Simplificam bankingul pentru tine
CONTURI

Gratuitate extinsa

Conturi persoane fizice Zero comisioane
deschidere, administrare, incasari si plati in lei

Vei putea imediat:

 • - sa portezi bani din alta banca
 • - sa-ti faci un cont de economii
 • - sa soliciti un credit online
 • [+] oferta completa
ECONOMII

Comision ZERO la scadenta depozit

Dobanzi depozite 3.80% la un an
si o luna pentru
depozite in lei
Card de debit online si credit online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.
Mizam pe RAPIDITATE
 • Comision 3 lei pentru plati
  sub 50.000 lei
 • Zero comision depunere numerar
 • Zero costuri de deschidere cont
 • Platforma schimburi valutare (tranzactionare timp real)
 • [+] oferta completa
DEPOZITE
Dobanzi depozite persoane juridice 3.75% pentru
un depozit pe
18 luni in Lei
Cont online, credit online, depozite online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.

Stiri financiare despre produsele Libra Internet Bank

Deschide cont online
dureaza 3 minute

[Tech News] Rezerva Federala din SUA Angajeaz Manager de plati cu amanuntul pentru cercetarea monedelor digitale

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


05.11.2019 - Rezerva Federala a Statelor Unite ale Americii angajeaza un manager pentru a supraveghea sectiunea de plati traditionale, adaugand in acelasi timp noi responsabilitati rolului acestuia, inclusiv cercetarea modalitatii de integrare a monedelor digitale, a monedelor stabile si a tehnologiilor contabile distribuite.

De luni de zile, guvernantii bancii centrale au sugerat interesul sau mai larg de a intelege si chiar de a emite o moneda digitala in fata propunerilor corporative referitoare la monede stabile si a monedelor naționale straine, dar aceasta angajare pare a fi prima investitie în resurse umane realizata de Rezerva Federala in vederea integrarii tehnologiei in sistemele sale existente.

In cadrul unui slujbe postate luni pe site-ul Rezervei Federale, rolul potențialului angajat, care va avea sediul la Washington DC, ar fi cel de a gestiona Sectia de plati cu amanuntul a Rezervei Federale, de a supraveghea serviciile de verificare si compensare automate, facilitand cercetarea in domeniul inovatiilor pentru platile cu amanuntul si abordarea problemelor de politica si reglementare privind sistemele de plata cu amanuntul.

Dar, pe langa lucrarile legate de platile traditionale de cec, casa de compensare automata (ACH) si carduri, noua pozitie va avea, de asemenea, ca sarcini: Facilitarea si contribuirea la cercetarea inovatiilor, inclusiv monede digitale, monede stabile, Distributed Ledger Technologies (DLT) si inovare financiara / digitala in cadrul platilor cu amanuntul.

In plus fata de cercetarea monedelor digitale, candidatul va contribui la politicile si reglementarile referitoare la platile cu amanuntul si va reprezenta opiniile Consiliului guvernatorilor in fata altor divizii ale consiliului, banci de rezerve si agentii guvernamentale.

Cel mai mare salariu pentru care va fi eligibil noul angajat va fi de 250.700 USD.

Luna trecuta, doi parlamentari americani au trimis o scrisoare presedintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, solicitand Bancii Federale sa ia in considerare crearea unei monede digitale. Aceasta miscare a venit dupa ce Mark Carney, guvernatorul Bancii Angliei, a sugerat in august ca o moneda digitala sustinuta de o banca centrala ar putea inlocui dolarul ca moneda cu acoperire globala.

Președintele Federal Reserve Bank din Dallas, Rob Kaplan, a declarat că rezerva a studiat impactul potențial al unei monede stabile (criptomonede) în genul Libra și că „privește și dezbate activ” emiterea unei monede digitale.

Sursa: https://www.coindesk.com/us-federal-reserve-hiring-retail-payments-manager-to-research-digital-currencies

05-11-2019