Simplificam bankingul pentru tine
CONTURI

Pachetul LibraFree
Gratuitate extinsa

Conturi persoane fizice Zero comisioane
deschidere, administrare, incasari si plati in lei

Vei putea imediat:

 • - sa portezi bani din alta banca
 • - sa-ti faci un cont de economii
 • - sa soliciti un credit online
 • [+] oferta completa
ECONOMII

Comision ZERO la scadenta depozit

Dobanzi depozite 3.52% la un an
si o luna pentru
depozite in lei
CREDITE

0% comision acordare/administrare

Credite persoane fizice

Card de debit online si credit online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.
Mizam pe RAPIDITATE
 • Comision 3 lei pentru plati
  sub 50.000 lei
 • Zero comision depunere numerar
 • Zero costuri de deschidere cont
 • Platforma schimburi valutare (tranzactionare timp real)
 • [+] oferta completa
DEPOZITE
Dobanzi depozite persoane juridice 3.75% pentru
un depozit pe
18 luni in Lei
Cont online, credit online, depozite online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.

Stiri financiare despre produsele Libra Internet Bank

Deschide cont online
dureaza 3 minute

[Tech News] Organizatia Mondiala a Sanatatii se asociaza cu IBM, Oracle pe Hub-ul de date Coronavirus bazat pe Blockchain

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


30.03.2020 - Nume mari, inclusiv IBM, Oracle si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), sunt printre colaboratorii unui hub open-data care va folosi tehnologia blockchain pentru a verifica veridicitatea datelor referitoare la pandemia Coronavirus.

Solutia, denumita MiPasa, se lanseaza ca o "cale de informare COVID-19", a spus Jonathan Levi, CEO Hacera, compania care a construit platforma.

MiPasa, construit pe Hyperledger Fabric, este de asteptat sa evolueze pe masura ce se adauga o serie de instrumente de analiza a datelor, urmate de testarea datelor si a altor informatii pentru a ajuta la detectarea precisa a hotspoturilor de infectie COVID-19.

"Avem sentimentul ca nu exista suficiente informatii acolo pentru a lua decizii in cunostinta de cauza", a spus Levi. "Cum putem ajuta toate persoanele care ar dori sa aiba acces la date, sa le analizeze si sa ofere informatii?"

Consortii blockchain Enterprise de tipul celor pe care le ocupa de obicei IBM, pot fi asamblate in luni de zile dar, in acest caz, Big Blue a adunat o serie de nume grele in cel mai scurt timp.

Alti jucatori implicati in platforma includ: Microsoft, Universitatea Johns Hopkins, Comisia Nationala de Sanatate din China si multe altele. OMS nu a raspuns la o cerere de comentariu la solicitarea presei.

Gari Singh, Chief Technology Officer la IBM Blockchain, a declarat ca toata lumea cu care a vorbit a fost de acord ca este important sa se "demareze un consortiu" cat mai curand posibil.

"Am inceput un brainstorming cautand idei despre cum sa colectam, sa furnizam si sa folosim informatii verificate despre virus", a spus Singh. "Nu este vorba despre faptul ca incercam sa aducem fortat blockchainul in aceasta solutie, dar am considerat ca trebuie sa reproducem date, trebuie sa avem surse de încredere, trebuie sa ne asiguram ca informatiile nu pot fi afectate."

De asemenea, IBM aduce initiativa Call for Code pentru a lucra pe platforma pentru a crea rapid instrumente care ar putea ajuta la stoparea crizei. Privind cu nerabdare saptamanile urmatoare, Singh a spus ca pot fi adaugate pe platforma date precum testarea coronavirusului.

Sursa: https://www.coindesk.com/world-health-organization-teams-with-ibm-oracle-on-blockchain-based-coronavirus-data-hub

30-03-2020

Cu ce te mai
putem ajuta?