Simplificam bankingul pentru tine
CONTURI

Cont online

Conturi persoane fizice Zero comisioane
deschidere, administrare, incasari si plati in lei

Vei putea imediat:

 • - sa portezi bani din alta banca
 • - sa-ti faci un cont de economii
 • - sa soliciti un credit online
 • [+] oferta completa
ECONOMII

Comision ZERO la scadenta depozit

Dobanzi depozite 5.95% la un an
si o luna pentru
depozite in lei
CREDITE

0% comision
acordare / administrare

Credit de consum de pana la 70.000 lei
pe maxim 5 ani
Card de debit online si credit online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.
Mizam pe RAPIDITATE
 • Comision 3 lei pentru plati
  sub 50.000 lei
 • Zero comision depunere numerar
 • Zero costuri de deschidere cont
 • Platforma schimburi valutare (tranzactionare timp real)
 • [+] oferta completa
DEPOZITE
Dobanzi depozite persoane juridice 5.25% pentru
un depozit pe
18 luni in Lei
Cont online, credit online, depozite online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.

Conirom: pasiune pentru incaltaminte

Logo Uniunea Europeana Logo FEI

Proiect COSME

Tara: Romania

Intermediar financiar: Libra Internet Bank

Companie: Conirom SRL

Finantare EIF: SME Initiative Romania

Tipul afacerii: productie, fashion, retail

"Am inceput sa vand pantofi cand am terminat scoala. Intr-una din zile, in 1993, nu erau indeajuns de multi pantofi pe care sa ii pot vinde, asadar am decis sa ii fac eu", spune Camelia, care si-a dedicat întreaga viata fabricii de pantofi Conirom din Podari, aproape de Craiova.

Adora aspectul fabricarii manuale a incaltamintei - "Imi place sa iau toate materialele prime, nestiind initial ce va iesi, si la final sa realizez ca am creat o pereche de incaltaminte frumoasă din ele. Necesita foarte multa imaginatie sa pui la un loc elemente diferite si sa crezi ceva frumos", spune ea.

Cu toate astea, vremurile s-au schimbat, iar în ultimul timp, Camelia a trebuit sa diversifice productia: "Astazi nu este la fel de usor precum era cand am inceput. Nu mai exista educatie specializata pentru fabricarea incaltamintei, astfel, sunt din ce in ce mai putine persoane pe care le pot angaja. Asa ca acum fac si ambalaje de carton si pahare de hartie, dar cu toate astea, ma fac foarte fericita doamnele care vin la mine si imi spun ca inca mai poarta pantofii mei, desi au trecut zece ani", spune ea. Printre clientii ei se numara Prada pentru pantofi si diferite parti ale pantofilor si Auchan Romania pentru ambalajele de carton.

Ambalajele si paharele de carton sunt fabricate cu ajutorul echipamentelor automate, care o elibereaza pe Camelia de grija de a gasi lucratori calificati in mijlocul acestui „exod al creierelor". In afara lipsei de instruire, sunt foarte multi oameni care pleaca din tara si devine din ce in ce mai greu sa gasesti lucratori cu abilitați generice sau specifice". Camelia fabrica ambalaje si pahare de hartie cu același utilaj cu care fabrica incaltamintea. "Incerc sa refolosesc echipamentul pe care îl am si sa produc diferite lucruri pentru a crește profitabilitatea investitiei mele", ne indica Camelia. Aceasta este realitatea care ea crede ca se aplica multor producatori de incaltaminte din Romania: "Fiecare dintre cele trei intreprinderi concurente folosește tehnologia de care dispune pentru a produce lucruri complet diferite."

Vremurile s-au schimbat, iar afacerea a evoluat. Dar anumite lucruri raman neschimbate. "Inca lucrez cu primul meu angajat pentru fabricarea pantofilor. Am inceput impreuna si vrem sa ne pensionam impreuna, adauga Camelia cu mandrie. Acum, aproape de pensionare, ea vrea sa isi pastreze vanzarile puternice ale afacerii ei multi-fatetate si sa plateasca creditul primit de la Libra Internet Bank, garantat prin UE si BEI, pe care l-a folosit pentru a acoperi costurile de mentenanta, precum salariile si proviziile pentru carton.

Top

Ai nevoie de ajutor?