Libra Internet Bank

Blog

Soluția verde pentru o problemă cenușie

03 Martie 2023 | Persoane fizice

Discuție aprinsă între 2 vechi prieteni, la terasa cafenelei din Centrul Vechi unde de peste 20 de ani obișnuiesc să se întâlnească aproape săptămânal. Subiectul dezbaterii: cum să facă să plătească mai puțin pentru energia electrică.

Libra Internet Bank

De o parte a mesei îl avem pe Scepticescu, sau Scepti, cum îl știu amicii. Dacă ar fi să-i găsim un motto lui Scepti, acesta ar fi cu siguranță: există o problemă pentru orice soluție. Scepti lucrează la o firmă de audit financiar unde este foarte apreciat pentru atenția la detalii și capacitatea de a identifica riscuri la care nu se gândește nimeni în afară de el.

De cealaltă parte, stă Vizionarescu (a.k.a. Vizi), unul dintre cei mai cerebrali și în același timp voluntari oameni pe care i-ai putea întâlni. Încă din școală, s-a făcut remarcat prin dorința sa imbatabilă de a schimba lumea în bine și prin initiațivele lui „verzi”. Cine îl cunoaște știe că nu există acțiune de voluntariat în care Vizi să nu se implice cu patos sau idee de salvare a resurselor Planetei care să nu-i treacă prin minte. Vizi lucrează într-o multinațională importantă unde se ocupă, deloc surprinzător, de proiecte de mediu și responsabilitate socială.

- Panourile astea solare sunt o soluție pentru o țară cum e Grecia, unde e soare aproape tot timpul, nu pentru România! afirmă convins Scepti.

- Nu te supăra că te întreb, dar tu te-ai uitat puțin la vreme și la prognoza meteo? Iarna, în România, stăm la terasă cu ochelari de soare și afară sunt 15 grade Celsius. De facturile la energia electrică nu te mai întreb, că la astea știu că te uiți cu atenție în fiecare lună și te minunezi de fiecare dată! răspunde amuzat Vizionărescu, care continuă:

- Și chiar de s-ar întoarce iernile de altă dată, să zicem, tot îți rămâne cel puțin jumătate de an în care panourile solare îți pot înjumătăți facturile la curent. Nu crezi că merită oricum investiția? Mai ales dacă o poți obține rapid și ușor!?

- Știu eu ce să zic... pare complicat, completează neîncrezător Scepti.

- Da, pare foarte complicat până stai prima dată de vorbă cu cineva care se pricepe la subiect. Uite, îți trimit un link pe Whatsapp: “https://www.librabank.ro/credit-panouri-solare”. Când ajungi acasă, deschide-l și mai vorbim după aia!

A doua zi, Scepti s-a înființat în prima Sucursală Libra care i-a ieșit în cale, pentru a cere toate detaliile despre Creditul Solar.

Creditul Solar de la Libra Internet Bank – pentru Vizionărescu din tine! :D