Libra Internet Bank

Euronet isi extinde reteaua independenta de ATM-uri din Romania prin semnarea unui acord cu Libra Internet Bank

Bucuresti, Romania - 6 noiembrie 2014. Euronet Services SRL, filiala din Romania a Euronet Worldwide Inc. (NASDAQ: EEFT), anunta achizitia a 44 de ATM-uri de la Libra Internet Bank SA. Prin acest nou parteneriat, reteaua de ATM-uri din sucursalele bancii va fi detinuta si operata de Euronet, urmand sa fie inclusa in reteaua Euronet, ceea ce va duce la cresterea numarului total de ATM-uri Euronet din Romania la 430 de terminale. Libra Internet Bank participa in prezent la reteaua de ATM-uri Euronet de tip "shared", ceea ce le permite clientilor posesori de carduri emise de Libra Internet Bank sa utilizeze bancomatele Euronet in conditii preferentiale si, de asemenea, sa aiba acces la servicii cu valoare adaugata precum serviciul mobile top-up pus la dispozitie prin reteaua Euronet.

Euronet este singura companie din Romania ce ofera un model de retea independenta (nedetinuta de banci) de ATM-uri tip "shared", punand la dispozitie servicii de retragere si depunere a banilor, dar si servicii cu valoare adaugata. In prezent, la reteaua Euronet participa sase banci. Acest acord strategic creste numarul de bancomate Euronet si diversifica locatiile in care sunt amplasate acestea prin includerea alaturi de bancomatele amplasate in locatii cu trafic intens a celor din sucursalele bancii, acoperind 41 de judete din Romania.

"Acest contract reflecta strategia continua a Euronet de a coopera cu bancile in vederea extinderii participarii la retea in cadrul retelei de ATM-uri de tip "shared" a Euronet. Euronet si-a asumat angajamentul de a extinde disponibilitatea retelei sale de bancomate in Romania. Avand una dintre cele mai extinse di diversificate retele independente de ATM-uri din Europa din punct de vedere geografic, experienta internationala semnificativa a Euronet va genera beneficii pentru partenerii nostri bancari actuali si viitori si pentru consumatorii din Romania" , a declarat Dimitris Verikios, Managing Director al Euronet Romania.

"Depunem eforturi constante pentru a le oferi clientilor nostri cea mai buna experienta si pentru a-i ajuta sa simplifice operatiunile bancare. Prin colaborarea cu un partener precum Euronet punem la dispozitie servicii de calitate care raspund mai bine nevoilor clientilor nostri" , a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Euronet Worldwide este lider in industria de procesare a tranzactiilor electronice financiare. Compania ofera solutii de procesare de plati si tranzactii pentru institutii financiare, retaileri, furnizori de servicii si clienti persoane fizice. Portofoliul de servicii include solutii complete de externalizare a administrarii terminalelor tip ATM si POS, emitere de carduri si acceptare la comerciant, dezvoltare solutii software, transfer de bani cash sau on-line pentru persoane fizice, plati facturi si distributia de vouchere electronice pentru reincarcarea cartelelor de telefonie mobila si alte servicii preplatite.

Reteaua globala de terminale administrate de Euronet Worldwideeste cuprinzatoare, incluzand 19.808 bancomate, aproximativ 72.000 terminale EFT-POS si un portofoliu in crestere de carduri de debit si credit administrate in 47 de tari; solutii software pentru servicii de carduri; o retea de aproximativ 667.000 terminale POS pentru reancarcarea cartelelor preplatite de telefonie mobila instalate in aproximativ 295.000 de locatii ale comerciantilor in 33 de tari; o retea de transfer de bani de aproximativ 241.000 de locatii deservind 131 de tari. Avand sediul central in Leawood, Kansas, SUA si 54 de birouri in toata lumea, Euronet deserveste clienti in aproximativ 155 de tari. Pentru mai multe informatii, va rugam vizitati site-ul Companiei, accesand www.euronetworldwide.ro

Libra Internet Bank este o entitate juridica de drept roman, astfel ca se supune legilor romane si normelor de supraveghere ale Bancii Nationale a Romaniei. Libra Internet Bank participa la Fondul de Garantare a Depozitelor din Sistemul Bancar (FGDB) din Romania, prin urmare depozitele constituite de clientii acestei institutii de creditare sunt garantate in conditiile si limitele prevazute de legile din Romania. Capitalul social al Libra Internet Bank este de 188,100,000 RON.

Incepand cu octombrie 2012, Libra Internet Bank si Euronet - lider in dezvoltarea de retele independente de ATM-uri la nivel european, care opereaza in Romania o retea de tip "shared", au semnat un parteneriat ce le permite posesorilor de carduri emise de Libra Internet Bank sa utilizeze bancomatele detinute de Euronet in Romania in aceleasi conditii financiare ca la un ATM propriu al Bancii.


Publicat pe: 06 Noiembrie 2014