Libra Internet Bank

Libra Internet Bank invită fermierii români la “Mămăliga de Aur”, un eveniment Agribusiness, organizat în parteneriat cu APPR

Libra Internet Bank, specializată în finanțarea domeniului Agribusiness, organizează în premieră competiția “Mămăliga de Aur”. Concursul va avea loc sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 14:00, în cadrul Târgului Agriculturii Românești, un eveniment agricol complet al Forumului APPR – Mândru că sunt fermier și care are loc anual în Slobozia, județul Ialomița.

Obiectivul concursului “Mămăliga de Aur” este premierea fermierului care va găti cea mai gustoasă mămăligă, folosind propriul mălăi și doar ingredientele de bază: apă, ulei și sare. Preparatele care intră în competiție vor fi jurizate de Chef Nicolai Tand, care va pregăti, în paralel cu participanții la concurs, o rețetă tradițională de pomana porcului la ceaun, care va fi servită la final alături de mămăligă.

Libra Internet Bank

 “De mai bine de 10 ani, Libra Internet Bank s-a specializat în finanțarea agriculturii din România, iar în acest interval, am reușit să construim un parteneriat roditor cu femierii. De aceea, ne bucurăm să fim alături de ei la concursul "Mămăliga de Aur." Este o ocazie pentru fermieri de a se mândri cu rezultatele muncii lor, care nu este doar extrem de importantă, ci și dificilă, într-o măsură similară. Competiția reprezintă, de asemenea, un prilej pentru agricultori de a discuta despre provocările din acest domeniu. Iar pentru că Libra are nu doar specialiști bancari, ci și agronomi, suntem oricând pregătiți să avem o contribuție constructivă la aceste discuții”, a declarat Mihai Popa, Director Diviza Agribusiness Libra Internet Bank.

Agribusiness-ul a fost inclus în strategia de nișă a Libra Internet Bank în 2012, iar finanțările oferite fermierilor sunt destinate, printre altele, achiziției de terenuri agricole, utilajelor, inputurilor agricole sau instalării unor sisteme de irigații. Unul dintre cele mai apreciate produse de către fermieri este creditul HOTAR, prin care aceștia pot garanta cu un teren agricol și decid destinația investiției. Perioada de rambursare a creditului HOTAR este de 180 de luni.

 “Ne bucurăm să găzduim prima ediție a concursului "Mămăliga de Aur". Este un eveniment pe care ni l-am dorit la FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești și vrem să devină o tradiție, pentru că este un concept care aduce fermierii împreună, într-un cadru competitiv, dar în același timp festiv. "Mămăliga de Aur" completează oferta târgului nostru și suntem nerăbdători să aflăm, odată cu vizitatorii, care sunt secretele preparatului câștigător”, spune Alina Crețu, directorul executiv al Forumului APPR.

Despre Libra Internet Bank

Libra Internet Bank a fost înființată în 1996 în București. Banca s-a specializat în oferirea de produse și servicii dedicate Profesiilor liberale și companiilor din Real Estate și Agribusiness. Unul dintre liderii digitalizării în bankingul din România, Libra Internet Bank este, de asemenea, partenerul celor mai importante fintech-uri internaționale prezente în țară. Libra Internet Bank are o rețea de 55 de sucursale și a fost desemnată, în ultimii trei ani, cel mai bun angajator din România în domeniul financiar-bancar.

Despre Forumul APPR – Mândru că sunt fermier

APPR – Mândru că sunt fermier este o asociație profesională federativă formată din producători agricoli şi reprezentanți ai lanțului profesional de porumb din România și care reprezintă interesele producătorilor de porumb din România la nivel național și european. FAPPR face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa. Obiectivele principale sunt furnizarea de expertiză tehnică, comunicare economică și profesională pentru membrii și organizațiile profesionale ale fermierilor din România.


Publicat pe: 01 Septembrie 2023