Simplificam bankingul pentru tine
CONTURI

Gratuitate extinsa

Conturi persoane fizice Zero comisioane
deschidere, administrare, incasari si plati in lei

Vei putea imediat:

 • - sa portezi bani din alta banca
 • - sa-ti faci un cont de economii
 • - sa soliciti un credit online
 • [+] oferta completa
ECONOMII

Comision ZERO la scadenta depozit

Dobanzi depozite 3.80% la un an
si o luna pentru
depozite in lei
Card de debit online si credit online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.
Mizam pe RAPIDITATE
 • Comision 3 lei pentru plati
  sub 50.000 lei
 • Zero comision depunere numerar
 • Zero costuri de deschidere cont
 • Platforma schimburi valutare (tranzactionare timp real)
 • [+] oferta completa
DEPOZITE
Dobanzi depozite persoane juridice 4.72% pentru
un depozit pe
18 luni in Lei
Cont online, credit online, depozite online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.

Stiri financiare despre produsele Libra Internet Bank

Deschide cont online
dureaza 3 minute

[Tech News] SUA se apropie mai mult de acceptarea blockchain, inca cu incertitudine privind Crypto

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


29.07.2019 - In ciuda ingrijorarilor exprimate de multi membri ai autoritatilor de reglementare din Statele Unite ale Americii, in cadrul recentei audieri a Camerei de Comert cu privire la serviciile financiare oferite de Facebook, Libra, un numar din ce in ce mai mare de parlamentari din SUA se pronunta in favoarea dezvoltarii unui aparat de reglementare permisiv care sa previna inovatii inadecvate in sectorul criptomonedei.

Cateva zile inainte de sedinta, adoptarea Legii privind promovarea Blockchain a semnalizat intenția guvernului de a dezvolta un cadru legislativ prudent pentru a supraveghea posibila punere in aplicare a tehnologiei blockchain in diferite sectoare publice. Scepticismul referitor la functionarea Facebook si la proiectului sau privind o moneda stabila, procesul de reglementare al lunii a indicat ca factorii decizionali se apropie de cuprinderea activelor digitale - si in special a tehnologiei din spatele lor - cel puțin din punct de vedere al reglementarii.

Rep. Patrick McHenry, care reprezinta districtul Congresului 10 din Carolina de Nord si este membru al Comitetului pentru Servicii Financiare al SUA, a descris Bitcoin ca fiind o "forta de neoprit" in același timp furnizand o marturie in cadrul ultimei audieri a comisiei.

McHenry a cerut autoritatilor de reglementare sa incurajeze inovarea in sectorul monetar digital din Statele Unite, precizand: "Lumea pe care si-a imaginat-o Satovici Nakamoto - autorul white paper-ului Bitcoin - si pe care altii o construiesc, este o forta de neoprit. Nu ar trebui sa incercam sa descurajam aceasta inovatie, iar guvernele nu o pot opri; cei care au actionat in acest sens deja au esuat. Asadar, întrebarea este, ce vor face politicienii americani pentru a face fata provocarilor si oportunitatilor acestei noi lumi a inovatiei? "

McHenry a afirmat ca dorinta de a reglementa criptomoneda este simptomatica pentru factorii de decizie care doresc sa inabuse inovatia, declarand: "Unii politicieni doresc ca noi sa traim într-o societate bazata pe permisiune, in care trebuie sa vii la guvernare si sa ceri binecuvantarea chiar inainte de a putea incepe sa te gandesti la inovatie."

In aceeasi zi, McHenry a fost intervievat privind "Squawk Box" de la CNBC pentru a discuta despre audierea pe Facebook privind moneda digitala propusa la Capitol Hill, in care a descris o "reactie de ingenunchere pentru a elimina [Libra] inainte de a creste" pe care mulți factori de decizie o pot avea. El a sustinut: "Exista un white paper, care este o idee. Si exista un parteneriat de companii - unele cu o reputație mai buna decat o are Facebook in prezent - care dezvolta o platforma de plati digitale si o moneda digitala. Interesant, nu? In schimb, avem o reactie de ingenunchere pentru a ucide o idee. "

McHenry a subliniat necesitatea de a incuraja inovarea in contextul „economiei stagnante" a Statelor Unite, spunand: "Daca se pot conforma legilor existente, atunci sa se conformeze."

Reglementarea privind criptomoneda cuprinde problema "incluziunii financiare"

McHenry a descris "incluziunea financiara a celor care se afla la limita, unde transferul de bani este extrem de ridicat", ca problema fundamentala in cadrul discutiei legate de reglementarea monedei digitale.

McHenry a avansat, de asemenea, tehnologia registrului distribuit ca soluție potentiala la provocarile legate de miscarea globala a unor sume mari de bani, precizand: "Este extrem de costisitor si reteaua SWIFT care este utilizata pe scara larga este una foarte scumpa si o tehnologie veche. Deci, exista o oportunitate imensa de incluziune financiara pentru economii reduse si costuri extreme pentru potențiale miscari de numerar de sume mari."

Comitetul Senatului SUA aproba "Legea de promovare a Blockchain"

La 9 iulie, comitetul senatului pentru comert, stiinta si transport a aprobat Legea privind promovarea blockchain. Proiectul de lege, care a fost prezentat pentru prima oara in Camera Reprezentantilor in octombrie 2018 si apoi transferat la Senat in februarie 2019, cere Departamentului de Comert sa stabileasca o definitie standard pentru "blockchain". Rob Odell, vicepresedinte departamentului pentru produse si marketing de la furnizorul imprumuturilor în criptomoneda Salt, a declarat pentru Cointelegraph ca: "Prin dezvoltarea unei taxonomii sau a unui set de termeni si definitii agreate pentru conceptele blockchain si crypto, oamenii pot incepe sa vorbeasca despre aceste concepte într-un mod care sa determine intelegerea si alinierea între liderii industriei si guvernamentali. Pe masura ce blockchain-ul are o definitie globala, organismele de reglementare vor fi fortate sa recunoasca, sa discute si, eventual, sa inteleagă ce blockchain-uri furnizează deja si daca au potentialul sa le furnizeze".

Proiectul de lege are scopul de a împiedica dezvoltarea unei definiții de reglementare pertinenta pentru tehnologia registrelor distribuite la nivel de stat prin stabilirea unui cadru fundamental pentru viitoarea legislatie - si pentru a recomanda potentiale aplicații pentru tehnologia în devenire. Proiectul de lege a primit susținerea bipartită atât în Senat, cât și în Parlament. Odell a spus despre acest lucru: "Adoptarea Legii de promovare a blockchain de către Senat creează o oportunitate de a promova tehnologia la nivel federal și de a expune mai multe organizații guvernamentale la modul în care acestea pot reprezenta o transparență mai mare și mai eficientă a muncii lor. Ceea ce este deosebit de interesant în legătură cu acest proiect de lege este că a primit susținerea bipartită - o dovadă a faptului că membrii ambelor partide politice principale din SUA recunosc valoarea pe care o poate aduce tehnologia blockchain în Statele Unite și în restul lumii, fie că este vorba de prevenirea fraudei fiscale, eliminarea birocrației sau reducerea deșeurilor."

In Senat, Legea de Promovare a Blockchain-ului este co-sponsorizata de senatorul democrat Ed Markey din Massachusetts si senatorul republican Todd Young din Indiana. Markey a descris blockchain drept „o noua tehnologie interesanta, cu potențial si promisiune mare", adaugand: "La baza, blockchain este un instrument pentru schimbul de date într-un mod sigur si responsabil, care a fost deja implementat pentru a extinde accesul la energia din surse regenerabile, pentru a spori sistemele de furnizare a serviciilor de sanatate si pentru a imbunatati eficienta lantului de aprovizionare. Aceasta legislatie va contribui la intelegerea mai aprofundata a aplicatiilor acestei tehnologii si pentru explorarea oportunitatilor de utilizare a acesteia in cadrul guvernului federal. Acesta este un pas comun care va ajuta la pozitionarea Statelor Unite si pentru asigurarea succesului."

Senatorul republican Todd Young a subliniat potentialul tehnologiei registrelor distribuite care sa cuprinda un catalizator pentru o crestere economica sustinuta in toate industriile. Acesta a spus: In cazul in care America conduce in cadrul dezvoltarii sale, ne putem asigura ca beneficiile sale vor fi distribuite pe scara larga. Blockchain are potentialul de a oferi nu numai avantaje financiare si economice la domiciliu, iar sprijinul umanitar si social în tarile în curs de dezvoltare va beneficia de leadership american".

In cadrul Parlamentului, proiectul de lege este co-sponsorizat de un republican Rep. Brett Guthrie din cadrul celui de-al doilea district al Congresului din Kentucky si de un democrat Doris Matsui din Districtul 6 al Congresului din California. Congresmanul Guthrie a subliniat necesitatea de a elimina „incertitudinea de reglementare" în cadrul sectorului blockchain, afirmand: „Pe masura ce economiile noastre devin din ce în ce mai digitale, mai multe organizatii încearca sa blocheze tranzactiile de afaceri si alte aplicatii noi. Blockchain poate fi o resursa excelenta pentru inovare si tehnologie, însa pe masura ce tehnologia se dezvolta, trebuie sa reducem incertitudinea de reglementare prin constatarea existentei unei definitii comune si a modului in care tehnologia poate fi utilizata."

Matsui si-a exprimat ipoteza ca Legea de Promovare a Blockchain-ului va constitui baza pentru încurajarea inovării in cadrul sectorului tehnologiei registrelor distribuite, mentionand: "Acest proiect de lege bicameral bipartit va determina un grup larg de parti interesate sa dezvolte o definitie comuna a blockchain si, poate chiar si mai important, va recomanda oportunitati care sa stimuleze folosirea tehnologiei pentru a promova noile inovații".

Grupul de lucru Blockchain va fi înfiintat in cadrul Departamentului de Comert al SUA

In termen de 90 de zile de la adoptarea Legii de promovare a blockchain, Secretarul de Comert al SUA, Wilbur Ross, va fi obligat sa infiinteze un grup de lucru in cadrul Ministerului de Comert. Grupul, numit Blockchain Working Group, va fi partial compus din membri care reprezinta o „sectiune transversala" a agentiilor federale care ar putea beneficia de adoptarea tehnologiei registrelor distribuite, precum si de reprezentanti ai partilor interesate din industrie, a instituțiilor academice, organizatiile nonprofit si pledanti ai grupurilor de consumatori implicate în activitati legate de tehnologia blockchain. In plus, Blockchain Working Group trebuie să includă reprezentanti ai partilor interesate din industrie, în special, din alte sectoare, precum si reprezentanti ai partilor interesate din mediul rural si urban.

Grupul de lucru este responsabil pentru prezentarea unui raport catre Congres în termen de un an de la adoptarea Legii de Promovare a Blockchain. Raportul va include o recomandare pentru definitia tehnologiei „blockchain", in plus fata de formularea unor recomandări privind un studiu care examinează gama potențialelor utilizări ale tehnologiei registrelor distribuite și sugerând posibilele aplicații pentru tehnologia blockchain care vor promova eficienta agentiilor federale americane.

Grupul va avea, de asemenea, responsabilitatea de a recomanda un studiu privind impactul blockchain asupra „politicii spectrului electromagnetic", care va fi efectuat de secretarul adjunct de comert pentru comunicatii si informatii, in coordonare cu Comisia Federala pentru Comunicatii.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/us-moves-closer-to-accepting-blockchain-still-uncertain-over-crypto

29-07-2019