Simplificam bankingul pentru tine
CONTURI

Gratuitate extinsa

Conturi persoane fizice Zero comisioane
deschidere, administrare, incasari si plati in lei

Vei putea imediat:

 • - sa portezi bani din alta banca
 • - sa-ti faci un cont de economii
 • - sa soliciti un credit online
 • [+] oferta completa
ECONOMII

Comision ZERO la scadenta depozit

Dobanzi depozite 3.80% la un an
si o luna pentru
depozite in lei
Card de debit online si credit online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.
Mizam pe RAPIDITATE
 • Comision 3 lei pentru plati
  sub 50.000 lei
 • Zero comision depunere numerar
 • Zero costuri de deschidere cont
 • Platforma schimburi valutare (tranzactionare timp real)
 • [+] oferta completa
DEPOZITE
Dobanzi depozite persoane juridice 4.72% pentru
un depozit pe
18 luni in Lei
Cont online, credit online, depozite online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.

Stiri financiare despre produsele Libra Internet Bank

Deschide cont online
dureaza 3 minute

[Tech News] Principalele concluzii ale audierii din Senatul american cu privire la criptomonede: blockchain este "inevitabil"

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


01.08.2019 - Pe 30 iulie, Comitetul Statelor Unite pentru activitati bancare, locuinte si afaceri urbane a gazduit o audiere despre criptomonede, intr-un context de reglementare. Parlamentarii arata interes reinnoit pentru monedele digitale pe fundalul odiseei Facebook cu privire la criptomonede: Marturia din saptamana aceasta a avut loc ca urmare a doua audieri axate pe moneda Libra, care au avut loc in Congres la inceputul lunii.

Intr-adevar, desi domeniul de aplicare al sesiunii recente a fost menit să fie mai larg, Libra a ramas unul dintre subiectele cheie. Principalul consens a fost ca afluxul de criptomonede si blockchain este inevitabil si ca SUA ar prefera sa fie lider in acest sector. Iata care sunt principalele concluzii ale ultimei audieri din Senat.

Grupul martorilor parea echilibrat

Recenta audiere cu tema "Examinarea cadrelor de reglementare pentru monedele digitale si blockchain" a avut trei martori: Jeremy Allaire, co-fondator si CEO al companiei de plati Circle, care a reprezentat Asociatia Blockchain; Rebecca M. Nelson, specialist in comert international si finante la un think tank al Serviciului de Cercetari al Congresului; si un profesor de drept, Mehrsa Baradaran, de la Irvine School of Law de la Universitatea din California.

Allaire, un jucator important din industrie, a susținut reglementari pozitive, in timp ce Baradaran - care are o istorie in care a criticat Bitcoin si s-a angajat in comunitatea sa - a subliniat unele dintre deficiențele criptomonedelor. Nelson, pe de alta parte, nu a luat partea nimanui, in schimb a furnizat Senatului informatii de fapt cu privire la starea reglementarii criptomonedelor in intreaga lume. Astfel, formatia pare sa fi asigurat in ansamblu o discutie echilibrata si informativa. Poate ca tonul mai calm a permis Senatului sa termine sesiunea in doar o ora ai jumatate, comparativ cu discutiile cu privire la Libra, care au durat mai mult de doua ore.

Start pozitiv: Criptomonedele sunt "inevitabile", nu pot fi interzise

In declaratia sa de deschidere, senatorul Mike Crapo din Idaho a recunoscut ca spațiul criptomonedelor este in curs de dezvoltare si este important ca SUA sa fie în fruntea acestei inovații. Senatorul a declarat: "Mi se pare că inovațiile din tehnologia digitală sunt inevitabile, ar putea fi benefice si cred ca SUA ar trebui sa conduca în dezvoltarea acestor inovatii si in stabilirea regulilor acestui parcurs."

Interesant este ca, in timpul uneia dintre intrebarile sale adresate lui Allaire, Crapo a sugerat, de asemenea, ca ar fi imposibil pentru SUA sa interzica criptomonedele, chiar daca ar vrea, spunand: "Daca Statele Unite ar fi sa decida - si nu spun ca asa ar trebui - daca Statele Unite ar fi sa decida nu vrem criptomonede in Statele Unite si am incerca să le interzicem, sunt destul de sigur ca nu am reusi."

Allaire a cerut un cadru de reglementare

Marturia CEO-ului Circle a subliniat necesitatea ca SUA sa adopte regulamente clare pentru criptomonede si in special pentru custodia activelor. In caz contrar, actorii din industrie vor trebui sa migreze in alte jurisdictii, a continuat Allaire. "Cresterea proliferarii proiectelor de active digitale in afara SUA, masurile companiilor de a parasi SUA si proiectele pentru a incepe in afara SUA, atrage cu siguranta atentia oamenilor", a declarat seful Circle intr-un interviu post-audieri pentru Bloomberg, adaugand: "Cred ca în cele din urma va duce la inițiative legislative, pentru a încerca sa se asigure că exista garantii si protectii adecvate pentru investitori, dar si claritate, care este foarte necesara pentru a permite ca tehnologia si industria sa prospere."

Sursa: https://cointelegraph.com/news/us-senate-crypto-hearing-key-takeaways-blockchain-is-inevitable

01-08-2019