Libra Internet Bank

TransferGo a incheiat un parteneriat cu Libra Internet Bank pentru a oferi clientilor sai transferuri instant catre bancile inrolate in sistemul Plati Instant din Romania

Bucuresti, 12 mai 2021 - TransferGo, compania de transferuri internationale de bani, si Libra Internet Bank, cea mai activa banca romaneasca in zona Fintech, anunta parteneriatul prin intermediul caruia utilizatorii TransferGo pot realiza transferuri instant, prin optiunea de livrare Acum, catre detinatorii de conturi bancare in lei la bancile inrolate in prezent in infrastructura Plati Instant din Romania, administrata de catre TRANSFOND: Libra Internet Bank, Banca Transilvania, BCR si CEC Bank.

In luna februarie a acestui an, Libra Internet Bank a devenit partenerul TransferGo pentru serviciul de transferuri instant. In prima etapa, acest parteneriat a permis utilizatorilor TransferGo sa trimita bani instant catre conturile deschise la Libra Internet Bank, prin optiunea de livrare Acum, simplu, rapid si fara taxe suplimentare ascunse. De asemenea, prin modalitatea de transfer direct pe card, oferita suplimentar de catre TransferGo, utilizatorii beneficiaza de optiunea de livrare Acum si catre cardurile emise de Libra Internet Bank. Colaborarea cu Libra Internet Bank a fost un succes important pentru TransferGo, aducand beneficii insemnate atat pentru companie, cat mai ales pentru clientii acesteia, care s-au bucurat de o viteza mai mare de transfer catre o noua banca destinatara.

In acest context, in luna martie a acestui an, cele doua companii partenere au decis extinderea colaborarii, in vederea accesarii, cu ajutorul Libra Internet Bank, a infrastructurii de Plati Instant din Romania, care a permis transferurile instant catre alte trei banci: Banca Transilvania, BCR si CEC Bank. Astfel, clientii TransferGo pot acum trimite bani prin transfer instant, cu optiunea de livrare Acum, catre bancile la care au cont sau card majoritatea destinatarilor din Romania.

"In ultima perioada, am observat cum clientii nostri sunt din ce in ce mai interesati de rapiditatea cu care ajung banii, comparativ cu alte avantaje ale transferului international. De aceea ne dorim sa venim in intampinarea nevoilor lor si sa le putem oferi posibilitatea de a trimite bani acasa prin optiunea noastra de livrare Acum indiferent de banca destinatarului. Libra Internet Bank, in care am gasit un partener local foarte deschis si de incredere, ne-a facilitat adaugarea de noi banci, dintre cele la care au conturi cei mai multi romani. Suntem entuziasmati sa ne putem surprinde clientii cu aceasta facilitate si, totodata, de viitoarele beneficii pe care le vom aduce," a afirmat Marius Nedelcu, Chief Marketing Officer, TransferGo.

TransferGo ofera astfel utilizatorilor sai o acoperire extinsa, acestia putandu-se bucura de transferuri mai rapide catre destinatari localizati nu doar in orasele mari, ci si in cele cu o populatie mai restransa, din mai multe zone ale tarii, in special zona de vest, dar nu numai. De asemenea, in eforturile sale de a acoperi cat mai multe categorii de varsta si profiluri sociale, prin intermediul integrarii cu aceste noi banci, TransferGo poate oferi optiunea de livrare Acum catre destinatari din categorii de varsta diverse, de la seniori, pana la cei mai tineri si mai receptivi la inovatiile din domeniul Fintech.

"Detinem experienta, viteza si puterea de inovatie necesare pentru a furniza cele mai avansate tehnologii bancare pentru fintech-uri la nivel regional. Suntem bucurosi ca am realizat acest proiect impreuna cu TransferGo si avem convingerea ca acest tip de parteneriate reprezinta solutia castigatoare pe termen lung", a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Libra Internet Bank faciliteaza astfel accesul TransferGo la infrastructura de Plati Instant dezvoltata si administrata de catre TRANSFOND. In acest mod, TransferGo este in masura sa puna la dispozitia clientilor proprii transferuri mai rapide de bani din afara tarii, catre conturi bancare in lei deschise la una dintre cele 4 banci din Romania inrolate in sistemul de Plati Instant.

Potrivit unui studiu realizat de catre TransferGo, utilizatorii serviciului de transfer trimit bani familiilor atat pentru acoperirea costurilor traiului zilnic, cat si pentru economisire. In medie, un roman trimite acasa 500 euro / luna, suma care reprezinta aproximativ un sfert din banii castigati lunar.

Despre TransferGo

Pe plan local, TransferGo este prezent din 2015, iar recent compania a raportat o crestere de 50% a fluxului de bani pentru tara noastra in 2020, precum si un grad de utilizare a aplicatiei de peste 80%, conform rezultatelor preliminare ale companiei.

TransferGo este o companie de transfer international de bani online, in timp real si la costuri mici, pentru persoanele care doresc sa trimita bani familiilor lor, fara a plati taxele mari percepute de banci. Compania a fost infiintata in 2012 de patru fondatori de origine lituaniana, iar sediul central se afla in Londra, Marea Britanie. In prezent, compania are birouri si in Vilnius, Berlin, Istanbul si Varsovia.

TransferGo numara peste 2,5 milioane de clienti din intreaga lume si faciliteaza transferurile de bani online, rapid si in conditii de siguranta, in 40 de monede diferite si are acoperire in 161 de tari, primind scorul de 4.8 din 5 stele din partea Trustpilot.

Folosind sistemul inovator TransferGo, migrantii pot trimite bani peste hotare folosind un model digital din cont in cont, care inseamna ca banii nu trebuie sa paraseasca tara: banii sunt transferati local-in local-out. Pentru mai multe detalii, poti accesa: www.transfergo.ro.

Despre Libra Internet Bank

Libra Internet Bank, membra a grupului american de investitii New Century Holdings, este una dintre cele mai dinamice banci din Romania in ultimii ani, fiind specializata in domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, si agribusiness-ul. Banca acorda o atentie deosebita tehnologiei moderne si parteneriatelor cu fintech-urile.


Publicat pe: 11 Mai 2021