Libra Internet Bank

Libra Internet Bank devine prima bancă din România înscrisă în programul Mastercard Digital First

București, 22 mai 2023. Libra Internet Bank a fost înscrisă în programul Mastercard Digital First Card, ca recunoaștere a eforturilor depuse în realizarea unei experiențe digitale la cele mai bune standarde pentru clienții băncii, de la deschiderea contului online până la obținerea și utilizarea unui card digital.

Programul Mastercard Digital First Card își propune să le ofere consumatorilor experiențe de plată complet digitale, de la achiziția și utilizarea cardului până la gestionare și implicare, având opțiunea unui card fizic. Programul le permite clienților să depună o cerere online și să primească instant un card digital, pe care îl pot gestiona în timp real, cu posibilitatea de a efectua plăți online sau contactless folosind orice dispozitiv digital.

Înscrierea în programul Digital First Card este acordată în urma unor criterii riguroase stabilite de Mastercard și evaluează experiența clienților în ceea ce privește securitatea, ușurința de utilizare și capacitatea de a finaliza acțiuni într-o experiență complet digitală, cu scopul de a crește satisfacția clienților și de a facilita adoptarea produselor digitale în domeniul bancar.

"Suntem încântați să fim prima bancă din România înscrisă în programul Mastercard Digital First Card. Digital First ne reprezintă, este deja modul nostru natural de a gândi proiectele și procesele Libra. Oferim clienților noștri servicii bancare digitale, accesibile și rapide pentru ca Libra să fie mereu numărul 1", a declarat Cristina Mahika-Voiconi, Director General Adjunct al Libra Internet Bank.

"Pentru consumatorul conectat digital, pentru care rapiditatea și facilitatea accesării serviciilor bancare primează, Mastercard Digital First transformă experiența financiară într-una complet digitală end-to-end. Programul le permite clienților să aibă mai mult control asupra gestionării finanțelor și să beneficieze de avantaje și oferte asociate cardului, în condiții de siguranță și securitate”, a declarat Elena Dincă, Head of Sales for Financial Institutions, Merchants and Government Segments, Mastercard.

În baza acestei înscrieri, Libra Internet Bank este prima și momentan singura bancă ce va putea emite carduri fără elemente specifice precum PAN, CVC2, dată de expirare și informații despre customer service, aceste date fiind deja disponibile online și validate în procesul de înscriere.

Despre Libra Internet Bank

Libra Internet Bank a fost înființată în 1996 la București și este una dintre cele mai dinamice bănci românești, fiind specializată în domenii precum profesiile liberale, dezvoltare imobiliară și agribusiness. Libra Internet Bank a fost desemnată în 2022 pentru a 3-a oara consecutiv cel mai bun angajator din România în domeniul financiar-bancar, este prima bancă din România recunoscută “Digital First” de către Mastercard și este cel mai important partener bancar pentru fintech-uri.

Despre Mastercard

Mastercard, www.mastercard.ro, este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Misiunea noastră este să generăm și să dezvoltăm o economie digitală atotcuprinzătoare, care să ofere tranzacții sigure, simple, inteligente și accesibile. Prin transfer de date sigur și prin rețele impenetrabile, prin parteneriate și cu pasiune, inovațiile și soluțiile noastre le permit persoanelor fizice, instituțiilor financiare, guvernelor și companiilor să își atingă potențialul maxim. Conexiunile noastre acoperă peste 210 țări și teritorii, astfel încât construim o lume sustenabilă care le oferă tuturor accesul la posibilități de neprețuit.


Vrei să fii client Libra? Folosește aplicația Libra de mobile banking pentru a deschide un cont online, sigur si rapid.


Publicat pe: 17 Mai 2023