Simplificam bankingul pentru tine
CONTURI

Pachetul LibraFree
Gratuitate extinsa

Conturi persoane fizice Zero comisioane
deschidere, administrare, incasari si plati in lei

Vei putea imediat:

 • - sa portezi bani din alta banca
 • - sa-ti faci un cont de economii
 • - sa soliciti un credit online
 • [+] oferta completa
ECONOMII

Comision ZERO la scadenta depozit

Dobanzi depozite 3.52% la un an
si o luna pentru
depozite in lei
CREDITE

0% comision acordare/administrare

Credite persoane fizice

Card de debit online si credit online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.
Mizam pe RAPIDITATE
 • Comision 3 lei pentru plati
  sub 50.000 lei
 • Zero comision depunere numerar
 • Zero costuri de deschidere cont
 • Platforma schimburi valutare (tranzactionare timp real)
 • [+] oferta completa
DEPOZITE
Dobanzi depozite persoane juridice 3.75% pentru
un depozit pe
18 luni in Lei
Cont online, credit online, depozite online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.

Stiri financiare despre produsele Libra Internet Bank

Deschide cont online
dureaza 3 minute

[Tech News] MAS, JPMorgan Creeaza sistem de plati cu conectivitate inter-Blockchain

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


13.11.2019 - Autoritatea Monetara din Singapore (MAS), banca centrala a orasului-stat, a finalizat dezvoltarea unui sistem de plati transfrontaliere bazate pe blockchain, care poate sustine o serie de valute.

Dezvoltata ca parte a initiativei în curs de desfasurare a proiectului Ubin, platforma prototip a fost dezvoltata in parteneriat cu compania multinationala de investitii bancare JPMorgan si firma de investiții detinuta de stat din Singapore, Temasek. Acum, aceasta este testata pentru a vedea daca isi îndeplineste promisiunea ca un mijloc de a reduce costurile pentru companii si de a evalua capacitatea sa de a se conecta cu diferite aplicatii comerciale blockchain, a declarat MAS luni.

Proiectul a fost ceva timp in lucru, a doua etapa a proiectului fiind anuntata inca din 2017. Testele anterioare au implicat MAS si un grup de banci majore, cu blockchain startup-consortiu R3 si firma de servicii profesionale Deloitte. Initial axat pe digitalizarea dolarului din Singapore folosind blockchain, proiectul a continuat sa analizeze potentialul tehnologiei de a sprijini un sistem de decontare brut in timp real, precum cele utilizate de bancile centrale.

Cu Ubin acum in cea de-a cincea etapa, MAS a spus ca prototipul de plati "va oferi interfete pentru ca alte retele de blockchain sa se conecteze si sa se integreze perfect". De asemenea, a fost construit pentru a oferi beneficii suplimentare, precum decontarile livrare versus-plata (DvP) cu schimburi private , plati conditionate si escrow si angajamente de plata pentru finanțarea comertului.

"Speram ca aceasta dezvoltare va incuraja alte banci centrale sa efectueze incercari similare si vom face ca specificatiile tehnice sa fie accesibile publicului pentru a accelera aceste eforturi", a spus Sopnendu Mohanty, ofiter principal FinTech la MAS. "Asteptam cu nerabdare sa va conectam cu mai multe retele blockchain pentru a imbunatati conectivitatea transfrontaliera. Acesta va fi un mare pas inainte in realizarea tranzactiilor transfrontaliere mai rapide, mai ieftine si mai sigure."

Cu codul dezvoltat acum, peste 40 de companii din finante si din alte parti au lucrat pentru a stabili viabilitatea comerciala si valoarea generala a platformei.

Sursa: https://www.coindesk.com/mas-jpmorgan-build-payments-system-with-inter-blockchain-connectivity

13-11-2019

Cu ce te mai
putem ajuta?