Libra Internet Bank

Premiera in Europa: SelfPay, in parteneriat cu Visa si Libra Internet Bank, lanseaza un serviciu ce permite utilizatorilor sa depuna numerar in timp real pe orice card bancar, utilizand o aplicatie mobila si reteaua de Statii de Plata SelfPay

  • Utilizatorii vor avea posibilitatea de a alimenta cu numerar cardurile bancare emise de orice banca din Romania, de la oricare dintre cele peste 6.500 de Statii de Plata SelfPay
  • Prin aplicația SelfPay Now se continua astfel procesul de digitalizare a numerarului si creșterea accesului populației la serviciile financiare, doua prioritati asumate de SelfPay
  • Se vor putea transfera bani si intre cardurile inrolate, catre orice alt utilizator al aplicației sau catre oricare dintre cardurile proprii (serviciul P2P sau Person to Person)

Bucuresti, 28 februarie 2022. Compania ZebraPay, dezvoltator al solutiilor SelfPay si al celei mai mari retele de Statii de Plata de tip self-service din Romania, lanseaza, in parteneriat cu Visa si Libra Internet Bank, aplicatia SelfPay Now cu functionalitatea Cash Deposit, unica in Europa, prin care utilizatorii vor putea alimenta cu numerar cardurile bancare in timp real, fara a mai fi necesar sa se deplaseze pana la banca.

Conform datelor statistice publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR), in trimestrul III din 2021 romanii au efectuat prin intermediul ATM-urilor bancare peste 10 milioane de tranzactii de depunere de numerar in valoare totala de 23,7 miliarde de lei, in crestere cu 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Suntem mandri ca SelfPay, o companie romaneasca, lanseaza in premiera in Europa serviciul de Cash Deposit ce va contribui atat la digitalizarea numerarului, cat si la cresterea accesului populatiei la servicii financiare. Clientii oricarei banci din Romania au de acum posibilitatea sa depuna numerar pe orice card Visa sau Mastercard prin intermediul Statiilor de Plata SelfPay folosind aplicatia SelfPay Now, fara a mai fi nevoiti sa se deplaseze pana la banca. Operatiunea de depunere de numerar este disponibila astfel in cea mai mare retea nationala de astfel de unitati, cu peste 6.500 de Statii de Plata amplasate pe intreg teritoriul tarii, in spatii comerciale extrem de accesibile", explica Adrian Badea, Director General SelfPay.

"Ne bucuram sa incepem anul in Romania cu o premiera europeana, mai ales ca este vorba despre un nou pas in digitalizarea economiei prin extinderea platilor digitale. Prin parteneriatul cu SelfPay si prin intermediul solutiei de plati in timp real Visa Direct, detinatorii de carduri Visa emise de orice banca din Romania isi pot depune banii pe card usor, rapid si sigur, accesul la fondurile depuse fiind imediat. Dincolo de beneficiile evidente pe care le ofera noul serviciu, legate de accesibilitate si confort, reteaua extrem de extinsa de terminale SelfPay care permit depunerea de numerar direct pe card, chiar si in localitati mici sau in mediul rural, acolo unde oferta de servicii bancare este limitata, vine in sprijinul populatiei, contribuind astfel la asigurarea unui acces echitabil la servicii financiare pentru toti detinatorii de carduri Visa", a declarat Elena Ungureanu, Country Manager Visa in Romania.

"Ne bucuram ca Libra Internet Bank este cea care asigura, din perspectiva bancara, implementarea acestui serviciu unic in Europa, in beneficiul direct al miilor de utilizatori ai Statiilor de Plata SelfPay, posesori de carduri Visa si Mastercard emise in Romania. Ducem astfel mai departe parteneriatul nostru cu SelfPay si ne reafirmam rolul de furnizor de tehnologie bancara pentru proiecte de anvergura, menite sa duca la nivelul urmator modul in care facem operatiuni bancare", a declarat Eugen Goga, Director General Adjunct al Libra Internet Bank.

Pentru a accesa functionalitatea Cash Deposit, dezvoltata in cadrul unui proiect sustinut de Visa, utilizatorii aplicatiei SelfPay Now trebuie sa isi inregistreze cardul in aplicatie, aceasta putand fi ulterior folosita la orice Statie de Plata SelfPay. Accesand din meniul Statiilor de Plata butonul SelfPay Now, aplicatia de pe telefon se va sincroniza cu Statia de Plata, iar dupa efectuarea platii numerarul va fi transferat pe card in timp real.

Aplicatia SelfPay Now ofera si functia de transfer P2P in timp real de pe cardul unui utilizator al aplicatiei SelfPay Now pe cardul altui utilizator. De asemenea, este disponibila si functia de transfer in timp real intre cardurile proprii ale utilizatorilor, atunci cand acestea sunt inrolate in aplicatie. Atat functionalitatea Cash Deposit, cat si cea de transfer P2P se realizeaza cu ajutorul Libra Internet Bank, furnizorul de tehnologie bancara din cadrul proiectului.

Despre SelfPay

SelfPay detine cea mai mare retea de Statii de Plata de tip self-service din Romania, cu peste 6.500 de Statii de Plata si mai bine de 170 de servicii disponibile. Statiile de Plata SelfPay pot fi gasite in marile retele de retail (Mega Image, Profi, Kaufland, Carrefour, Penny), centre comerciale, piete, benzinarii, magazine de proximitate, in sedii ale bancilor partenere, dar si in primarii si alte institutii publice, si sunt disponibile in fiecare zi, in intervalul orar in care aceste unitati sunt deschise. Din 2020 SelfPay este membru al Asociatiei Romane de Fintech, organism ce reprezinta interesele antreprenorilor romani care dezvolta produse tehnice in industria serviciilor financiare. Anul trecut, Zebrapay S.A., compania care opereaza sub brandul SelfPay, a facut primul pas la Bursa de Valori Bucuresti prin listarea obligatiunilor companiei. Obligatiunile Zebrapay in valoare de 3 milioane de euro, emise in cadrul unui plasament privat, vor sustine dezvoltarea retelei de Statii de Plata la nivel national si international.


Publicat pe: 28 Februarie 2022