Libra Internet Bank

Libra Internet Bank, partenerul numărul 1 pentru fintechuri în România, a ales Temenos pentru plățile externe

Toronto, Canada, 19 septembrie - Temenos (SIX: TEMN) a anunțat astăzi că Libra Internet Bank, una dintre cele mai inovative bănci din România, a ales Temenos pentru a-și moderniza capacitățile de plată folosind Temenos Payments Hub pentru a efectua plățile externe ISO 20022 și raportarea (Swift CBPR+) în rețeaua SWIFT. Libra va folosi platforma modulară și scalabilă a Temenos pentru a adăuga alte canale de plată pe viitor, reunindu-le într-o platformă eficientă unică. Acest lucru va susține planurile băncii de a-și dubla volumul plăților în următorii cinci ani.

Libra Internet Bank este recunoscută pentru inovație – a oferit primul cont bancar 100% online și primul credit 100% online din România. Este unul dintre liderii pieței în domeniul parteneriatelor cu instituții financiare și fintech-uri din Uniunea Europeană, oferind unor companii precum Revolut, Raiffeisen Digital Bank AG și Wise acces la piața românească prin infrastructura și serviciile API Banking ale Libra.

Libra Internet Bank folosește deja Temenos pentru core banking, iar adăugarea Temenos Payments Hub va permite băncii să simplifice și să standardizeze operațiunile de plăți pe o platformă flexibilă și eficientă, crescând ratele de procesare directă (STP) și îmbunătățind serviciile pentru clienți.

Platforma va sprijini noile plăți externe bazate pe ISO20022 și standardele de raportare, extinzând transparența datelor și serviciile de urmărire a plăților. Rutarea inteligentă a plăților oferită și gestionarea avansată a excepțiilor vor îmbunătăți eficiența și experiența pentru clienți. Suita completă de API-uri pre-construite a Temenos permite integrarea facilă cu infrastructura de plăți existentă a Libra și cu furnizorii fintech de terță parte. Libra Internet Bank își va putea îmbunătăți, de asemenea, procesele de verificare a sancțiunilor, pentru care utilizează soluția Temenos Financial Crim Mitigation, prin standardizarea punctelor de integrare robuste și scalabile cu Temenos Payments Hub.

Temenos oferă o singură platformă pentru toate ariile bancare și segmentele de afaceri, inclusiv plăți și core banking și, ca rezultat, Libra va beneficia de investiții mai mari în cercetare și dezvoltare. Cu Temenos, Libra Internet Bank va putea să-și înlocuiască progresiv actualele sisteme plăți și să obțină mai rapid aprecierea din partea clienților.

“Utilizarea celor mai noi tehnologii pentru a îmbunătăți produsele și serviciile pe care le oferim clienților reprezintă una dintre valorile esențiale pentru Libra Internet Bank. Soluțiile Temenos ne-au permis să ne modernizăm operațiunile și să rămânem una dintre cele mai inovative bănci din România. Temenos Payments Hub va extinde acest succes și ne va permite să ne îmbunătățim mai rapid serviciile în domeniul plăților, oferind clienților noștri și fintech-urilor partenere plăți externe mai rapide și mai sigure”, a declarat Cristina Mahika-Voiconi, Directorul General al Libra Internet Bank.

“Suntem încântați să extindem relația noastră de lungă durată cu Libra Internet Bank, una dintre băncile de top pentru integrarea fintech-ului din România. Cu Temenos Payments Hub, banca va avea o platformă modernă de plăți, care îi va permite să se extindă rapid și să-și accelereze planurile de creștere. După seria recentă de succese pentru procesarea SEPA Instant în Europa, certificarea noastră pentru programul FedNow în SUA și acordul nostru recent cu furnizorul numărul 1 de plăți la nivel mondial, Convera, avem acum un nou argument pentru forța de care dăm dovadă în domeniul plăților, unde vedem în continuare oportunități extraordinare de creștere. Continuăm să investim masiv în baza noastră de coduri unice pentru core banking și plăți, transformând soluția noastră în cea mai convingătoare ofertă integrată de pe piață”, spune Jean-Paul Mergeai, Președintele EMEA-APAC, Temenos.

Despre Libra Internet Bank

Libra Internet Bank a fost înființată în 1996 în București. Banca s-a specializat în oferirea de produse și servicii dedicate Profesiilor liberale și companiilor din Real Estate și Agribusiness. Unul dintre liderii digitalizării în bankingul din România, Libra Internet Bank este, de asemenea, partenerul celor mai importante fintech-uri internaționale prezente în țară. Libra Internet Bank are o rețea de 55 de sucursale și a fost desemnată, în ultimii trei ani, cel mai bun angajator din România în domeniul financiar-bancar.

Despre Temenos

Temenos (SIX: TEMN) este cea mai mare platformă deschisă din lume pentru banking modular, creând oportunități pentru peste 1,2 miliarde de oameni din întreaga lume în fiecare zi. Deservește 3.000 de bănci, de la cele mai mari până la nou înființate și bănci comunitare din peste 150 de țări, ajutându-le să conceapă noi servicii bancare și experiențe excelente pentru clienți. Platforma deschisă Temenos ajută clienții cu performanțe de top să obțină rentabilitate a capitalului propriu de trei ori mai mare decât media industriei și un raport cost-venit la jumătate față de media industriei.


Publicat pe: 19 Septembrie 2023