Libra Internet Bank

Libra Internet Bank atrage cu succes investitii de 27,8 milioane de euro printr-un plasament privat de obligatiuni

Bucuresti, 28 septembrie 2021: In urma unui plasament privat de obligatiuni, Libra Internet Bank a atras de la investitori 27,8 milioane euro. Aceasta suma are rolul de a sustine suplimentar planurile de dezvoltare ale bancii, axate pe strategia de nisa si pe orientarea catre cele mai noi tehnologii digitale in banking.

"Reusita acestui plasament este o dovada clara a increderii investitorilor in planurile noastre de dezvoltare. Faptul ca suntem o banca puternica si dinamica, cu o mare capacitate de dezvoltare provenita dintr-o strategie solida, clara si sustenabila, reprezinta cheia acestui succes. Le multumim investitorilor si ii asiguram ca acest moment important ne motiveaza sa devenim si mai performanti", a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Investitorii interesati au cumparat obligatiunile in cadrul unui plasament privat de obligatiuni, derulat in perioada 22-23 septembrie 2021. Operatiunea a fost intermediata de catre Raiffeisen Bank, in calitate de coordonator global si manager, si Alpha Bank Romania, in calitate de manager, cu asistenta juridica acordata emitentului de catre firma internationala de avocatura CMS.

"Prin acest prim plasament de obligatiuni de tip senior, Libra Internet Bank a reusit sa-si consolideze baza de datorii eligibile (MREL). De asemenea, banca s-a adresat cu succes unei noi categorii de investitori din piata de capital, cea a investitorilor institutionali. Astfel, s-au creat premisele ca banca sa devina un emitent recurent de obligatiuni, cu potential ridicat de a mobiliza resurse financiare de la o gama larga de finantatori", a comentat Iuliana Musat, Senior Director, Raiffeisen Investment Banking.

"Aceasta emisiune de obligatiuni arata inca o data complementaritatea intre piata de capital si piata bancara, creandu-se astfel un ecosistem in care piata financiara devine mai eficienta si ne bucuram sa fim parte din aceasta transformare. Suntem incantati ca am putut sa transferam experienta Alpha Bank in proiecte legate de diversificarea surselor de finantare prin emisiuni de obligatiuni catre Libra Internet Bank", a declarat Periklis Voulgaris, Vicepresedinte Executiv Wholesale Alpha Bank Romania.

Obligatiunile urmeaza sa fie admise la tranzactionare pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucuresti, categoria Obligatiuni Corporative, prin intermediul Alpha Bank Romania. Obligatiunile sunt de tip senior, denominate in euro, cu o maturitate de 7 ani si cu o rata a dobanzii de 4,25%, platibila anual. Valoarea nominala a unei obligatiuni este de 100.000 euro.


Publicat pe: 28 Septembrie 2021