Libra Internet Bank

Libra Internet Bank ofera solutii de finantare fermierilor si investitorilor din mediul rural in scopul accesarii de fonduri europene, printr-un protocol incheiat cu AFIR

Bucuresti, 23 iulie 2021: Libra Internet Bank si Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) au semnat un protocol pentru facilitarea accesului la fondurile europene din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), pentru perioada de tranzitie 2021-2022.

Astfel, Libra Internet Bank ofera solutii adaptate de creditare fermierilor si altor investitori din spatiul rural, in vederea implementarii proiectelor PNDR. In acest sens, Libra Internet Bank are deja incheiata o conventie de finantare cu Fondul European de Investitii pentru sprijinirea proiectelor finantate de AFIR, prin care se pot acorda credite pentru cofinantarea proiectelor de investitii pe submasurile PNDR 4.1, 4.1a, 4.2, 4.2a si 6.4, cu dobanda 0% pentru 70% din credit.

Totodata, prin protocolul incheiat cu AFIR, Libra Internet Bank pune la dispozitia clientilor eligibili credite pentru prefinantarea grantului aferent proiectelor, credite pentru cofinantarea cheltuielilor eligibile, credite pentru finantarea cheltuielilor neeligibile (inclusiv TVA), credite punte pentru prefinantarea grantului sau scrisori de garantie bancara pentru prefinantare (pentru avansul obtinut din grant).

"Avem 9 ani de cand ne-am specializat in agribusiness si o experienta vasta in facilitarea accesului la finantare al companiilor, cu garantare din fonduri europene. In tot acest timp, Libra Internet Bank a devenit partenerul prin definitie al fermierilor si al proiectelor de investitii in agricultura, iar sprijinirea absorbtiei fondurilor europene in mediul rural se integreaza in mod firesc in strategia noastra", a declarat Emil Bituleanu, director general al Libra Internet Bank.

"Incercam sa convingem cat mai multe institutii financiare private sa urmeze acest exemplu de parteneriat si sa fie angrenate in sustinerea dezvoltarii mediului rural romanesc. Beneficiarii nostri au nevoie de acces cat mai facil la surse de finantare in conditii avantajoase pentru a-si sustine atat partea de cofinantare, cat si necesarul de lichiditati", a declarat Mihai MORARU, directorul general al AFIR.

Protocolul dintre Libra Internet Bank si AFIR sustine cresterea accesului la finantare al fermierilor, cooperativelor si societatilor cooperative agricole, al grupurilor si organizatiilor de producatori, precum si al IMM-urilor si intreprinderilor mari din spatiul rural, care au semnat un contract de finantare cu AFIR sau care au fost selectati de catre AFIR in vederea finantarii.

Libra Internet Bank, membra a grupului american de investitii New Century Holdings, este una dintre cele mai dinamice banci din Romania in ultimii ani, fiind specializata in domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari si agribusiness-ul. Banca acorda o atentie deosebita tehnologiei moderne si parteneriatelor cu fintech-urile.

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) are ca atributie implementarea tehnica si financiara a Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 (PNDR 2020).

Prin PNDR 2020 Agentia pune la dispozitia celor care vor sa investeasca in agricultura si dezvoltare rurala fonduri europene nerambursabile in valoare de 9,4 miliarde euro.

Pana in prezent, 67.602 de fermieri, procesatori, antreprenori si autoritati publice au incheiat contracte cu Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) pentru a primi finantare nerambursabila prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).


Publicat pe: 23 Iulie 2021