Simplificam bankingul pentru tine
CONTURI

Gratuitate extinsa

Conturi persoane fizice Zero comisioane
deschidere, administrare, incasari si plati in lei

Vei putea imediat:

 • - sa portezi bani din alta banca
 • - sa-ti faci un cont de economii
 • - sa soliciti un credit online
 • [+] oferta completa
ECONOMII

Comision ZERO la scadenta depozit

Dobanzi depozite 3.80% la un an
si o luna pentru
depozite in lei
Card de debit online si credit online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.
Mizam pe RAPIDITATE
 • Comision 3 lei pentru plati
  sub 50.000 lei
 • Zero comision depunere numerar
 • Zero costuri de deschidere cont
 • Platforma schimburi valutare (tranzactionare timp real)
 • [+] oferta completa
DEPOZITE
Dobanzi depozite persoane juridice 3.75% pentru
un depozit pe
18 luni in Lei
Cont online, credit online, depozite online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.

Stiri financiare despre produsele Libra Internet Bank

Deschide cont online
dureaza 3 minute

[Tech News] Raport: Moneda stabila Libra, legata de monede majore, poate nu de yuan

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


10.09.2019 - Gigantul retelelor sociale Facebook, care incearca in prezent sa obtina aprobarea autoritatii de reglementare pentru proiectul sau de criptomoneda stabila Libra, a impartasit detalii despre rezervele de sprijin propuse pentru proiect.

Potrivit unui raport Bloomberg din 9 septembrie, Facebook le-a vorbit senatorilor americani despre rezervele de sprijin pentru moneda stabila (stablecoin) - un tip de criptomoneda evaluat în funcție de o moneda de rezerva, o marfa sau un algoritm.

Libra este sustinuta de monede naționale majore

Potrivit surselor, Libra va fi sustinuta de cateva monede nationale. Printre acestea se numara dolarul american, euro, yenul japonez, lira britanica si dolarul singaporez. Cu toate acestea, yuanul chinez ar putea fi exclus din grupul de active de rezerva, potrivit Bloomberg.

Potrivit surselor, Facebook a furnizat lista activelor sale de rezerva ca urmare a unei anchete a senatorului democrat de Virginia Mark Warner. Potrivit senatorului, China a incurajat alte guverne sa includa moneda sa in detinerile de rezerve valutare.

La randul sau, Facebook se pare ca a raspuns spunand ca orice decizie finala in ceea ce priveste monedele de sprijin reprezinta viziunea Asociatiei Libra - un consortiu format din diverse companii si parti interesate care va supraveghea evolutia eventuala a Libra. Facebook a declarat: "Intelegem că Asociatia Libra nu va oferi moneda digitala Libra in nicio jurisdictie pana cand nu va aborda pe deplin preocuparile de reglementare si va primi aprobarile corespunzatoare in acea jurisdictie."

Proiectul de moneda digitala nationala al Chinei

In timp ce declaratia de mai sus lasa deschisa posibilitatea lansării de catre Facebook a Libra in alte tari, indiferent de problemele de reglementare americane, se pare ca este puțin probabil sa prinda in China.

In aceasta vara, rapoarte au scos la iveala faptul ca China isi propunea sa lanseze propria moneda digitala nationala inaintea Libra. Surse oficiale de stiri guvernamentale sugereaza ca institutiile financiare relevante din tara dezvolta renminbi digitale ca raspuns direct la proiectul Libra al Facebook, dar guvernul a respins afirmația ca va fi gata pana în noiembrie.

Banca centrala a tarii, Banca Populara Chineza, a completat, aparent, un prototip pentru emiterea unei monede digitale nationale, dar aceasta nu va fi centralizata si, prin urmare, nu poate fi considerata o criptomoneda ca atare.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/report-libra-stablecoin-tied-to-major-currencies-maybe-not-yuan

10-09-2019