Simplificam bankingul pentru tine
CONTURI

Pachetul LibraFree
Gratuitate extinsa

Conturi persoane fizice Zero comisioane
deschidere, administrare, incasari si plati in lei

Vei putea imediat:

 • - sa portezi bani din alta banca
 • - sa-ti faci un cont de economii
 • - sa soliciti un credit online
 • [+] oferta completa
ECONOMII

Comision ZERO la scadenta depozit

Dobanzi depozite 3.52% la un an
si o luna pentru
depozite in lei
CREDITE

0% comision acordare/administrare

Credite persoane fizice

Card de debit online si credit online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.
Mizam pe RAPIDITATE
 • Comision 3 lei pentru plati
  sub 50.000 lei
 • Zero comision depunere numerar
 • Zero costuri de deschidere cont
 • Platforma schimburi valutare (tranzactionare timp real)
 • [+] oferta completa
DEPOZITE
Dobanzi depozite persoane juridice 3.75% pentru
un depozit pe
18 luni in Lei
Cont online, credit online, depozite online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.

Stiri financiare despre produsele Libra Internet Bank

Deschide cont online
dureaza 3 minute

[Tech News] Rezerva Federala trebuie sa lanseze FedNow inainte ca Facebook sa lanseze Libra, spune un oficial al Guvernului

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


11.11.2019 - Un inalt oficial federal al Statelor Unite a sustinut ca Libra de la Facebook evidentiaza necesitatea ca Rezerva Federala (Fed) sa actioneze urgent si sa lanseze propriul sistem de plati in timp real.

Intr-o scrisoare adresata Consiliului guvernatorilor Rezervei Federale din 7 noiembrie, Rohit Chopra - comisar la Comisia Federala a Comertului din Statele Unite - si-a exprimat sustinerea fata de propunerea bancii centrale de a lansa un nou sistem de plati continui în timp real denumit "FedNow Service."

O potentiala "banca centrala globala din umbra"

In scrisoarea sa, comisarul Chopra a susținut ca banca centrala trebuie sa actioneze rapid pentru a preveni noi amenintari la supravegherea acesteia - indiferent daca acestea apar sub egida "monopolului unei potentiale mega-banci private" sau a unui concurent din sectorul privat, precum Facebook, a scris el: "Asa cum marile companii private de pe Wall Street si Silicon Valley incearca sa isi consolideze puterea de piata prin controlul infrastructurii critice, este mai important ca niciodata pentru Consiliu sa implementeze rapid aceasta propunere."

Dupa cum s-a raportat anterior, Serviciul FedNow - care funcționeaza cel putin din 2018, daca nu de mai devreme - a fost lansat ca un nou serviciu de plati si decontare in timp real 24/7/365, s-a afirmat intr-un anunt public al Fed in luna august.

Se pare ca serviciul va fi pus la dispozitie atat pentru utilizarea de catre intreprinderi cat si pentru publicul larg si este destinat să permita consumatorilor sa isi gestioneze fondurile mai flexibil si sa efectueze platile sensibile la timp, in afara orelor bancare conventionale.

Scrisoarea comisarului Chopra este simptomatica pentru ingrijorarea oficialilor federali în perspectiva concurentei din sectorul privat in ceea ce privește rolul pe care il are Rezerva Federala in controlul platilor prin supravegherea sistemului de compensare a cecurilor, transferurilor prin cablu si a sistemului automatizat de compensare (ACH).

El scrie ca, in timp ce "un monopol privat al unei mega-banci asupra sistemului nostru de plati electronice" ar putea "suprima inovarea si denatura stimulentele de pe pietele noastre". De asemenea, impartaseste preocuparea atat a presedintelui Bancii Federale Jerome Powell, cat si a guvernatorului Lael Brainard in ceea ce priveste natura riscurilor pe care le prezinta Facebook in mod special: "Lista cu riscuri ridicate de proiectul Libra va avea nevoie de timp pentru a fi înteleasa si a ajunge activa. Dar, indiferent de destinul final al Libra, apariția propunerii subliniaza apetitul pentru plati in timp real si urgenta interventiei din partea Rezervei Federale."

Sursa: https://cointelegraph.com/news/fed-must-launch-fednow-ahead-of-facebooks-libra-says-govt-official

11-11-2019

Cu ce te mai
putem ajuta?