Libra Internet Bank

Libra Internet Bank a finalizat upgrade-ul sistemului informatic T24 de la Temenos

Bucuresti, 14 februarie: La finalul anului 2016, LIBRA INTERNET BANK a finalizat cu succes upgrade-ul la noua versiune R15 a sistemului electronic central T24 de la Temenos. Banca a implementat solutia de
core-banking T24 in anul 2008, iar de atunci a optimizat-o in mod constant.

Upgrade-ul sistemului informatic aduce clientilor LIBRA INTERNET BANK rapiditate in procesarea operatiunilor, derulate in conditii imbunatatite de functionalitate, permitand, de asemenea, introducerea unor module si functionalitati noi. Proiectul a fost unul foarte ambitios: implementarea acestuia s-a facut in doar 5 luni si s-a bazat exclusiv pe resursele interne ale bancii, IT & business.

"LIBRA INTERNET BANK este una dintre institutiile de credit din sistemul bancar romanesc care utilizeaza T24 si am ales Temenos deoarece este un furnizor cu traditie, avand produse de top, care servesc scopului nostru de a fi permanent in pas cu cele mai noi tehnologii. Implementarea acestei versiuni inseamna pentru Libra Internet Bank o investitie in tehnologia de varf, care sa poata sustine in continuare cresterea bancii", a declarat Cristian Petrec, Director LIBRA INTERNET BANK .

Despre Temenos

Temenos Group este unul dintre liderii pietei mondiale de software, avand un portofoliu de clienti de peste 2.000 de firme in intreaga lume, care include 38 din primele 50 de banci. Clientii Temenos au un grad de profitabilitate ridicat comparativ cu bancile care utilizeaza aplicatii mai vechi: intr-o perioada de 7 ani, s-au bucurat, in medie, de o rentabilitate crescuta a activelor si a capitalurilor proprii (cu 31%, respectiv 36% mai mare) si un raport costuri / venituri cu 8.6 procente mai mic.

Despre LIBRA INTERNET BANK

LIBRA INTERNET BANK are in prezent o retea de 48 de sucursale care deservesc preponderent clienti din segmentele Profesii Liberale, IMM, Corporate si AgriBusiness. La 30 septembrie 2016 volumul activelor nete detinute de banca s-a ridicat la 3,11 miliarde lei.


Publicat pe: 14 Februarie 2017