Libra Internet Bank

Libra Internet Bank pregateste prima lansare de obligatiuni din istoria bancii, in valoare de 10 milioane euro

Bucuresti, 3 martie 2020 - LIBRA INTERNET BANK va desfasura, prin intermediul Tradeville, un plasament privat de obligatiuni in valoare de 10 milioane euro, cu posibilitatea majorarii sumei. Obligatiunile vor fi subordonate si vor avea o scadenta de 10 ani.

"In privinta cuponului, acesta va fi cuprins in intervalul 4,5-5%, urmand ca valoarea finala sa fie stabilita in functie de interesul manifestat de catre investitori prin metoda licitatiei la Bursa de Valori Bucuresti si prin decizia bancii", a declarat Emil Bituleanu, Director General al LIBRA INTERNET BANK.

Aceasta lansare de obligatiuni survine in contextul in care, in 2019, banca a reconfirmat trendul ascendent din ultimii ani, prin atingerea unor praguri istorice:

  • peste 100 milioane de lei profit net;
  • active de peste 6 miliarde de lei;
  • surse atrase de peste 5 miliarde de lei;
  • credite de peste 4 miliarde de lei.

"Sumele de bani atrase sunt menite sa sustina ritmul de crestere al bancii de 30% medie anuala in ultimii 5 ani", a adaugat Emil Bituleanu.

Plasamentul este programat sa se finalizeze pana la 31 martie 2020, ulterior emisiunii fiind preconizata si listarea obligatiunilor la bursa.

LIBRA INTERNET BANK, membra a grupului american de investitii New Century Holdings (din 2003), este una dintre cele mai dinamice banci din Romania. Cu o retea de 55 de sucursale, banca este specializata in domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, agribusiness-ul sau segmentul IMM-urilor si acorda o atentie deosebita tehnologiei moderne si parteneriatelor cu fintech-urile.


Publicat pe: 03 Martie 2020