Libra Internet Bank

Libra Internet Bank a continuat să crească susținut în 2021 și s-a apropiat de 10 miliarde lei active

București, 28 aprilie 2022: În 2021, Libra Internet Bank a continuat să fie un finanțator important al economiei românești, cu aproape 4 miliarde lei credite noi acordate pe parcursul anului. Totodată, banca și-a extins cu o treime baza de clienți și a înregistrat o valoare a activelor de 9,59 miliarde lei, în creștere cu 31% față de anul precedent (7,32 miliarde lei).

”Ne pricepem foarte bine să identificăm soluțiile potrivite pentru clienții din domeniile în care suntem specializați, ceea ce contribuie decisiv la evoluția băncii. Pilonii noștri principali de creștere rămân strategia de nișă, grija față de clienți și de angajații proprii, alături de încrederea deplină din partea clienților, partenerilor și a investitorilor. În condițiile în care nevoia generală de siguranță și sprijin este în creștere, Libra Internet Bank reprezintă o opțiune rapidă și sigură. Suntem, în mod constant, un performer al sistemului bancar și un finanțator important al economiei”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Pe fondul unei strategii de nișă echilibrate și responsabile, Libra Internet Bank a înregistrat, în 2021, un profit net de 181,14 milioane lei și un sold al creditelor nete de 5,44 miliarde lei, cu peste 17% mai mult decât în 2020 (4,63 miliarde lei). În același timp, soldul surselor atrase de bancă a fost de 7,78 miliarde lei, cu peste 21% mai mult față de anul precedent (6,41 miliarde lei), iar rata creditelor neperformante (credite neperformante/credite) s-a situat în jurul valorii de 1,9%.

În 2021, Libra Internet Bank a continuat să pună accentul pe dezvoltarea angajaților și pe atragerea tinerelor talente în banking. Pentru al doilea an consecutiv, banca a fost recunoscută drept Cel mai bun angajator din România, la categoria bănci și instituții financiare. Această performanță confirmă că rezultatele băncii au baza solidă a unei culturi organizaționale sănătoase, axate pe colaborare și recunoașterea performanței, cu peste 70% dintre funcțiile manageriale ocupate de oameni promovați din intern. Se remarcă, de asemenea, ponderea femeilor în rândul angajaților băncii și, în mod special, în funcții manageriale, unde acest procent s-a apropiat de 55%, în 2021.

Libra Internet Bank, membră a grupului american de investiții New Century Holdings, este una dintre cele mai dinamice bănci din România în ultimii ani, fiind specializată în domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari și agribusiness-ul. Banca acordă o atenție deosebită tehnologiei moderne și parteneriatelor cu fintech-urile.


Publicat pe: 28 Aprilie 2022