Libra Internet Bank

Libra Internet Bank își consolidează statutul de partener numărul 1 al fintech-urilor, prin colaborarea cu Raiffeisen Digital Bank AG

București, 23 iunie 2023 - Libra Internet Bank, unul dintre liderii din domeniul parteneriatelor fintech din Uniunea Europeană, furnizează Raiffeisen Digital Bank tehnologie bancară pentru sistemele de plăți - inclusiv IBAN-uri românești - pentru ca banca digitală, o subsidiară a Raiffeisen Bank International AG, să ofere servicii clienților din România.

Raiffeisen Digital Bank a lansat pe piața din România un produs de cont curent digital, simplu și ușor de utilizat. Contul vine cu un card de debit virtual Visa Gold, care poate fi conectat instant la portofele digitale. Banca nu percepe taxe de cont, comisioane de transfer sau taxe ATM.

Libra Internet Bank oferă IBAN-uri românești pentru clienții Raiffeisen Digital Bank și acces rapid la sistemul local de plăți interbancare. Astfel, clienții Raiffeisen Digital Bank pot face transferuri bancare și să încaseze bani, într-un mod rapid și sigur, fără să plătească vreun comision.

“Acest nou parteneriat din domeniul Fintech, între Libra Internet Bank și unul dintre cele mai importante branduri bancare din Europa Centrală și de Est ne onorează. Este, în același timp, o recunoaștere pentru tehnologia bancară de ultimă generație dezvoltată de Libra, pe care am arătat că o putem exporta cu succes la nivel internațional”, a declarat Cristina Mahika-Voiconi, Director General Adjunct al Libra Internet Bank.

“Lansarea Raiffeisen Digital Bank în Romania a fost posibilă prin expertiza echipei Raiffeisen Digital, dar și a partenerilor cu care colaborăm. Suntem încântați să fim parteneri cu Libra Internet Bank pentru a oferi clienților noștri din Romania servicii bancare digitale rapide și convenabile”, a declarat Sorin Stanciu, Country Manager pentru România la Raiffeisen Digital Bank.

Libra Internet Bank a fost alegerea naturală și pentru alte fintech-uri prezente în România, cum ar fi Wise, Revolut, Paysera, TransferGo, Monese și altele. Toate aceste companii au optat pentru expertiza Libra Internet Bank în domeniul tehnologiei bancare, ca parte esențială a operațiunilor pe care le au în România.

Despre Libra Internet Bank

Libra Internet Bank a fost înființată în 1996 în București. Banca s-a specializat în oferirea de produse și servicii dedicate profesiilor liberale și companiilor din Real Estate și Agribusiness. Unul dintre liderii digitalizării în bankingul din România, Libra Internet Bank este, de asemenea, partenerul celor mai importante fintech-uri internaționale prezente în țară. Libra Internet Bank are o rețea de 55 de sucursale și a fost desemnată, în ultimii trei ani, cel mai bun angajator din România în domeniul financiar-bancar.

Despre Raiffeisen Digital Bank AG

Raiffeisen Digital Bank AG, cu sediul în Viena-Austria, face parte din strategia de digitalizare multianuală la nivel internațional a grupului Raiffeisen Bank International care se concentrează pe îmbunătățirea constantă a valorii oferite clienților în cele 12 țări din Marea Adriatică, Europa Centrală și de Est, dar și pe investiții în noi modalități de a răspunde nevoilor clienților, atât pe piețe noi, cât și pe cele existente.


Publicat pe: 23 Iunie 2023