Libra Internet Bank

[Tech News] Director general al FMI: 110 tari se afla "intr-un stadiu oarecare" al dezvoltarii CBDC

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


15.10.2021 - Kristalina Georgieva a spus ca monedele stabile "completeaza golul digital al banilor emisi in mod privat", dar a etichetat Bitcoin si alte criptomonede mai degraba ca active decat ca o forma de bani.

Directorul Fondului Monetar Internațional sau FMI, Kristalina Georgieva, a declarat ca mai mult de jumatate din toate bancile centrale din lume exploreaza modul de lansare a monedelor digitale.

Vorbind la o conferinta virtuala gazduita de Universitatea Bocconi pe 5 octombrie, Georgieva a spus ca FMI priveste monedele digitale ale bancii centrale sau CBDC-urile si monedele digitale in ansamblu din perspectiva stabilitatii macroeconomice. Ea a spus ca tehnologia le-a oferit oamenilor posibilitatea de a face transferuri "fara probleme si mai puțin costisitoare" si a numit CBDC-urile cea mai fiabila forma de moneda digitala, avand in vedere ca au "sprijinul statului" si respecta in general reglementarile.

"Am făcut un sondaj al membrilor nostri si a fost foarte impresionant: 110 tari se afla intr-un stadiu de analiza a CBDC-urilor", a spus directorul general.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/imf-managing-director-110-countries-are-at-some-stage-of-cbdc-development


Publicat pe: 15 Octombrie 2021