Libra Internet Bank

Libra Internet Bank ajunge astăzi la 3 emisiuni de obligațiuni listate la bursă, în valoare totală de peste 48 milioane de euro

Libra Internet Bank continuă finanțarea prin bursă și listează a treia sa emisiune de obligațiuni, în valoare de 4,262 milioane de euro. Obligațiunile se tranzacționează pe segmentul principal al Bursei de Valori București, sub simbolul bursier LIBRA32E.

Libra Internet Bank a vândut anul acesta 8.524 de obligațiuni subordonate, eligibile pentru fonduri proprii de nivel 2, denominate în euro, neconvertibile și negarantate, în cadrul unui plasament privat derulat în perioada 12-26 iulie 2022. Obligațiunile au o valoare nominală unitară de 500 de euro, cu o scadență de 10 ani, la 29 iulie 2032 și o rată a cuponului fixă de 6.5% pe an, plătibilă semestrial. Intermedierea ofertei a fost realizată de către TradeVille.

“Cele aproape 50 de milioane de euro pe care le-am atras prin cele trei emisiuni de obligațiuni de până acum exprimă perfect nivelul ridicat de încredere de care Libra Internet Bank se bucură din partea investitorilor. Știm să rămânem dinamici în decizii și consistenți în strategie, indiferent de perioadă, iar acest lucru ne asigură soliditatea și creșterea susținută într-o piață în care, de foarte mult timp, Libra Internet Bank descrie perfect profilul trendsetter-ului în banking. Este cu adevărat o mândrie pentru noi să revenim la Bursa de Valori București, unde suntem prezenți pentru al treilea an consecutiv. Le mulțumim investitorilor și tuturor celor care au transformat și cea de-a treia emisiune de obligațiuni Libra într-o poveste de succes”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

„Cu fiecare finanțare facem un nou pas în susținerea companiilor listate la bursă, dar și a economiei locale. Cea de-a treia emisiune de obligațiuni Libra, în euro, întărește astfel ideea că piața de capital reprezintă un instrument accesibil pentru emitenții aflați în căutarea finanțării. Ne bucurăm că Libra a găsit în noi și de această dată partenerul de încredere pentru susținerea și implementarea planurilor de creștere. Felicitări și mult succes în continuare,” a declarat Radu Hanga, Președinte Bursa de Valori București.

”Luna decembrie a adus o nouă emisiune de obligațiuni la Bursa de Valori București, de această dată aparținând Libra Internet Bank, care a emis obligațiuni corporative, în valoare de peste 4 milioane de euro pe Piața Reglementată a bursei. În total, cele trei emisiuni de obligațiuni Libra însumează peste 48 de milioane de euro. Încrederea acordată în mecanismele bursiere ne arată că emitenții au găsit soluția de care aveau nevoie pentru finanțare planurilor lor. Ne bucurăm să vedem emitenți revenind cu emisiuni de obligațiuni la bursă și sperăm că tot mai multe companii listate vor profita în continuare de instrumentele pieței locale de capital” a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori București.

„TradeVille a avut dintotdeauna drept scop primordial sprijinirea investitorilor în efortul lor de a identifica cele mai interesante oportunități de investiții. Tocmai de aceea, intermedierea cu succes a emisiunii de obligațiuni Libra Internet Bank ne arată că putem găsi oportunități atractive chiar și când piața nu este la cel mai înalt nivel. Ne dorim să lucrăm în continuare alături de companii performante și care oferă randamente atractive pentru investitori. Salut cu această ocazie reușitele Libra Internet Bank în domeniul digitalizării, aclamate de curând prin titlul de "Banca Anului pe Digitalizare" și le urez succes în toate demersurile viitoare”, a declarat Miriam Andrei, Director General TradeVille.

Prima emisiune de obligațiuni Libra Internet Bank, în valoare de 4,29 milioane de euro, se tranzacționează pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare, din 3 septembrie 2020, sub simbolul bursier LIBRA30E, în timp ce a doua emisiune de obligațiuni, în valoare de 40 de milioane de euro, se tranzacționează din 3 decembrie 2021, sub simbolul bursier LIBRA28E pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București.

Libra Internet Bank, membră a grupului american de investiții New Century Holdings, este una dintre cele mai dinamice bănci din România în ultimii ani, fiind specializată în domenii precum profesiile liberale, proiectele rezidențiale și agribusiness-ul. Banca acordă o atenție deosebită tehnologiei moderne și parteneriatelor cu fintech-urile.


Publicat pe: 16 Decembrie 2022