Libra Internet Bank

Libra Internet Bank - premiata pentru dinamica in economisire si creditare

Bucuresti, 29 iunie 2021: Libra Internet Bank se numara printre performerii anului 2020, in ceea ce priveste dinamica activitatii de economisire si creditare, cu 2 premii obtinute, astazi, in cadrul celei de-a XIV-a editii a Galei Bancheri de Top.

Premiile au fost acordate in urma rezultatelor foarte bune inregistrate de Libra Internet Bank, in 2020, in ceea ce priveste sursele atrase (Dinamica economisire) si creditarea (Dinamica a creditelor), performanta realizata in pofida situatiei atipice determinate de situatia pandemica. Astfel, in 2020, soldul surselor atrase de banca a crescut cu 13% fata de 2019, iar soldul creditelor nete a fost cu peste 15% mai mare fata de anul anterior. Totodata, anul trecut, valoarea activelor Libra Internet Bank a inregistrat o crestere de peste 12% fata de 2019.

Aceasta evolutie pozitiva s-a concretizat inclusiv printr-o ascensiune de 2 locuri in clasamentul bancilor din Romania, dupa cota de piata, Libra Internet Bank marcand astfel cea mai buna clasare din istoria sa: pozitia a 13-a.

Radu Gratian Ghetea, Presedintele Consiliului de Administratie, a reprezentat banca la eveniment si a ridicat cele 2 premii, in numele Libra Internet Bank. Gala Bancheri de Top este organizata anual de catre trustul de presa Finmedia si acorda distinctii bancilor care reusesc sa genereze tendinte in banking si sa modeleze piata financiar-bancara din Romania.


Publicat pe: 29 Iunie 2021