Libra Internet Bank

Libra Internet Bank a oferit o finanțare în valoare de peste 82 milioane lei pentru construirea de către DRI a patru parcuri solare, pe o suprafață de 82 de hectare, în Mureș

București, 2 februarie 2024 - Libra Internet Bank a acordat o finanțare de 82,7 milioane lei pentru un proiect de energie verde cu o putere totală de peste 53 MW, construit în județul Mureș de către Glodeni Energy, companie care face parte din portofoliul DRI (DTEK Renewables International B.V.).

Proiectul include patru parcuri solare, care sunt amplasate pe o suprafață de aproximativ 82 de hectare în patru comune din județul Mureș. Numărul total de panouri fotovoltaice este de aproape 80.000. Energia produsă de această centrală fotovoltaică este suficientă pentru a asigura consumul necesar pentru mai mult de 19.000 de locuințe.

Libra Internet Bank

Libra Internet Bank a finanțat în ultima perioadă mai multe proiecte de anvergură pentru producția de energie regenerabilă. Banca oferă companiilor interesate, printre altele, consultanță tehnică și juridică, analiză de fezabilitate și nu condiționează creditarea de încheierea unor contracte PPA (Power Purchase Agreement).

Libra Internet Bank are expertiza necesară pentru a contribui cu succes la realizarea marilor proiecte de energie regenerabilă, cum este și acesta, atât de necesare pentru dezvoltarea sustenabilă a României. Încă de la stadiul de idee și inclusiv după finalizarea proiectului, specialiștii noștri sunt alături de companiile interesate să investească în energie verde. Le oferim clienților noștri consultanță tehnică și juridică, echipe dedicate pentru monitorizarea proiectului și mai ales rapiditatea și flexibilitatea pe care le impune acest domeniu. DRI este un foarte bun partener și suntem recunoscători pentru modul profesionist și pozitiv în care am lucrat împreună pentru un proiect atât de important”, a declarat Cristina Mahika-Voiconi, Director General Libra Internet Bank.

Suntem încântați că Libra a decis să finanțeze proiectul Glodeni, primul proiect solar al DRI, care este operațional din ianuarie anul acesta. DRI intenționează să dețină un portofoliu semnificativ de proiecte de energie regenerabilă în România, iar acest proiect marchează începutul misiunii noastre de a accelera tranziția României către un viitor verde. Le mulțumim celor de la Libra Internet Bank pentru sprijinul și încrederea arătate față de noi și acest proiect”, a declarat John Stuart, Chief Executive Officer DRI..

Despre Libra Internet Bank

Libra Internet Bank a fost înființată în 1996 în București și face parte din grupul american de investiții New Century Holdings (NCH). Banca s-a specializat în oferirea de produse și servicii dedicate Profesiilor liberale și companiilor din Real Estate și Agribusiness. Unul dintre liderii digitalizării în bankingul din România, Libra Internet Bank este, de asemenea, partenerul celor mai importante fintech-uri internaționale prezente în țară. Libra Internet Bank are o rețea de 57 de sucursale în București și alte orașe mari din România.

Despre DRI

DRI (DTEK Renewables International B.V.) este o companie dedicată accelerării tranziției energetice în Europa Centrală, de Est și de Sud - regiuni care au nevoie de o dezvoltare a energiei regenerabile pentru a-și atinge obiectivele Net-Zero. Misiunea DRI este de a accelera reducerea dependenței Europei de combustibilii fosili, prin crearea unui portofoliu de 5 GW de proiecte din surse regenerabile concentrate pe Italia, Polonia, România și Croația. A stabilit deja un portofoliu de proiecte eoliene și solare onshore, iar la sfârșitul anului 2023 a finalizat construcția primului său parc solar și parc eolian din România, care acum exportă energie. Cu sediul central la Amsterdam, DRI este un dezvoltator și operator de energie regenerabilă și face parte din DTEK Group, liderul și cel mai mare investitor privat în sectorul energetic al Ucrainei.


Publicat pe: 02 Februarie 2024