Libra Internet Bank

Libra Internet Bank susține antreprenorii și agricultorii din România cu finanțări de până la 20 de milioane de lei, în condiții avantajoase, prin programul InvestEU

București, 14 mai 2024 – Libra Internet Bank oferă credite cu garanții europene și dobândă redusă față de nivelul standard, prin cele două componente ale programului InvestEU: Competitivitate și Sustenabilitate. Finanțările sunt destinate Profesiilor Liberale, IMM-urilor și agricultorilor din România și pot ajunge până la 20 de milioane de lei pentru fiecare beneficiar.

Pe lângă dobânda avantajoasă, creditele acordate de Libra Internet Bank prin programul InvestEU includ perioade extinse de rambursare, iar valoarea maximă ce poate fi accesată este mai mare decât în cazul produselor standard de susținere a antreprenorilor.

În funcție de tipul business-ului și destinația creditului, sumele care pot fi obținute prin programul InvestEU derulat de Libra Internet Bank sunt următoarele:

  • IMM-uri: activitate curentă - până la 10 milioane de lei (cel mult 15% din cifra de afaceri anuală aferentă ultimului bilanț), investiții - până la 20 de milioane de lei, linie de credit - până la 5 milioane de lei;
  • Profesii Liberale: investiții / activitate curentă - până la 3 milioane de lei, linie de credit - până la 2 milioane de lei;
  • Agricultori: achiziționare echipamente agricole - până la 1 milion de lei, irigații - până la 1 milion de lei, inputuri - până la 700.000 lei.

Libra Internet Bank

Perioada maximă de rambursare a creditelor prin programul InvestEU este între 24 și 120 de luni pentru clienții din categoria Profesii Liberale, între 36 și 72 de luni pentru antreprenori și între 60 și 84 de luni pentru agricultori. Creditele oferite de Libra Internet Bank prin componenta Competitivitate a programului InvestEU sunt garantate între 50% și 70% și nu se solicită alte garanții reale.

Componenta de Sustenabilitate a InvestEU se adresează inclusiv întreprinderilor mici cu o capitalizare de piață medie (250-499 de angajați) care doresc să-și finanțeze afacerile sustenabile sau să facă investiții sustenabile. Procentul standard de garantare este de 70%.

“Ne bucură faptul că avem posibilitatea să oferim finanțări în condiții avantajoase prin programul InvestEU, mai ales că Libra Internet Bank are o experiență considerabilă în finanțarea Profesiilor Liberale și agricultorilor și suntem, de asemenea, focusați pe crearea de produse și servicii care să răspundă nevoilor antreprenorilor. Știm necesitățile din aceste domenii, răspundem rapid solicitărilor de finanțare și găsim întotdeauna cele mai bune soluții pentru clienții Libra”, a declarat Elena Ionescu, director Divizia Fonduri Europene, Libra Internet Bank.

Despre Libra Internet Bank

Libra Internet Bank a fost înființată în 1996 în București și face parte din grupul american de investiții New Century Holdings (NCH). Banca s-a specializat în oferirea de produse și servicii dedicate Profesiilor liberale și companiilor din Real Estate și Agribusiness. Libra Internet Bank este, de asemenea, partenerul celor mai importante fintech-uri internaționale prezente în țară și a introdus în premieră un serviciu de inteligență artificială generativă bazat pe voce în aplicația sa de mobile banking. Libra Internet Bank are o rețea de 58 de sucursale în București și alte orașe mari din România.


Publicat pe: 14 Mai 2024