rapiditate in procesarea solicitarilor si operatiunilor clientilor si pe conceperea unor produse revolutionare, recunoscute prin numeroase premii. Banca avea la sfarsitul anului 2020 o cota de piata dupa active de 1,31%, ocupand pozitia a 13-a in sistemul bancar romanesc.

Libra Internet Bank, membra a grupului american de investitii New Century Holdings, este una dintre cele mai dinamice banci din Romania in ultimii ani, fiind specializata in domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari si agribusiness-ul. Banca acorda o atentie deosebita tehnologiei moderne si parteneriatelor cu orice jucator din zona Fintech, retail sau din orice alt domeniu.


Publicat pe: 03 Decembrie 2021