Libra Internet Bank

Plafon dublu pentru creditele in lei acordate IMM-urilor de catre LIBRA INTERNET BANK cu sprijinul FEI prin programul Initiativa pentru IMM-uri

Bucuresti, 05 septembrie 2019: Fondul European de Investitii (FEI) si LIBRA INTERNET BANK isi extind parteneriatul, in cadrul Programului Initiativa pentru IMM-uri. Prin suplimentarea fondurilor, IMM-urile pot obtine in continuare, de la LIBRA INTERNET BANK, credite in lei la costuri avantajoase pentru finantarea activitatii curente si a investitiilor, garantate 60% de catre FEI, pana la un plafon maxim de 402 milioane de lei, fata de plafonul anterior de 202 milioane de lei, stabilit prin conventia incheiata in anul 2017.

Programul Initiativa pentru IMM-uri sustine cresterea accesului la finantare al companiilor, care beneficiaza astfel de garantii de la Fondul European de Investitii, dar si de o dobanda redusa.

“Programele de garantare FEI reprezinta un instrument foarte bun prin care ne putem sprijini clientii existenti si, in acelasi timp, atrage clienti noi, care doresc sa se dezvolte si nu o pot face din cauza costurilor de creditare sau a lipsei garantiilor. In acest fel, putem realiza un parteneriat sustenabil intre banca si clienti”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al LIBRA INTERNET BANK.

Inceput in anul 2014, parteneriatul dintre Fondul European de Investitii si LIBRA INTERNET BANK continua sa se dezvolte. In acest moment, intre cele doua institutii sunt in vigoare 8 conventii de finantare si garantare pentru mai multe categorii de beneficiari din toate industriile.

Fondul European de Investitii (FEI) face parte din grupul Bancii Europene de Investitii (BEI). Misiunea sa principala este sa sustina microintreprinderile si intreprinderile mici si mijlocii din Europa, ajutandu-le sa obtina acces la finantare. FEI proiecteaza si dezvolta capital de risc si de crestere, garantii si instrumente de microfinantare care se concentreaza exact pe acest segment de piata. In aceasta calitate, FEI favorizeaza obiectivele Uniunii Europene pentru sustinerea inovatiei, cercetarii si dezvoltarii, antreprenoriatului, cresterii si ocuparii fortei de munca.

LIBRA INTERNET BANK membra a grupului american de investitii New Century Holdings (din 2003), este una dintre cele mai dinamice banci din Romania, cu o retea de 53 de sucursale deschise in toata tara. LIBRA INTERNET BANK este una dintre bancile inovatoare si atente la tot ce inseamna tehnologie moderna, cu 3 Centre IT deschise in Bucuresti, Craiova si Cluj-Napoca. Banca abordeaza cu succes mai multe linii de business, precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, agribusiness-ul si segmentul IMM-urilor.

Despre Initiativa pentru IMM-uri

Tranzactiile IMM beneficiaza de sprijinul Uniunii Europene prin programul Initiativa pentru IMM, finantat de Uniunea Europeana prin FEDR si Horizon 2020 si de catre Fondul European de Investitii si Banca Europeana de Investitii.


Publicat pe: 05 Septembrie 2019