Simplificam bankingul pentru tine
CONTURI

Gratuitate extinsa

Conturi persoane fizice Zero comisioane
deschidere, administrare, incasari si plati in lei

Vei putea imediat:

 • - sa portezi bani din alta banca
 • - sa-ti faci un cont de economii
 • - sa soliciti un credit online
 • [+] oferta completa
ECONOMII

Comision ZERO la scadenta depozit

Dobanzi depozite 3.80% la un an
si o luna pentru
depozite in lei
Card de debit online si credit online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.
Mizam pe RAPIDITATE
 • Comision 3 lei pentru plati
  sub 50.000 lei
 • Zero comision depunere numerar
 • Zero costuri de deschidere cont
 • Platforma schimburi valutare (tranzactionare timp real)
 • [+] oferta completa
DEPOZITE
Dobanzi depozite persoane juridice 3.75% pentru
un depozit pe
18 luni in Lei
Cont online, credit online, depozite online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.

Stiri financiare despre produsele Libra Internet Bank

Deschide cont online
dureaza 3 minute

[Tech News] Hong Kong intensifica cercetarea in ceea ce priveste moneda digitala a Bancii Centrale

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


08.11.2019 - Autoritatea monetara din Hong Kong (HKMA) a dezvaluit ca desfasoara cercetari pentru aplicatii pentru o moneda digitala a bancii centrale (CBDC).

Ejinsight a raportat la stiri - anuntat in cadrul Saptamanii Fintech din Hong Kong - pe 7 noiembrie, ca HKMA isi propune sa publice un raport major asupra constatarilor sale din primul trimestru 2020.

Colaborare cu Banca Populara Chineza

HKMA tocmai a dezvaluit ca a semnat o colaborare blockchain cu o filiala a Institutului de moneda digitala de la Banca Populara Chineza (PBoC) - o institutie de la care multi se asteapta sa fie prima care va lansa un CBDC la nivel mondial.

In timpului recentului Fintech, Edmond Lau - directorul executiv principal al HKMA - a oferit informatii despre cercetarile CBDC in curs ale bancii, care se presupune ca au fost realizate sub egida "Proiectului LionRock" din 2017.

Proiectul se deruleaza impreuna cu Hong Kong Interbank Clearing Ltd. si alte trei banci, precum si consortiul blockchain R3.

Acesta include un studiu doveditor al conceptului CBDC bazat pe token, cercetarea emiterii titlurilor de creanta folosind blockchain, o evaluare a potentialului CBDC pentru sistemele de plati si explorarea unui posibil model de emitere pe doua niveluri, care ar permite companiilor sa detina si sa utilizeze tokenuri CBDC ca participanti sponsorizati ai bancilor lor.

Potrivit informatiilor, HKMA ramane concentrata pe utilizarea potentiala a CBDC pentru institutiile financiare, mai degraba decat pentru clientii cu amanuntul - cu un interes special pentru platile interbancare interne, platile corporative si comertul cu ridicata si potentialul sau de livrare versus plata in decontarea titlurilor de creanta.

Utilizatorii de retail au deja un acces larg la serviciile de plati digitale mobile, a subliniat Lau.

In luna mai, HKMA a semnat, de asemenea, un memorandum de intelegere cu Banca Thailandei pentru a realiza un proiect de cercetare comuna in utilizarea unui CBDC pentru plati transfrontaliere si plati interbancare versus servicii de plata intre tari.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/hong-kong-steps-up-research-into-central-bank-digital-currency

08-11-2019