Libra Internet Bank

Libra Internet Bank - Rezultate financiare 2016: Profit record de peste 32 milioane lei

Bucuresti, 4 aprilie 2017: LIBRA INTERNET BANK a incheiat anul 2016 cu rezultate financiare si operationale foarte bune. Profitul obtinut a fost unul record in istoria bancii - 32,5 milioane de lei, iar activele nete au ajuns la 3,39 miliarde lei (s-au dublat in ultimii doi ani).

"2016 a reprezentat pentru LIBRA INTERNET BANK inca un an consecutiv de crestere sustinuta si echilibrata. A fost un an in care ne-am indeplinit obiectivele ambitioase, am obtinut un profit record si am continuat sa lansam produse inovatoare, in premiera pentru piata bancara din Romania, a declarat Emil Bituleanu, Director General LIBRA INTERNET BANK .

Soldul surselor a atins valoarea de 3,04 miliarde lei, iar soldul creditelor s-a ridicat la 2,09 miliarde lei.

O alta performanta notabila o reprezinta si diminuarea ratei creditelor neperformante, pana la 3%, LIBRA INTERNET BANK situandu-se din acest punct de vedere mult sub media pietei (pentru comparatie, in decembrie 2016 sistemul bancar avea o rata de neperformanta de 9.46%).

LIBRA INTERNET BANK a ajuns, la finalul anului 2016, la o cota de piata de 0.86%. In prezent, banca are o retea teritoriala de 49 de sucursale care deservesc clienti din segmentele profesii liberale, IMM, corporate si agribusiness, precum si un canal digital care ofera posibilitatea tuturor cetatenilor romani, atat din tara, cat si din Uniunea Europeana, sa isi deschida un cont bancar si sa obtina un card sau un credit, fara hartii si fara drumuri la banca.


Publicat pe: 04 Aprilie 2017