Simplificam bankingul pentru tine
CONTURI

Pachetul LibraFree
Gratuitate extinsa

Conturi persoane fizice Zero comisioane
deschidere, administrare, incasari si plati in lei

Vei putea imediat:

 • - sa portezi bani din alta banca
 • - sa-ti faci un cont de economii
 • - sa soliciti un credit online
 • [+] oferta completa
ECONOMII

Comision ZERO la scadenta depozit

Dobanzi depozite 3.52% la un an
si o luna pentru
depozite in lei
CREDITE

0% comision acordare/administrare

Credite persoane fizice

Card de debit online si credit online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.
Mizam pe RAPIDITATE
 • Comision 3 lei pentru plati
  sub 50.000 lei
 • Zero comision depunere numerar
 • Zero costuri de deschidere cont
 • Platforma schimburi valutare (tranzactionare timp real)
 • [+] oferta completa
DEPOZITE
Dobanzi depozite persoane juridice 3.75% pentru
un depozit pe
18 luni in Lei
Cont online, credit online, depozite online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.

Stiri financiare despre produsele Libra Internet Bank

Deschide cont online
dureaza 3 minute

[Tech News] Elevii de liceu din Franta vor invata despre Bitcoin si cripto

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


04.11.2019 - Franta urmeaza sa introduca in programa sa liceala un modul educational care acopera Bitcoin (BTC) si criptomonede.

In iunie, Ministerul Educatiei Nationale din Franta si-a modificat planul de studiu pentru a incorpora cea mai mare criptomoneda din lume. Educatorii francezi trebuie sa predea un curs introductiv care sa ii ajute pe elevi sa inteleaga impactul pe care Bitcoin il are asupra economiei franceze si globale.

In plus, ministerul ofera profesorilor trei videoclipuri educationale explicative care adreseaza intrebari precum "Este Bitcoin moneda viitorului?", "Poate Bitcoin sa inlocuiasca Euro?" si "Aveti incredere in moneda dvs.?" Conform conturului ministerului, elevii vor fi obligati sa compare Bitcoin cu monedele fiat, ceea ce va duce la cunoștinte de baza despre Bitcoin, criptomonede si rolul lor in lumea financiara traditionala.

Intrucat este doar un curs introductiv pentru Bitcoin, nu este de asteptat ca elevii sa iasa experti in criptomonede din sala de clasa. Cu toate acestea, invatarea de catre tinerii elevi a unora dintre secretele Bitcoin si criptomonedelor le va oferi cunostințe care devin din ce in ce mai relevante pe masura ce criptomonedele sunt adoptate pe scara din ce in ce mai larga.

Franta si adoptarea Bitcoin

Franta inregistrează o crestere a adoptarii criptomonedelor, odata cu relansarea de catre firma franceza Keplerk a serviciului sau, la inceputul lunii octombrie, de acceptare a platilor in BTC in peste 5.200 de magazine de tutun din Franta.

La sfarsitul lunii septembrie, peste 25.000 de puncte de vanzare a 30 de comercianti francezi, inclusiv gigantul de haine sport Decathlon si magazinul de produse cosmetice Sephora au anunțat ca vor începe sa accepte platile Bitcoin pana la inceputul anului 2020.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/french-high-school-students-will-learn-about-bitcoin-and-crypto

04-11-2019