Libra Internet Bank

Blog

Pușculița lui Patrick

30 Mai 2023 | Persoane fizice

Patrick era în culmea fericirii. În sfârșit, avea în pușculiță destui bani ca să își cumpere consola video pentru care strângea bani încă de anul trecut. Nu a fost ușor, dar s-a ambiționat să-și îndeplinească singur visul, iar bucuria era dublă acum.

Libra Internet Bank

De ziua lui, n-a vrut cadouri și a anunțat pe toată lumea din familie că economisește pentru a-și îndeplini visul. În Ajunul Crăciunului, a lăsat pușculița sub bradul împodobit, iar dimineață, a găsit-o mai plină decât era seara trecută. Părinții au avut grijă de asta. Bunicii i-au propus lui Patrick să îi ajute la cumpărături, iar el a fost de acord. Oricând a fost nevoie, a mers la piață sau la supermarket în locul lor, iar banii în plus pe care i-a primit și-au găsit de fiecare dată drumul spre pușculiță.

Patrick a testat inclusiv o idee pe care a văzut-o în filme: a instalat o tarabă cu limonadă în fața blocului, iar câțiva dintre vecini i-au devenit clienți fideli în zilele toride de vară. La final, în pușculița lui Patrick n-au ajuns câți bani spera, dar măcar a învățat lucruri importante despre cum profitul e ce rămâne la finalul zilei, după ce ai cumpărat lămâi și apă minerală, le-ai transformat în limonadă și ai găsit clienți pentru ea.

O altă lecție folositoare a venit de la sora lui, care i-a propus să îi dea toți banii din pușculiță pentru o lună, cu promisiunea că va primi înapoi cu 10% mai mult. După ce a făcut calculele, Patrick a acceptat. Vara era însă pe sfârșite și dacă își cumpăra consola video după ce începea școala, știa că nu va putea să se joace prea des, pentru că temele aveau prioritate. Părinții l-au sfătuit să caute oferte mai bune pentru consolă sau să fie atent la promoții, iar el i-a ascultat.

Peste doar câteva zile, Patrick îl aștepta nerăbdător în fața blocului pe curierul care trebuia să îi livreze comanda. Avea banii pregătiți și pușculița nu era complet goală. Cu o seară înainte, consola video a fost la reducere pe un site pe care începuse să-l viziteze frecvent, iar Patrick a profitat imediat de ofertă. Și-a îndeplinit visul și a învățat câteva lecții importante pe parcurs.

Povestea lui Patrick nu este singura modalitate prin care copiii pot învăța despre bani, importanța economisirii, de ce trebuie să cauți cea mai bună ofertă. Există, de exemplu, Cardul Avanpost Free Junior. Este emis gratuit, nu are cost de administrare, dar oferă 10% instant la sute de parteneri Libra Internet Bank și trei retrageri gratuite pe lună de la orice bancomat din România sau străinătate. În varianta Gold, Cardul Avanpost Junior oferă în plus 1% dobândă la suma de pe card, la un cost de doar 4 lei pe lună.

De 1 Iunie sau în orice altă dată, Cardurile Avanpost Junior sunt mai mult decât un cadou pentru copilul tău.