Libra Internet Bank

[Tech News] Adoptarea institutionala subliniaza urgenta unor reguli criptografice clare, spune Hester Peirce

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


25.02.2021 - Claritatea reglementarii in industria monedelor digitale este necesara acum mai mult ca oricand, conform unui oficial.

Pe masura ce institutiile se muta in spatiul criptomonedelor, necesitatea unor reguli clare in ceea ce priveste activele digitale este esentiala, a declarat un oficial al Securities and Exchange Commission.

Comisarul SEC, Hester Peirce, considera ca sunt necesare reguli clare privind criptomonedele, acum mai mult ca oricand, datorita firmelor precum Tesla si Mastercard care accepta activ clasa de active alternative.

Peirce a discutat sambata cu Reuters despre implicatiile adoptarii institutionale a criptomonedelor, in urma unei serii de evenimente masive legate de cripto in ultimele cateva săptămâni. Dupa ce Tesla a lui Elon Musk a facut aluzie la plati in Bitcoin (BTC), mai multe companii, inclusiv cea mai veche banca din SUA BNY Mellon si gigantul de plati Mastercard, au anuntat planuri de a introduce si servicii cripto.

"Acest lucru se adauga la urgenta ca noi sa intreprindem un fel de actiune in acest domeniu pentru a oferi mai multa claritate", a spus comisarul.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/institutional-adoption-underscores-urgency-of-clear-crypto-rules-says-hester-pierce


Publicat pe: 25 Februarie 2021