Simplificam bankingul pentru tine
CONTURI

Gratuitate extinsa

Conturi persoane fizice Zero comisioane
deschidere, administrare, incasari si plati in lei

Vei putea imediat:

 • - sa portezi bani din alta banca
 • - sa-ti faci un cont de economii
 • - sa soliciti un credit online
 • [+] oferta completa
ECONOMII

Comision ZERO la scadenta depozit

Dobanzi depozite 3.80% la un an
si o luna pentru
depozite in lei
Card de debit online si credit online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.
Mizam pe RAPIDITATE
 • Comision 3 lei pentru plati
  sub 50.000 lei
 • Zero comision depunere numerar
 • Zero costuri de deschidere cont
 • Platforma schimburi valutare (tranzactionare timp real)
 • [+] oferta completa
DEPOZITE
Dobanzi depozite persoane juridice 4.72% pentru
un depozit pe
18 luni in Lei
Cont online, credit online, depozite online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.

Stiri financiare despre produsele Libra Internet Bank

Deschide cont online
dureaza 3 minute

[Tech News] Seagate face progrese cu proiectul pilot blockchain pentru urmarirea hard disk-urilor

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


31.07.2019 - Gigantul american din industria tehnologiei Seagate a intrat in stadiul pilot al proiectului sau blockchain, conceput pentru a lupta impotriva unitatilor de hard disk (HDD) contrafacute, a raportat Forbes pe 30 iulie.

Acest proiect pilot este o parte a initiativei comune a Seagate si IBM, lansata in noiembrie anul trecut. Proiectul isi propune sa ajute producătorii, integratorii si partenerii de afaceri sa autentifice mai bine proveniența HDD-urilor prin utilizarea Platformei Blockchain a IBM.

Conform specialistului in tehnologie Manuel Offenberg, care conduce grupul de cercetare in domeniul securitatii datelor din cadrul Seagate, in programul pilot, IBM "este atat clientul acestor unitati, cat si furnizor de tehnologie pentru platforma de baza Hyperledger Fabric".

Blockchain-ul lui Seagate este conceput pentru a imbunatati lantul de distributie a hard disk-urilor și pentru a urmari produsele pana la clienti si inapoi la companie in caz de retur.

Protectia datelor cu caracter personal

Cu aceasta masura, Seagate intentioneaza, de asemenea, sa se asigure ca HDD-urile returnate din cauza defectelor nu contin date cu caracter personal ale clientilor. Mentionand o solutie asa-numita "stergere certificata", Offenberg a spus ca firma doreste "sa se asigure ca aceste dispozitive nu au date PII [informatii cu caracter personal identificabile] pe ele", adaugand: "Cand o unitate completeaza sistemul unui client si unitatea se întoarce ca parte a procesului de returnare, daca putem dovedi ca unitatea a fost stearsa criptografic si, prin urmare, informațiile nu mai sunt pe dispozitiv, atunci, din perspectiva riscului, acest lant de distributie inversa poate trata acel dispozitiv in mod diferit."

Vorbind in continuare despre lucrarile preliminare cu IBM, Offenberg a spus ca firma "implica identitatea criptografica a dispozitivului in tranzactia blockchain, astfel incat increderea digitala a produsului in sine face parte din tranzactie”. Potrivit lui Offenberg, Seagate intentioneaza sa-si extinda reteaua de parteneri in lantul de distributie inversa.

Asa cum arata un studiu recent al firmei de cercetare de piata si consultanta Allied Market Research, piata globala a lantului de distributie blockchain este de aateptat sa ajunga la peste 9 miliarde de dolari pana in 2025. Printre factorii determinanți cheie, studiul a numit cererea sectorului pentru transparenta si securitatea imbunatatita a tranzactiilor in lanțul de distributie pe care tehnologia blockchain le-ar putea asigura.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/seagate-moving-forward-with-blockchain-pilot-to-track-hard-drives

31-07-2019