Libra Internet Bank

Libra Internet Bank devine prima banca din Romania care va oferi un produs dedicat dezvoltatorilor imobiliari care construiesc cladiri certificate Green Homes, in urma parteneriatului incheiat cu ROGBC - Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi

  • Prin acest parteneriat, Libra Internet Bank va oferi, in premiera, un produs bancar destinat exclusiv dezvoltatorilor imobiliari care vor construi cu o deosebita grija fata de mediul inconjurator, cladirile rezultate fiind certificate Green Homes.
  • Totodata, Libra Internet Bank va oferi si dobanzi preferentiale clientilor persoane fizice care achizitioneaza o locuinta certificata Green Home (Cladire Verde) de catre Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (ROGBC).

Bucuresti, 03.08.2021: Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (ROGBC) si Libra Internet Bank au incheiat un parteneriat strategic, in urma caruia banca va lansa in premiera pentru piata din Romania un produs dedicat dezvoltatorilor imobiliari care vor construi Cladiri Verzi. Totodata, Libra Internet Bank va facilita accesul persoanelor fizice la astfel de locuinte verzi, prin acordarea de finantari cu dobanzi reduse pentru aceste achizitii. Dincolo de costurile mai mici de finantare, acesti clienti se vor putea bucura si de un alt mare beneficiu: cel mai mic pret posibil pentru intretinere, datorita construirii inteligente cu grija fata de mediul inconjurator si a utilizarii resurselor de energie alternativa.

"Parteneriatul cu Libra Internet Bank va contribui atat la cresterea pietelor imobiliare si bancare, cat si la programul nostru de informare si constientizare referitor la grija fata de mediul inconjurator, prin construirea in mod responsabil. Oamenii vor trai mai sanatos intr-o Cladire Verde certificata, calitatea vietii de aici fiind net superioara fata de cladirile obisnuite", a declarat Andrei Botis, Presedinte al Consiliului Roman pentru Cladiri Verzi.

"Suntem specializati in oferirea de solutii de finantare pentru dezvoltatorii imobiliari, alaturi de care suntem de 7 ani. In baza acestui parteneriat inovator, le vom oferi dezvoltatorilor imobiliari oportunitatea de finantare de care aveau nevoie pentru construirea cladirilor verzi, prin lansarea, in curand, a unui produs dedicat, unic pe piata din Romania. In plus, vom facilita accesul clientilor persoane fizice la aceste locuinte sustenabile, realizate la cele mai inalte standarde de mediu si eficienta energetica", a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Libra Internet Bank, membra a grupului american de investitii New Century Holdings, este una dintre cele mai dinamice banci din Romania in ultimii ani, fiind specializata in domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari si agribusiness-ul. Banca acorda o atentie deosebita tehnologiei moderne si parteneriatelor cu fintech-urile.

Despre Romania Green Building Council (ROGBC)

Romania Green Building Council este o asociatie non-profit ce sustine cauza construirii in mod responsabil fata de mediul inconjurator, fiind organizatia care acorda certificatele Green Homes.

Green Homes (Cladirile Verzi) reprezinta un termen folosit pentru cladirile construite si folosite intr-un mod responsabil fata de mediul inconjurator, in tot ciclul de viata al acestora: design, constructie, folosinta, intretinere, renovare si demolare.


Publicat pe: 03 August 2021