Libra Internet Bank

Blog

Academia ITerra - pasul catre o cariera de succes

14 Octombrie 2021 | Employer branding

Investim, investim, investim - in pregatirea profesionala a colegilor nostri prin cursuri si traininguri, in dezvoltarea lor personala prin programe interne, in recompensarea celor performanti. Nu in ultimul rand, investim in noile generatii ce vor reinventa banking-ul.

Libra Internet Bank

Suntem banca ce crede in potentialul generatiei Z. Le oferim autonomie, ownership si experiente prin care sa creasca.

Incepand cu acest an, Libra se mandreste cu un alt program de training, special creat pentru tinerii la inceput de drum – Academia ITerra.

ITerra este planeta programatorilor din Libra, iar prin intermediul Academiei ne-am dorit sa ne marim echipele cu juniori pasionati de tehnologie si dornici sa invete cat mai multe.

Academia ITerra se desfasoara pe o perioada de 3 luni si cuprinde atat o parte teoretica, in care internii participa gratuit la cursuri livrate de traineri interni si externi, cat si o parte practica, in care lucreaza la proiectele de impact din banca.

La prima editie a Academiei ITerra participa 15 tineri cu potential, in toate cele 3 hub-uri IT Libra (Bucuresti, Cluj si Craiova).

Ce anume i-a determinat pe internii nostri sa aplice si ce parere au despre Academie, puteti afla in randurile de mai jos.

Q: Ce te-a determinat sa te inscrii in Academia ITerra?

Amalia: In primul rand, am vrut sa am experienta primului job, sa fiu responsabila in adevaratul sens al cuvantului. Inainte sa aleg domeniul IT, imi doream sa urmez o facultate de Finante Banci. Asa ca am tot incercat sa ma apropii de acest domeniu, iar Academia ITerra mi s-a parut o super oportunitate. Am considerat ca un internship e un pas important pentru cariera mea in IT.

Ruxandra: Academia ITerra a fost cea care mi-a oferit sansa de a-mi imbogati cunoștintele intr-un limbaj nou de programare si intr-o tehnologie noua. Spre deosebire de alti angajatori, Libra ofera inainte de a cere. Ofera posibilitatea de a invata si mai apoi de a exersa si aplica ceea ce ai invatat.

Q: Cum ti se pare experienta Academiei ITerra?

Dragos: Academia mi-a depasit asteptarile. Cursurile sunt usor de insusit, interactive, colegii sunt sociabili, iar superiorii din divizia IT mi-au inspirat motivatie si ii consider modele in cariera.

Ana: Pana acum, am avut parte de o experienta pozitiva, care mi-a intrecut cu siguranta asteptarile. Am beneficiat de ajutor, indrumare, disponibilitate din partea echipei, precum si caldura, deschidere. Per total, un mediu foarte placut, de la colegii din Academie la colegii din companie si la traineri.