Libra Internet Bank

Succes deplin pentru Libra Internet Bank care finalizeaza emisiunea de obligatiuni si atrage investitii totale de 40 de milioane de euro

Bucuresti, 12 noiembrie 2021: In urma inchiderii celor doua perioade de subscriere ale celui mai recent plasament privat al bancii, Libra Internet Bank finalizeaza cu succes emisiunea de obligatiuni tip senior si atrage 40 de milioane de euro - suma maxima decisa prin Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA), confirmand inca o data nivelul excelent de incredere din partea investitorilor.

"Ne-am propus sa atragem 40 de milioane de euro, iata ca am atras 40 de milioane de euro. Este cu siguranta un nou moment de referinta in istoria bancii, moment care consacra pozitia Libra Internet Bank in randul celor mai importante si sigure companii din Romania. Le multumim pe aceasta cale tuturor investitorilor si ii felicitam totodata pentru decizia de a investi in obligatiunile Libra", a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Cele doua perioade de subscriere ale plasamentului privat au fost 22-23 septembrie 2021 - pentru 278 de instrumente financiare, respectiv data de 11 noiembrie 2021 - pentru 122 de instrumente financiare, fiind plasate in total 400 de obligatiuni. Operatiunea a fost intermediata de catre Raiffeisen Bank, in calitate de coordonator global si manager, si Alpha Bank Romania, in calitate de manager, cu asistenta juridica acordata emitentului de catre firma internationala de avocatura CMS.

Obligatiunile LIBRA28E urmeaza sa fie admise la tranzactionare pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucuresti, categoria Obligatiuni Corporative, prin intermediul Alpha Bank Romania. Obligatiunile sunt de tip senior, denominate in euro, cu o maturitate de 7 ani si cu o rata a dobanzii de 4,25%, platibila anual. Valoarea nominala a unei obligatiuni este de 100.000 euro.

Libra Internet Bank, membra a grupului american de investitii New Century Holdings, este una dintre cele mai dinamice banci din Romania in ultimii ani, fiind specializata in domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari si agribusiness-ul. Banca acorda o atentie deosebita tehnologiei moderne si parteneriatelor cu fintech-urile.


Publicat pe: 12 Noiembrie 2021