Libra Internet Bank

Libra Internet Bank a continuat creditarea si in prima jumatate a anului, inregistrand o crestere de 14% a soldului de credite, in comparatie cu valoarea din iunie 2019

Bucuresti, 13 august 2020: Dupa primele 6 luni ale anului, soldul creditelor acordate de catre Libra Internet Bank a ajuns la 4,27 miliarde de lei, fata de 3,74 miliarde de lei, la jumatatea anului trecut. De asemenea, banca a realizat venituri totale operationale nete de peste 164 milioane de lei, in crestere cu 11%, in raport cu perioada similara din 2019.

“In prima jumatate a anului, ne-am confruntat cu totii cu o situatie exceptionala. Din fericire, strategia noastra de specializare pe nise ne-a ajutat sa traversam in mod pozitiv aceasta perioada. Suntem optimisti in privinta revenirii economiei si credem ca strategia pe care am urmat-o constituie un avantaj in metinerea unui ritm solid de creditare, in conditii responsabile”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

La 30 iunie 2020, valoarea activelor Libra Internet Bank a fost de 6,59 miliarde de lei, in crestere cu 18%, fata de valoarea inregistrata la jumatatea lui 2019 (5,57 miliarde de lei). In contextul economic generat de pandemie, dupa primul semestru, banca a obtinut un profit net de peste 25,7 milioane de lei, mai mic decat cel inregistrat in iunie 2019 (51 milioane de lei), diminuare determinata si de schimbarea metodologiei de constituire a provizioanelor, cu un model axat mai mult pe prognozele economice pozitive sau negative. Rata de neperformanta a ramas la un nivel sub media pietei, cu o valoare inregistrata de 1,77%.

***

Libra Internet Bank, membra a grupului american de investitii New Century Holdings (din 2003), este una dintre cele mai dinamice banci din Romania. Cu o retea de 55 de sucursale, banca este specializata in domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, agribusiness-ul sau segmentul IMM-urilor si acorda o atentie deosebita tehnologiei moderne si parteneriatelor cu fintech-urile.


Publicat pe: 13 August 2020