Simplificam bankingul pentru tine
CONTURI

Pachetul LibraFree
Gratuitate extinsa

Conturi persoane fizice Zero comisioane
deschidere, administrare, incasari si plati in lei

Vei putea imediat:

 • - sa portezi bani din alta banca
 • - sa-ti faci un cont de economii
 • - sa soliciti un credit online
 • [+] oferta completa
ECONOMII

Comision ZERO la scadenta depozit

Dobanzi depozite 3.52% la un an
si o luna pentru
depozite in lei
CREDITE

0% comision acordare/administrare

Credite persoane fizice

Card de debit online si credit online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.
Mizam pe RAPIDITATE
 • Comision 3 lei pentru plati
  sub 50.000 lei
 • Zero comision depunere numerar
 • Zero costuri de deschidere cont
 • Platforma schimburi valutare (tranzactionare timp real)
 • [+] oferta completa
DEPOZITE
Dobanzi depozite persoane juridice 3.75% pentru
un depozit pe
18 luni in Lei
Cont online, credit online, depozite online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.

Stiri financiare despre produsele Libra Internet Bank

Deschide cont online
dureaza 3 minute

[Tech News] Postarea de locuri de munca a Bancii Centrale Franceze dezvaluie programul de moneda digitala

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


12.11.2019 - Banca centrala a Frantei, Banque de France, cauta un analist blockchain care sa ajute banca sa defineasca un program de implementare a monedei digitale.

Cu ocazia scoaterii la concurs a unor locuri de munca postata pe 16 octombrie si listata sub numele Stabilitate financiara si Operatiuni ale Filialei Bancii, banca a solicitat un analist cu experienta in cripto-economie, teoria jocurilor si blockchain public sau privat. De asemenea, banca angajeaza un inginer de dezvoltare pentru a studia aplicarea blockchain functiilor bancare cheie. Banque de France a refuzat sa comenteze.

Pentru pozitia de analist, institutia a citat Quorum, Hyperledger si Corda ca exemple de experienta a blockchainului privat si blockchain-urile bitcoin si ethereum ca exemple ale experientei de blockchain-uri publice.

De asemenea, banca doreste ca analistul sa experimenteze cu alti specialisti de tip blockchain din cadrul sistemului euro, sa participe la dovada conceptelor blockchain din banca si in afara acesteia si sa identifice problemele economice legate de modul in care se desfasoara politica monetara.

Istoric, Banque de France s-a concentrat agresiv pe blockchain si nu pe bitcoin.

In decembrie 2016, banca a efectuat un test de identitate digital care a testat folosind blockchain in gestionarea markerilor de identificare folositi pentru a stabili identitatea creditorilor din zona unica de plati in euro. La cateva luni dupa acel test, guvernatorul bancii a anuntat ca va deschide un laborator de inovare fintech, care va include startup-uri blockchain.

In ciuda interesului sau pentru tehnologia care sta la baza bitcoinului, banca a propus interdictia pentru companiile de asigurari, companiile bancare si societatile fiduciare sa atinga cripto-active in martie 2018. Oricum, pozitia bancii s-a inmuiat recent, cand Denis Beau, viceguvernator al bancii, a solicitat un cadru de reglementare global privind activele criptografice la inceputul acestui an.

Sursa: https://www.coindesk.com/french-central-bank-job-posting-reveals-digital-currency-program

12-11-2019

Cu ce te mai
putem ajuta?