Libra Internet Bank

Libra Internet Bank a acordat IMM-urilor credite in valoare de 30 milioane lei prin programul Progress Microfinance

Bucuresti, 17 iulie: Libra Internet Bank a acordat IMM-urilor credite in valoare de 30 mil. lei cu garantie 75% de la Fondul European de Investitii prin programul Progress Microfinance, in primele 10 luni de la semnarea acordului in 2014 cu Fondul European de Investitii.

Valoarea unui credit acordat microintreprinderilor prin programul Progress a fost de maxim 25.000 euro pe o perioada de 60 de luni, iar cele mai multe companii au solicitat finantare pentru activitate curenta si investitii de lucru.

De curand, Libra Internet Bank a anuntat semnarea a doua noi acorduri cu Fondul European de Investitii, in ceea ce priveste finantarea IMM-urilor si microintreprinderilor din Romania, respectiv, acord de garantare in cadrul programului COSME si de finantare in cadrul programului PROGRESS.

"Suntem convinsi ca prin parteneriatele cu Fondul European de Investitii raspundem exact nevoilor actuale de finantare ale IMM-urilor, care acum au ocazia de a accesa credite in conditii avantajoase, fara a plati comison de garantare si sa suporte un grad mai mic de acoperire cu garantii care poate sa scada pana la 50%." a declarat Elena Ionescu, Director al Diviziei Fonduri Europene, Libra Internet Bank .

Libra Internet Bank este prima banca din Romania care a semnat acordul de garantare COSME cu Fondul European de Investitii prin care companiile beneficiaza de comison zero de garantare si 50% garantii oferite de COSME.

Prin acordul de garantare COSME, peste 1600 de companii vor putea beneficia de finantate in conditii avantajoase, Libra Internet Bank dispunand de un plafon de 240 mil. lei pe o perioada de 3 ani.

Beneficiarii finantarii prin programul COSME sunt IMM-uri din toate domeniile de activitate, inclusiv agricultura si profesii liberale (medici si farmacisti).

IMM-urile interesate sa aplice pentru finantare in cadrul programului COSME pot obtine informatii complete la adresa www.librabank.ro/FonduriEuropene.


Publicat pe: 17 Iulie 2015